درمان نیش زنبور در خانه با ۵ مرحله آسان و موثر

درمان نیش زنبور در خانه با ۵ مرحله آسان و موثر

تابستان است و بسیاری از مردم به سفر می روند یا آخر هفته های خود را در دامن طبیعت سپری می کنند. تفریحات این فصل با اینکه بسیار دلچسب هستند، اما معایب و خطراتی هم در پی دارند که از جمله می توان به گزیده شدن توسط زنبورها اشاره کرد.

اگر تجربه نیش زنبور را داشته باشید، حتما می دانید که بسیار دردناک و آزاردهنده است. اما فارغ از درد، می تواند سلامت شما را نیز به خطر بیندازد. به همین خاطر، در ادامه این مطلب، ۵ روش درمانی برای نیش زنبور را برایتان نوشته ایم و امیدواریم مورد توجهتان قرار بگیرند.

۵- فورا با اورژانس تماس بگیرید

در صورتی که پس از نیش زنبور متوجه واکنش های آلرژیک شدید، بدون فوت وقت با اورژانس تماس بگیرید. از نشانه های حساسیت به نیش زنبور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرگیجه
  • تورم زبان
  • جوش زدن پوست
  • سنگین شدن نفس (تنفس سخت)

۴- نیش زنبور را از پوست خارج کنید

1

2

زنبورها پس از گزیدن قربانی، نیش خود را در بدن وی جا می گذارند. به همین خاطر، لازم است با استفاده از موچین، ناخن های تیز یا حتی کارت بانکی آن را از پوست خارج کنید. توجه داشته باشید که این کار باید با دقت و ظرافت زیادی انجام گیرد تا از خروج نیش به طور کامل مطمئن شوید. به هیچ عنوان بخش محسوس نیش زنبور را فشار ندهید تا زهر بیشتری از آن وارد بدن نشود.

۳- کمپرس آب سرد روی آن بگذارید

3

التهاب و ورم پس از گزیده شدن غیر قابل انکار است، اما می توانید با قرار دادن کمپرس آب سرد یا یخ روی منطقه گزیده شده، از میزان ورم آن بکاهید. برای این منظور کافی است چند قالب یخ را در یک پارچه پیچیده و روی محل موردنظر قرار دهید. در صورت دسترسی نداشتن به یخ، می توانید از فلزات سرد هم برای این منظور کمک بگیرید.

۲- محل نیش را مداوا کنید

4

برای این منظور، ابتدا جای نیش را با آب و صابون تمیز بشوئید. مقداری جوش شیرین و آب را با هم مخلوط کرده و خمیر به دست آمده را در محل بگذارید. عسل و خمیر دندان نیز گزینه های مناسبی برای این امر به شمار می روند. هر کدام از مواد یاد شده که در دسترس بود را روی جای نیش گذاشته و با گاز یا دستمال تمیز، روی آن را بپوشانید.

اجازه دهید عسل، خمیردندان یا مخلوط جوش شیرین به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در محل نیش باقی بمانند. سپس با آب بشوئید.

۱- دارو مصرف کنید

حتما پس از اینکه زنبور شما را نیش زد، قرص مسکن و آنتی هیستامین بخورید تا از احتمال بروز حساسیت و درد بکاهید. البته توجه داشته باشید که اگر قربانی کودک است، حتما داروهایی را به وی بدهید که مخصوص کودکان است.

۴ نظر

ورود

  • تست مرداد ۱۹, ۱۳۹۶

    جان تو خفه شو. آخه عوارض نیش زنبور بیشتره یا آنتی هیستامین؟ نیش زنبور رو هم توی پزشکی به عنوان مداوا استفاده میکنن. واقعا این مقاله احمقانه رو از کجا آوردید؟ شما رو چه به این چیزا؟؟؟

  • reza مرداد ۱۹, ۱۳۹۶

    بابا این سوسول بازیا چیه
    روزی حداقل ۱۰ تا زنبور منو نیش میزنه (زنبوردارم)
    عین خیالم نی
    اگه حساسیت نداشته باشید موردی نداره
    یه شبه خوب میشه

    • قلی مرداد ۲۱, ۱۳۹۶

      شما نه زنبور داری و نه حداقل سواد رو داری وگرنه حرفی از شوک آنافیلاکتیک ناشی از نیش زنبور عسل شنیده بودی.
      در مواقع این شوک علاوه بر آنتی هیستامین تزریقی، آمپول هیدروکورتیزون وریدی هم لازمه و در موارد افت فشار شدید علاوه بر دو داروی فوق یک دوز نیم سی سی اپی نفرین زیرجلدی هم لازمه.
      طبق آمار هر سال ۶۰ نفر در اثر نیش زنبور فقط در امریکا فوت میشن.

      • یلدا خرداد ۲۷, ۱۴۰۰

        درست میگید شما،،،پسر منو ۴تا زنبور نیش زده ۲روزه تب داره و بیحاله