با ۱۰ گونه از ترسناک ترین و خطرناک ترین مارها در سراسر جهان آشنا شوید [قسمت دوم]

با ۱۰ گونه از ترسناک ترین و خطرناک ترین مارها در سراسر جهان آشنا شوید [قسمت دوم]

مارها یکی از جذاب ترین، شگفت انگیزترین و البته مرموزترین و ترسناک ترین جانوران در حیات وحش هستند که هر کسی، حتی دوستداران آن ها نیز با دیدن آن ها ترسیده و یا دستکم با احتیاط کامل به آن ها نزدیک خواهند شد. این گونه ی جانوری زیبا با ظاهر فریبنده ی خود توانایی های شگفت انگیزی دارد که برای بسیاری از افراد قابل تصور نخواهد بود.

اگر چه معمولاً اکثر قریب به اتفاق ما از مارها می ترسیم اما در بیشتر موارد علت این ترس را سمی بودن مارها می دانیم. با این وجود برخی مارها علاوه بر داشتن سمی کشنده قابلیت های مرگبار دیگری نیز دارند که حتی از سم مرگبارشان نیز خطرناک تر است و با شنیدن آن ها بیش از پیش از این حیوان زیبا خواهید ترسید. در قسمت اول این مطلب شما را با تعدادی از خطرناک ترین و خوفناک ترین مارهای جهان آشنا کردیم و در ادامه ی این مطلب قصد داریم برخی دیگر از این مارها را به شما معرفی نماییم. با ما همراه باشید.

۶- مار دریایی دوبو

موجوداتی که در زیز آب می خزند نیز ممکن است موجودات ترسناک و خطرناکی باشند که مارماهی ها یا عروس های دریایی سمی تنها نمونه هایی از آن ها هستند. اما مادر طبیعت برخی از سمی ترین مارهای خود را نیز در آب ها قرار داده و بر خلاف باور عمومی که مارهای آبی را سمی نمی دانند ما را بار دیگر شگفت زده کرده است. بر اساس کتاب هایی که در مورد مارهای سمی نوشته شده، برخی از سمی ترین مارهای این کره ی خاکی در آب زندگی می کنند که مرگبارترین آن ها مار دریایی دوبو ( Dubois) با نام علمی «Aipysurus Duboisii» است.

این مار ترسناک که معمولا در دریای مرجان در شمال شرقی استرالیا یافت می شود یکی از کشنده ترین انواع سم ها را دارد و به سرعت باعث مرگ قربانی خواهد شد. تنها یک مار بسیار کوچک دیگر در استرالیا سمی قوی تر از این مار دارد که البته در خشکی زندگی می کند.

۷- افعی کله نیزه ای جزیره کویمادا گرانده

در حال حاضر نقاط بسیار کمی در جهان مانده که انسان به بررسی آن ها نپرداخته یا در آن ها قدم نگذاشته است اما جزیره ی ایلها دِ کویمادا گرانده که در حدود ۹۰ مایلی شهر سائوپائولو در برزیل قرار دارد یکی از مناطقی است که کمتر کسی توانسته به آن راه یابد. اگر چه بسیاری دوست دارند به این جزیره سفر کرده و در آن یک رستوران کوچک مک دونالد نیز برپا کنند اما یک مشکل بسیار کوچک وجود دارد: این جزیره پر از مارهای سمی و کشنده است!

افعی ها سرنیزه ای طلایی گونه هایی در خطر انقراض هستند که تنها در این جزیره زندگی می کنند و به همین دلیل از تنها خانه ی باقیمانده ی خود به شدت محافظت می کنند. جزیره ی کوچک مارها خانه ی بیش از ۲.۰۰۰ تا ۴.۰۰۰ مارهای بسیار تهاجمی و خطرناک است. ظاهراً در حدود ۱۱.۰۰۰ سال پیش سطح آب دریا در این منطقه چنان بالا آمد که جزیره ی کویمادا گرانده را از دیگر مناطق برزیل جدا کرد که بدین معنا بود که افعی ها باید راه خود را در مسیر تکامل طی کنند بدون این که با دیگر مارهای هم خانواده ی خود ارتباطی داشته باشند. آن ها توانستند با یادگیری روش های جدید مانند بالا رفتن از درخت برای شکار پرندگان و بدست آوردن سمی بسیار کشنده برای از پای درآوردن شکار دوام بیاورند.

این استراتژی ها با توجه به این که این مار برخلاف سایر مارها توانایی ردیابی طعمه را ندارد در بقای این گونه بسیار موثر بوده است. خطرناک بودن جزیره مارها باعث شده که دولت برزیل هر گونه رفت و آمد به آن را ممنوع کرده و سفرهای تحقیقاتی نیز به ندرت و تنها با اجازه ی رسمی مقامات دولتی و محلی امکان پذیر خواهد بود و جالب تر این که همراه داشتن یک پزشک متخصص و داروهای ضد زهر افعی کله نیزه ای از شرایط ضروری برای ورود به این جزیره است.

۸- افعی دم کوتاه نقب زن

نیش مار بسیار بد و ترسناک است اما دستکم شخص قربانی نزدیک شدن آن را خواهد دید و مار معمولاً با دهان باز و صدایی خاص به شما حمله ور خواهد شد. اما مادر طبیعت همچنان چیزهایی برای غافلگیر کردن ما دارد و ماری را به وجود آورده که برای نیش زدن نیازی به باز کردن دهانش ندارد. افعی دم کوتاه نقب زن با نام علمی «Atractaspis» دندان های نیش بسیار بلندی دارد که یکی از این دندان ها حتی در حالت بسته بودن دهان نیز بیرون خواهد ماند. این مار خود را در زیر خاک پنهان کرده و به پشت خوابیده و می تواند قربانی خود را در همین حالت نیش بزند.

بدین ترتیب طعمه هایی که در تونل ها و نقب ها قرار دارند در منوی غذایی افعی دم کوتاه نقب زن قرار خواهند داشت. اگر چه این مار کشنده ترین سم در میان مارها را ندارد اما دانستن این که این افعی بسیار سریع بوده و در زیر خاک پنهان می شود و از همه مهم تر بدون باز کردن دهان شما را نیش خواهد زد بسیار ترسناک خواهد بود.

۹- کبرای تف انداز

شاید در مورد کبراهای تف انداز شنیده باشید اما مطالعات نشان داده که این گونه از آن چیزی که قبلاً فکر می کردیم ترسناک تر و خطرناک تر است. در واقع این مار در هنگام تف کردن می داند که دقیقاً دارد چکار می کند و سم خود را به سمت نقاطی از بدن حیوان مقابل پرتاب می کند که بیشترین ضعف را دارند. مطالعات محققان دانشگاه برن در آلمان در سال ۲۰۰۵ نشان داده که کبرای قرمز موزامبیکی و کبرای های تف انداز گردن سیاه نه تنها به سمت شما سم پرتاب می کنند بلکه می توانند از فاصله ای حدود دو متری نیز این کار را انجام دهند. از همه بدتر این که اگر این ترشحات وارد چشم شما شود صدمات جبران ناپذیری را به بینایی شما وارد خواهد کرد. در واقع این زهر به قرنیه ی چشم آسیب شدید رسانده و در صورتی که به سرعت درمان نشود کوری دائمی قربانی را در پی خواهد داشت.

اما نکته ی ترسناک تر این است که این مارها معمولاً هدفگیری کرده و عمداً سم خود را به سمت چشم های مهاجم پرتاب می کنند زیرا نقاط ضعف بدن قربانی خود را به خوبی می شناسند. کاتیا تزچاچ که بر روی این دو گونه کبرای تف انداز مطالعه کرده بود می گوید که افعی  گردن سیاه در ۸۰ درصد موارد چشم را هدف قرار می دهد و افعی قرمز موزامبیکی نیز در تمامی موارد زهر خود را به سمت چشم پرتاب کرده است.

۱۰- مار تایپان

در کشوری که پر از مارهای خطرناک و سمی است مار تایپان سمی ترین مار قاره ی اقیانوسیه و کشور استرالیا لقب گرفته و یکی از سریع ترین مارها بوده که با طولی نزدیک به ۳ متر سمی بسیار مهلک را در بدن قربانیان خود تزریق می کند. جالب این که برای مسموم کردن و کشتن قربانی و شکار خود نیازی به گزش کامل و وارد کردن سم در بدن آن ندارند بلکه تنها با ماهیچه های بدن قربانی تماس داشته باشند و دیگر کار تمام است. تنها همین یک قابلیت برای خوفناکی این مار کافی خواهد بود اما بدتر از همه این است که ان ها شکار خود را رنج می دهند. اگر چه این مار می تواند با یک نیش کامل قربانی خود را در جا بکشد اما ترجیح می دهد یک نیش کوچک زده و سپس قربانی وحشت زده که در حال فرار است را تعقیب کند تا این که سم اثر کرده و جان دهد. بنابراین این مار علاوه بر سمی بودن با مرگ قربانی خود بازی نیز خواهد کرد.

منبع: grunge
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود