نانوماشین های قاتل؛ کشف روشی جدید و پیشرفته برای مقابله با سلول های سرطانی

نانوماشین های قاتل؛ کشف روشی جدید و پیشرفته برای مقابله با سلول های سرطانی

محققان موفق شده اند نانو ماشین هایی طراحی کنند که به داخل سلول های سرطانی نفوذ کرده و در عرض ۶۰ ثانیه آن ها را از بین می برند. این مولکول های چرخان کوچک که در اثر نور تحریک می شوند در صورت فعال شدن به سرعت چرخیده و پس از سوراخ کردن دیواره ی سلول سرطانی وارد آن خواهند شد. در تحقیقی که در دانشگاه دورهام انجام گرفته، این نانوماشین ها بین یک تا سه دقیقه زمان برای نفوذ به غشای خارجی سلول سرطان پروستات لازم داشته و سپس به سرعت آن را از بین بردند.

این نانوماشین ها که «موتور» نامیده می شوند، زنجیره ای اتمی شبیه چرخ است که می توان ان را در یک مسیر خاص تحریک کرد که باعث چرخیدن آن در سرعت بسیار بالا خواهد شد. دکتر رابرت پال از دانشگاه دورهاوم در این باره می گوید:” ما اکنون در حال حقیقت بخشیدن به رویاهایمان در جهت استفاده از نانوماشین های حساس به نور برای هدف قرار دادن سلول های سرطانی در تومورهای سرطانی و ملانومای پوستی از جمله سلول هایی هستیم که به شیمی درمانی های امروزی پاسخ نمی دهند. وقتی که این روش عملی شود می تواند یک تغییر بزرگ در درمان های غیرتهاجمی سرطان محسوب شده و ضریب زنده ماندن و آسایش بیماران در سراسر جهان را به مقدار بسیار زیادی افزایش دهد”.

محققان دانشگاه دورهام چندین مولکول دارای موتور حساس به نور طراحی کرده اند که در سلول های خاصی قرار می گیرند. آن ها دریافته اند که این نانوماشین ها باید دو یا سه میلیون بار در ثانیه بچرخند تا بتوانند به موانع اطراف نفوذ کرده و محدودیت های حرکتی خود در مایعات را پشت سر بگذارند. می توان از این مولکول ها برای حمل عوامل دارویی به درون سلول ها و همچنین به عنوان سلاح های کشنده ای استفاده کرد که غشای سلول های سرطانی را تخریب کرده و وارد آن خواهند شد. این مولکولهای موتوری در صورت تابانده نشدن نور فرابنفش، سلول های هدف را شناسایی کرده اما در سطح آنان مانده و هیچ آسیبی به آن ها نخواهند رساند. اما در صورتی که توسط نور فرابنفش فعال شوند به سرعت دیواره ی بیرونی سلول را سوراخ کرده و وارد آن خواهند شد.

دکتر جیمز تور، عضو تیمی بین المللی در دانشگاه رایس در هیوستون ایالات متحده می گوید:” این نانوماشین ها چنان کوچک هستند که می توان ۵۰.۰۰۰ عدد از آن ها را در قطر یک تار موی انسان جای داد. با این وجود هر کدام از آن ها دارای بخش های هدفگیری و موتوری بوده که در قالبی بسیار کوچک کنار هم قرار داده شده اند تا ماشین های مولکولی را به یک واقعیت برای درمان بیماری ها تبدیل نمایند. در این تحقیق ما نشان داده ایم که می توانیم غشای سلول های حیوانی و انسانی را با استفاده از این نانوماشین ها سوراخ کنیم. در واقع آن ها به سطح سلول چسبیده و سپس نوری بر روی آن ها تابانده خواهد شد و سپس آن ها مستقیما وارد سلول می شوند”.

وی همچنین افزود: “برای سال ها فکر نمی کردم که نانوماشین ها بتوانند برای درمان مورد استفاده قرار بگیرند. من فکر می کردم که آن ها برای این کار بسیار کوچک هستند، زیرا آن ها بسیار بسیار کوچک تر از یک سلول هستند، اما اکنون این کار واقعا دیدگاه های من را در مورد این موضوع تغییر داده است و من فکر می کنم که از لحاظ درمانی این روش یک روش جدید برای درمان بیماران خواهد بود، این روش به روشی عالی برای درمان سرطان تبدیل خواهد شد، نه تنها برای از بین بردن سلول ها بلکه برای درمان سلول ها، تعامل با بدن انسان از طریق استفاده از ماشین های مولکولی”.

محققان از قبل آزمایش هایی را در این مورد بر روی میکروارگانیسم ها و ماهی های کوچک آغاز کرده و امیدوارند که بزودی بتوانند این روش را روی جوندگان آزمایش کنند و پس از آن در صورت موفقیت آزمایش بر روی حیوانات این روش را در مورد انسان اعمال کنند.

منبع: telegraph
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود