۶ نکته ای که در صورت گیر افتادن در شرایط بحرانی برای نجات خود باید انجام دهید

۶ نکته ای که در صورت گیر افتادن در شرایط بحرانی برای نجات خود باید انجام دهید

این روزها خبرهای زیادی در مورد کسانی که در جنگل گم شده یا در آتش گرفتار شده و یا حتی مورد حمله ی جانوران وحشی قرار گرفته اند می شنویم. در واقع زندگی امروزی نیز مانند گذشته مخاطراتی دارد که در زمان حضور در جاهای خلوت در زمان تعطیلات احتمال وقوع آن ها بیشتر است هر چند گاهی اوقات انسان در خانه اش در وسط شهر نیز دچار مشکل و حادثه می شود. بنابراین نمی توان گفت که چه زمانی ممکن است اتفاقی ناگوار برایتان رخ خواهد داد و پیش بینی این موضوع غیرممکن است.

اما می توان از قبل در مورد نحوه ی مقابله با چنین شرایطی برنامه ریزی کرد و روش هایی را یاد گرفت که در صورت مواجه شدن با خطر آن ها را انجام داده و خود و دیگران را نجات دهید. این نکات شاید در ظاهر بسیار ساده باشند اما بدون شک دانستن و ندانستن آن ها تفاوت بسیاری به اندازه ی تفاوت بین مرگ و زندگی خواهد داشت. در ادامه ی ای موضوع می خواهیم نکاتی را به شما یادآوری کنیم که در شرایط دشوار می توانند جان شما را نجات دهند.

۱- پیدا کردن آب

بسته به این که دمای محیطی چند درجه باشد نهایتاً حدود ۴ روز را بدون نوشیدن آب در طبیعت وحشی زنده خواهید ماند. برای جلوگیری از کاهش خطرناک سطح مایع بدن باید دنبال آب بگردید و اگر نشانه ای از آب نیافتید باید از روش های دیگری استفاده کنید. در چنین شرایطی دنبال جانوران، پرندگان (به ویژه پرندگان آواز خوان)، حشرات (به ویژه زنبور عسل) و گیاهان سبز بگردید و هر وقت یکی از این موجودات را دیدید بدانید که آب در همان نزدیکی هاست.

شکاف سنگ ها نیز می تواند مقداری از آب باران را در خود حفظ کند. در آخر اگر با این روش ها نیز آب پیدا نکردید بهتر است بستر رودخانه های خشک شده یا زمین های خیس و نمناک را کمی بکنید تا مقداری آب پیدا کنید. با این وجود به یاد داشته باشید که هر آب غیر روانی ممکن است آلوده باشد.

۲- فرار از ساختمانی که دچار آتش سوزی شده

این روزها داستان های زیادی در مورد آتش سوزی ها و افرادی که در میان شعله های آتش گرفتار شده اند می شنویم که در نهایت آتشنشانان آن ها را نجات داده اند. اما اگر ناگهان خود را با شعله های آتش یا دود ناشی از آتش سوزی مواجه دیدید بهتر است منتظر کمک و رسیدن قهرمان داستان نباشید. بهترین راه این است که زانو بزنید و سپس از زیر دود به سمت نزدیک ترین در خروجی بخزید. اگر خروجی در است با پشت دست آن را لمس کنید. اگر سرد بود با دقت آن را باز کرده و خارج شوید و در را پشت سر خود ببندید تا از انتشار آن جلوگیری نمایید.

۳- علامت دادن برای گروه های جستجو

چه در بیابان گیر افتاده باشید و چه در دل دریا بهترین روش برای متوجه کردن گروه های نجات این است که از انعکاس نور، آتش یا سر و صدا استفاده کنید. برای این که شانس دیده شدن خود را افزایش دهید به یک مکان باز یا روی یک تپه بروید و با استفاده از یک تکه آینه، سی دی یا سگگ کمربند و یا حتی بطری آب برای منعکس کردن نور به سمت خلبان هیلی کوپتر یا هواپیمایی که در جستجوی شماست استفاده نمایید. برای تولید کردن دود سفید که دیدن آن برای گروه های نجات بسیار ساده است باید روی آتش گیاهان سبز رنگ و تر بریزید. می توانید با استفاده از سنگ یا وسایلتان یک شکل ایکس بزرگ روی یک سطح باز بکشید.

۴- نجات از حمله ی حیوانات وحشی

در اخبار و فیلم ها در مورد حمله ی خرس ها، کروکودیل ها و کوسه ها زیاد شنیده ایم اما در صورت مواجهه با یک گرگ یا حتی حیوان گیاهخوار عصبانی چه باید کرد؟ بدون توجه به این که جانور وحشی مقابل شما چیست بهتر است زمین خود را حفظ کنید و هیچ گاه فرار نکنید. دویدن و فرار کردن باعث می شود که ذهنیت تعقیب و شکار حیوان به کار بیفتد و در صورتی که حیوان مهاجم یک کروکودیل یا مار نیست بدون شک نخواهید توانست با سرعت کافی فرار کرده و از حمله ی او در امان بمانید.

از این رو بهترین راه حل این است که سرجایتان بایستید و سعی کنید تکان نخورید. به حیوان خیره شوید و در صورت حمله سعی کنید با او مقابله کنید. سعی کنید چشم های حیوان مهاجم را مورد حمله قرار دهید. طوری بجنگید که حیوان بترسد. از هر چیزی که دم دستتان است برای ضربه زدن به آن یا ترساندنش استفاده کنید.

۵- آتل بندی استخوانی که شکسته

شاید برای شما یا اطرافیانتان نیز اتفاق افتاده باشد که هنگام کوهنوردی پایتان سُر خورده یا افتاده اید و جایی از بدنتان شکسته است. در چنین مواردی بدون توجه به میزان شکستگی یا جای آن بهترین راه آتل بندی استخوان شکسته شده است زیرا این کار هم درد را کاهش می دهد و هم از وارد شدن آسیب بیشتر به تاندون ها، اعصاب و رگ های خونی جلوگیری می کند. با این کار می توانید راحت تر به یک مکان مناسب نقل مکان کنید و منتظر کمک بمانید.

۶- پیدا کردن غذا

اگر در جایی گیر افتادید که برای مدت زیادی به غذا دسترسی نداشتید باید بدانید که حداکثر ۳ هفته بدون غذا زنده خواهید ماند. البته زمان شما بسیار کمتر از این خواهد بود زیرا پس از چند روز به دلیل ضعف بدنی دیگر قادر به حرکت کافی نبوده و توانایی جستجوی غذا را نیز نخواهید داشت. پس از همان ابتدا باید دنبال پیدا کردن غذا باشید. اگر در طبیعت وحشی بدون غذا گرفتار شدید باید نکاتی را در مورد چیزهایی که می توانید بخورید به یاد داشته باشید. اول این که باید بدانید هر جا که گیر افتاده باشید و در هر جای جهان که باشید چهار چیز کاملاً و همیشه قابل خوردن هستند: علف، گیاهان باتلاقی، انواع بلوط و برگ های سوزنی درخت کاج.

دوم این که در مورد میوه ها باید بدانید که میوه های زرد و سفید معمولاً سمی هستند و میوه های آبی رنگ یا ارغوانی قابل خوردن خواهند بود. زمانی که در مورد سمی بودن غذایی شک دارید بهتر است آن را به قسمت های مختلفی تقسیم کنید برای مثال ساقه،ریشه، برگ و غیره. سپس روی یکی از آن ها تمرکز کنید و آن را بو کنید. اگر بوی تند و بدی داشت خوردن آن خطرناک است. سپس مقداری از آن گیاه را برای چند دقیقه روی قسمت داخل ساعد یا مچ خود قرار دهید.

اگر پوست شما دچار التهاب، خارش یا بی حسی کرد آن گیاه را نخورید. اگر در این مرحله مشکلی نداشتید بهتر است کمی از این گیاه را تست کنید و برای این کار همیشه از روش پختن استفاده نمایید. قبل از خوردن مقداری از ان را روی لبتان بمالید و اگر مشکلی حس کردید از خوردن آن خودداری کنید. همین کار را بعد از این تست نیز می توانید با جویدن انجام دهید و در نهایت با بلعیدن مقدار کمی از آن از بی خطر بودن آن اطمینان پیدا کنید.

منبع: rd
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود