در یک حرکت غیرمنتظره و غیرقابل باور، کمپانی بزرگ اوبر سِمت مدیر عاملی خود را به شخصی سپرد که هیچ کس انتظار آن را نداشت: دارا خسروشاهی مدیر عامل سابق شرکت اکسپدیا. اگر وی این مسئولیت را بپذیرد به رهبری ارزشمندترین استارت آپ دنیای تکنولوژی که به صورت خصوصی اداره می شود دست می یابد که ارزش آن را ۶۰ میلیارد دلار برآورد کرده اند. با این وجود آقای خسروشاهی کار بسیار سختی برای برگرداندن این کمپانی دچار نوسان شده به دوران ثبات خود خواهد داشت. شرکت اوبر در چند ماه گذشته صحنه ی درگیری های درونی میان اعضای هیئت مدیره ی خود بوده است. اما فرد انتخاب شده برای مدیریت این مجموعه ی بزرگ کیست؟
تا چند روز پیش دارا خسروشاهی ۴۸ ساله مدیر عالم شرکت اکسپدیا بود که در شهر بِلِوو (Bellevue) در واشنگتن قرار داشت. وی به مدت ۱۲ سال مدیرعامل این شرکت بوده و در حوزه ی تکنولوژی سیاتل نقش بسیار مهمی داشت اما در سیلیکون ولی فعالیت چندانی نداشته است. در حالی که این دو منطقه در واقع نقطه ی تمرکز اصلی فناوری دنیا هستند اما نوعی از رقابت نیز بین آن ها وجود دارد که طبیعی بنظر می رسد. به غیر از جف بزوس و گروهی از مدیران مایکروسافت، بسیاری از مدیران حلقه ی فناوری سیاتل به اندازه ی همکاران خود در سیلیکون ولی شهرت ندارند.
همین موضوع باعث شده که خسروشاهی بتواند خود را به عنوان گزینه ی اول ریاست کمپانی اوبر مطرح کند بدون این که رقیبی در سیلیکون والی بر سر راه او قرار گیرد. حقیقتاً پس از هفته ها حدس و گمان و شایعاتی در مورد انتخاب کاندیدهای سرشناسی مانند مگ وایتمن و جف ایملت برای این مقام، تنها کلمه ای که پس از اعلام نام خسروشاهی به عنوان مدیر عالم جدید کمپانی اوبر در میان شخصیت ها و علاقمندان دنیای تکنولوژی بیش از همه به گوش می رسید این بود: کی؟!
اگر چه خسروشاهی در حوزه ی فناوری شخصیت بسیار سرشناسی به شمار نمی آید اما موفقیت های تاثیر گذار و قابل احترام کمپانی اکسپدیا در زمان ریاست او از جمله افزایش درآمدهای این کمپانی از ۲.۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۵ به ۸.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ سهم زیادی در انتخاب او برای این سمت داشته است. وی کمپانی اکسپدیا را به بزرگ ترین آژانس مسافرتی آنلاین ایالات متحده تبدیل کرد که سایتهای گردشگری سرشناسی مانند «هتلز دات کام»، «اوربیتز»، «تریواگو»، «هوم اوی» و «تراولوسیتی» و همچنین سایت های اجاره ی اقامتگاه و خودرو و بسیاری دیگر را در اختیار دارد.
خسروشاهی در ایران به دنیا آمده است اما در دوران کودکی به ایالات متحده آمده و در نیویورک به عنوان یک شهروند آمریکایی بزرگ شد. او قبل از مدیر عاملی کمپانی اکسپدیا در رشته ی مهندسی برق در دانشگاه براون تحصیل کرده و مدیریت اجرایی بخش مالی کمپانی رسانه ای و اینترنتی IAC به ریاست بری دیلر را بر عهده داشته است. این مجموعه ی بزرگ در سال ۲۰۰۳، کمپانی اکسپدیا را خریداری کرده و در سال ۲۰۰۵ رهبری آن را به خسروشاهی سپرد.
خسروشاهی قبل از حضور در کمپانی IAC در حوزه ی مالی فعالیت داشته و به مدت ۷ سال برای بانک سرمایه گذاری آلن اند کو (Allen & Co) کار می کرد. از وی به عنوان رهبری خوشنام یاد می شود و شدیداً بر این باور است که تکنولوژی دنیا را بلعیده و همچنان خواهد بلعید. برای مثال وی گفته که اخیراً پیدا کردن روشی برای قابلیت جستجوی صوتی در حوزه ی جهانگردی و مسافرت ذهن او را به خود مشغول کرده است. وی گفته که به باور او بزودی همه ی افراد می توانند تمامی مراحل مسافرت خود را از طریق صدای خود انجام دهند. او همچنین هیچ ابایی از مخالفت با دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده ندارد و سیاست های ضد مهاجرتی او را تقبیح کرده است. البته اظهارنظرهای او در مورد دنیای سیاست غیرمنتظره نیست اگر بدانید که وی از اعضای هیئت مدیره کمپانی نیویورک تایمز نیز هست.
روزیاتو عزیز،
کاری که شما اینجا دارید میکنید خیلی جالبه و نوع اخبارتون و حوزه فعالیتتون به نظر من غالبا توسط شبکه های اجتماعی تصرف شده. اخبار زرد حالا با رویکردی کمی حرفه ای تر کاریه روزیاتو سعی بر ورود به بازارش داره ولی وقتی شبکه اینستاگرامی مخاطب شما با جنجال زیاد و تغییر در ذائقش به سمت زردی بیشتر مال خود میکنه کار زیادی از شما به نظر من بر نمیاد. البته کارتون خیلی احترام برانگیزه. موفق باشید