۳ نشانه که به شما می گویند از بطری های پلاستیکی فقط یک بار باید استفاده کنید

۳ نشانه که به شما می گویند از بطری های پلاستیکی فقط یک بار باید استفاده کنید

این روزها بطری های پلاستیکی به عضو ثابت زندگی روزمره بسیاری از انسان های روی کره خاکی تبدیل شده اند. به ویژه در روزهای گرم تابستان، کمتر کسی را خواهید دید که یک بطری آب معدنی یا قمقمه ی پلاستیکی در دست نداشته باشد.

اما آیا برایتان پیش آمده که این بطری ها را برای استفاده های بعدی نگهداری کرده و دوباره با نوشیدنی های دلخواه خود، آن ها را پر کرده باشید؟

اگر این طور است باید بدانید که برخی از این بطری های پلاستیکی فقط برای یک بار مصرف تولید شده اند و اگر دو بار یا سه بار از آن ها استفاده کنید، خود را در معرض انواع باکتری ها، ویروس های مضر برای سلامتی و حتی هپاتیت A قرار خواهید داد.

برای آگاهی از مضرات این بطری ها و آشنایی با نمونه های مختلف آن ها در ادامه با روزیاتو همراه باشید.

کدام نوع پلاستیک حاوی مواد شیمیایی مضر است؟

1

بطری های پلاستیکی می توانند مواد مضر شیمیایی از خود تراوش کنند. برای اینکه از خطرات این مواد دوری کنید، بهتر است به نشانه هایی که در انتهای بطری ها درج شده توجه داشته باشید. مثلثی که یک عدد درون آن وجود دارد، نشان می دهد که آیا بطری موردنظر قبلا استفاده شده یا خیر.

بطری هایی که در انتهای آن ها عدد و واژه  ۱ (PET یا  PETE) نوشته شده را فقط یک بار می توان استفاده کرد. این بطری ها وقتی در معرض اکسیژن یا دمای زیاد هوا قرار می گیرند، همانند تابش مستقیم نور خورشید، عناصر سمی از خود ساطع می کنند که وارد آب شده و موجب مسموم شدن آن می شود.

2

از استفاده از بطری هایی که عدد ۳ یا ۷ با واژه های PVC  و PC روی آن ها درج شده، حتما پرهیز کنید زیرا این پلاستیک ها، نوعی ماده سمی از خود ساطع می کنند که به غذا یا نوشیدنی  نفوذ کرده و مصرف طولانی مدت آن موجب بروز مشکلات سلامتی می شود.

بطری های ساخته شده از پلی اتیلن با اعداد ۲ و ۴ و پلی پروپیلن با اعداد ۵  و PP برای چندین بار استفاده مناسب هستند. از این بطری ها می توانید برای فریز کردن آب و چندین بار مصرف آن بهره بگیرید.

بطری های پلاستیکی بهترین بستر برای رشد انواع باکتری ها هستند

هنگامی که از بطری های پلاستیکی آب می نوشید، مثل این است که آب دستشویی را می نوشید. میزان باکتری های موجود در چنین بطری هایی از نقطه امن فراتر رفته و خطرناک هستند. ما با استفاده از چنین بطری هایی خود را در معرض خطرات جدی قرار می دهیم.

در صورت اجبار به استفاده از قمقه های پلاستیکی، پیشنهاد می کنیم به طور مداوم، آن ها را با آب و صابون، سرکه یا دهان شویه های آنتی باکتریال، شست و شو دهید.

به دهنه ی بطری توجه داشته باشید

4

دانشمندان ثابت کرده اند که بیشترین آلودگی موجود در بطری های پلاستیکی در دهنه ی آن ها تجمع می کنند زیرا نمی توان این بخش را شست. بنابراین، بطری هایی که در دار هستند یا در تاشو دارند، بیشترین باکتری را در این قسمت ذخیره کرده و شما را در معرض خطراتی همانند هپاتیت نوع A قرار می دهند.

برای پیشگیری از این مشکلات بهتر است از نی استفاده کنید.

دیجیاتو
یک نظر

ورود