بر اساس مطالعاتی که نتایج آن در مجله فشار خون آمریکا به چاپ رسیده است، گذراندن ساعاتی از هفته در سونا می تواند احتمال ابتلای شما به فشار خون را کاهش دهد. در مردان فنلاندی شرکت کننده در این مطالعه تجربی که بین ۴ تا ۷ جلسه در هفته و هر بار به طور متوسط ۱۹ دقیقه از سونا استفاده کرده بودند، احتمال ابتلا به فشار خون در مقایسه با کسانی که تنها یک بار در هفته به سونا می رفتند به بیش از نصف کاهش یافته بود. محققان دانشگاه ایسترن فاینلند در مطالعه ای که در سال ۲۰۱۵ انجام گرفت به این نتیجه رسیدند که بین سونا رفتن و کاهش خطر مرگ در اثر بیماری های قلبی عروقی و خطر حمله قلبی ناگهانی رابطه مستقیم وجود دارد.
اکنون آن ها در مطالعه ای جدید به نتایجی دست یافته اند که نتایج مطالعه سال ۲۰۱۵ را بیش از پیش مورد تایید قرار می دهد. محققان، در این مطالعه، زندگی ۱.۶۲۱ مرد میانسال را در کشور فنلاند که در آن سونا رفتن یک عادت همگانی است مورد توجه قرار دادند. تنها مردانی که فشار خون طبیعی داشته و کسانی که دستکم یک بار در هفته به سونا می رفتند در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته بودند. در مدت بیش از دو دهه، حدود ۱۶ درصد از این مردان دچار فشار خون بالا شدند که این مقدار را اعداد بالاتر از ۱۴۰/۹۰ میلیمتر جیوه در نظر می گرفتند.
محققان پس از بررسی فاکتورهایی مانند شاخص توده بدن، استعمال دخانیات، مصرف مشروبات الکلی، سلامت قلب و ریه و شرایط اجتماعی-اقتصادی به این نتیجه رسیدند که مردانی که تنها یک بار در هفته به سونا می رفتند در بیشترین خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار داشتند. این احتمال در میان مردانی که هفته ای دو یا سه بار به سونا می رفتند ۲۴ درصد، و برای مردانی که بین ۴ تا ۷ بار در سالن سونا حضور می یافتند، نسبت به کسانی که تنها هفته ای یک بار این کار را می کردند ۴۶ درصد کمتر بود. دکتر جاری لاوکانن، متخصص قلب و استاد پزشکی دانشگاه ایسترن فاینلند می گوید که حمام سونا می تواند دمای بدن را بیش از دو درجه سانتیگراد بالا ببرد. این موضوع گشاد شدن رگ های خونی، کاهش فشار خون و جریان یافتن راحت تر خون را در پی دارد.
این کار همچنین می تواند ضربان قلب در حالت استراحت را بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ بار در دقیقه نگه دارد که باعث بهبود قدرت پمپاژ قلب می شود. همچنین عرق کردن باعث دفع آب بدن شده که این موضوع نیز در کاهش فشار خون موثر خواهد بود. علاوه بر این گذراندن ساعاتی در سونا می تواند باعث آرامش فیزیکی و روحی شخص شده و تاثیرات منفی و مضر استرس را کاهش خواهد داد. البته این مطالعه بر روی سوناهای فنلاند که دمایی بین ۸۰ تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد دارند انجام شده و محققان گفته اند که این نتایج ممکن است در سوناهایی با دماهای کمتر صدق نکند. همچنین آن ها هشدار داده اند که اگر چه حمام سوناگرفتن،اعم از خشک و داغ، برای بسیاری از افراد قابل تحمل می باشد اما افرادی که دارای مشکلات قلبی و فشار خون هستند باید مواظب باشند زیرا ممکن است بعد از سونا گرفتن فشار خون آن ها به شدت پایین بیاید.
بدون نظر