۸ بنای شگفت انگیز و فوق العاده امروزی که از طبیعت الهام گرفته شده اند

۸ بنای شگفت انگیز و فوق العاده امروزی که از طبیعت الهام گرفته شده اند

معماران و طراحان سازه های بزرگ در سال های اخیر بیش از هر زمان دیگری از طبیعت الهام گرفته اند. البته این تاثیر و الهام بخشی را می توان از زمان های بسیار قدیم در سازه های دوران روم و یونان باستان نیز دید. امروزه نیز معمارانی مانند فرانک لوید رایت در آثار خود سعی دارند که از طبیعت الهام گرفته و مناظر طبیعی را با طراحی های خاص خود تکمیل کنند. این روزها تکنولوژی های جدید به معماران و طراحان ساختمانی این اجازه را می دهد که سازهای پیچیده ای که در طبیعت دیده می شود را با استفاده از روش های ساخت و مصالح مدرن به راحتی بازسازی کنند.

معماری زیست تقلیدی تاثیر و الهام خود را از آن چه که در طبیعت وجود دارد می گیرد. از معبد لوتوس رویایی در هند تا پل پیچ در پیچ هلیکس در سنگاپور می توان نشانی از ارتباط انسان با طبیعت را به خوبی مشاهده کرد. در ادامه ی این مطلب می خواهیم شما را با سازه های شگفت انگیزی آشنا کنیم که در ساخت آن ها از سازها های طبیعی الهام گرفته شده است.

۱- استادیوم ملی پکن

این استادیوم زیبا توسط شرکت  معماری «هرزوگ اند دِ مورون» (Herzog & de Meuron) برای مسابقات المپیک ۲۰۰۸ پکن طراحی شده بود و قبل از تکمیل شدن، مردم محلی به آن لقب «آشیانه پرنده» دادند. طراحی داخلی، سقف و راه پله های این استادیوم شبیه یک کاسه بوده که در یک ساختار شبکه ای و توری با هم ترکیب شده اند و اطراف آن ها را توری هایی فولادی در بر گرفته است. فضاهای خالی بین آن ها با استفاده از غشایی که نور را از خود عبور می دهد پوشانده شده، درست مانند همان کاری که پرندگان برای پر کردن فضاهای خالی در داخل لانه هایشان انجام می دهند. این استادیوم توانایی برگزاری کنسرت های بزرگ و دیگر رویدادهای جمعی را داشته و در زمستان سال ۲۰۲۲ نیز میزبان مسابقات المپیک زمستانی خواهد بود.

۲- اتمیوم- بروکسل

بنای موسوم به «اتمیوم» (ATOMIUM) که در ابتدا برای نمایشگاه جهانی سال ۱۹۵۸ یا اکسپو ۵۸ ساخته شده بود در واقع از نه گوی مرتبط بهم در ارتفاع ۱۰۲ متری تشکیل می شد. آندری واترکین و جین پولاک مهندسانی بودند که این شکل را بعد از بزرگ کردن یک کریستال آهن به اندازه ی ۱۶۵ میلیارد برابر و برای نشان دادن ایمان خود به پیشرفت دانش ترسیم کردند. امروزه فضای داخلی آن به موزه تبدیل شده و نمایشگاه های موقتی متعددی نیز در ان برگزار می شود. اگر چه این بنا در منطقه ی هیسل شمالی و در خارج از مرکز شهر واقع شده اما ظاهر درخشان و استیلی آن از زوایای مختلف شهر  بروکسل قابل دیدن است.

۳- پل پیچی- سنگاپور

تیمی از متخصصان بین المللی از شرکت هایی در سنگاپور و استرالیا گرد هم آمده و این پل پیاده را روی خلیج مارینا طراحی کردند که هتل و مرکز خرید معروف منطقه را به موزه آرت ساینس و باغ های کنار خلیج متصل می کند. این طراحی از ساختار دو پیچی دی ان ای الهام گرفته شده است و مهارهایی حلقوی و ساخته شده از استیل ضد زنگ دو حلقه ی متفاوت را به پایه ی پل متصل می کنند. این پل در سال ۲۰۱۰ افتتاح شده و در طول ۲۸۰ متری خود ۵ محل تماشا دارد که صحنه هایی زیبایی را از این نقاط می توان مشاهده کرد.

۴- ساگرادا فامیلیا- بارسلونا

آنتونی گائودی تحت تاثیر ایمان و ذات درونی اش تصمیم گرفت این کلیسای کاتولیک ناتمام دوران روم باستان را طراحی کند که ارتباط بین انسانیت، طبیعت و دین را ترسیم می کرد. اگر چه این معمار مشهور دوره ی مدرنیسم در سال ۱۸۸۳ این وظیفه را به عهده گرفت اما راهرو مرکزی کلیسا تا سال ۲۰۰۰ تکمیل نشده بود. این سازه از سه درخت و سایه شاخه های آن ها الهام گرفته است که طاق ۴۶ متری آن را نگه می دارندکه هنگام وارد شدن به آن حس می کنید وارد یک جنگل انبوه شده اید، همان چیزی که گائودی در ذهن داشت.

۵- دفتر مرکزی آلدار-ابوظبی

این آسمانخراش مدور در برابر منظره ی بیابانی شهر ابوظبی که در مقابل آن نیز دریا قرار دارد به زیبایی می درخشد و در سال ۲۰۱۰ ساخت آن به اتمام رسیده است. در واقع این سازه تاریخچه ی دریانوردی در این شهر را به اذهان متبادر می سازد و مروان زقیب لبنانی و شرکت معماری او از صدف حلزون برای ساخت آن الهام گرفته اند. آن ها از یک ساختار دو کفه ای شبیه الماس برای ساخت رویه ای شبیه پوست شیشه ای استفاده کرده اند. این سازه ۲۳ طبقه و ۱۱۰ متر طول داشته و نمای زیبایی به شهر و آب های ساحلی آن داه است.

۶- تایپه ۱۰۱- تایپه

این سازه ی ۵۱۰ متری با ۱۰۱ طبقه زمانی که در سال ۲۰۰۴ در استان ژین یی در تایپه افتتاح شد رکورد بلندترین ساختمان دنیا را به نام خود ثبت نمود. سی وای لی که از معماران سرشناس و معروف جهان به شمار می آید برای ساخت این سازه از ساقه ی گیاه بامبو و بخش های تکراری و مشابه آن الهام گرفته است. در کل این سازه در واقع ۸ بخش وجود دارد که هر کدام از ۸ طبقه تشکیل شده اند که در فرهنگ چینی عددی مقدس و نماد خوش شانسی است. در واقع این ویژگی ها هم بخش های مختلف گیاه را تقلید کرده و هم از سازه های دندانه دار مرسوم در فرهنگ چینی و ژاپنی بهره برده است و با شیشه های سبز رنگ خود بیشتر به سمت طبیعت گرایش نشان می دهد.

۷- خانه های مکعبی- روتردام

علی رغم تمامی زوایای تند و خطوط مستقیمش، پیت بلوم از جنگلی انبوه برای ساخت این خانه ی آلمانی در سال ۱۹۷۷ الهام گرفته است. هر مکعب زرد روشن در زاویه ی ۴۵ درجه ای گوشه ی خود قرار گرفته و روی یک دکل شش گوشه قرار گرفته که آن ها را شبیه درخت می سازد. ورودی هر خانه ی سه طبقه ای در داخل یک تنه ی درخت بتونی قرار دارد که راه پله ها نیز در داخل آن قرار گرفته اند. اگر چه این مکعب ها هنوز هم به عنوان خانه هایی خصوصی مورد استفاده قرار می گیرند اما مشتاقان زیادی از آن ها دیدن می کنند.

۸- سازه خیابان ۳۰اُم سنت مری- لندن

نورمن فوستر، معمار سرشناس بین المللی در هنگام طراحی این سازه که بیشتر با نام «Gherkin» شناخته می شود از خیارشور الهام نگرفته بود. سطح این سازه از لایه های چسبناک شیشه ای شبیه الماس که به صورت شبکه ای مرتب شده اند تشکیل شده و در واقع فوستر در ساخت آن از گل های گیاه اسفنج دریایی الهام گرفته است. در واقع سطح این سازه برای صرفه جویی در تهویه کننده های هوا طوری ساخته شده که نیاز به خنک سازی را به میزان زیادی کاهش می دهد. این سازه ی ۱۸۰ متری نئو مدرن کنتراست بسیار زیبایی با معماری خاص خانه های شهر لندن دارد و به یکی از شاخص ترین بناهای بلند این شهر تبدیل شده است.

منبع: nationalgeographic
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود