۶ باور غلط در مورد شادی که بهتر است فراموششان کنید

۶ باور غلط در مورد شادی که بهتر است فراموششان کنید

تعریف شادی برای همه ما با هم متفاوت است. برخی از ما گپ زدن با یک دوست قدیمی، بودن در کنار خانواده، نوشیدن چای در روزهای سرد زمستانی یا سفرهای کوتاه را دلیلی برای شادی می دانیم و بعضی دیگر، تحقق رویاها، دستیابی به موقعیت های اجتماعی بالا و کسب درآمد بیشتر را مصداق خوشبختی می دانیم.

اما دانشمندان تعریف متفاوتی برای آن دارند. به ادعای آن ها، همه فراز و فرودهای زندگی که قابلیت کنترل شدن داشته باشند را بسته به سبک زندگی افراد، می توان در دایره شادی گنجاند.

شاید جالب باشد بدانید که برخی از یافته های علمی در مورد شادی با آن چه مردم عادی به آن اعتقاد دارند، متفاوت است. برای اینکه با گوشه ای از این موارد بیشتر آشنا شوید، از شما دعوت می کنیم تا ادامه مطلب را از نظر بگذرانید.

پول موجب افزایش شادی و خوشحالی می شود؛ البته در موارد خاص

داشتن حقوق زیاد همیشه خوب است اما لزوما قادر به افزایش میزان خوشحالی افراد نمی شود. بر اساس برخی از تحقیقات علمی در زمینه تاثیر اقتصاد در رفتار مشخص شد که اگر اشخاص در سال ۷۵ هزار دلار عایدی داشته باشند، خوشحال خواهند بود. البته این رقم نیز به شهر یا کشوری که در آن زندگی می کنند، هزینه ها و سبک زندگی شان بستگی دارد و ممکن است کمتر یا بیشتر باشد.

پس لزوما داشتن حقوق بالا برای همه خوشحالی نمی آورد. ممکن است یک نفر با حقوق ماهیانه ۳ میلیون تومانی راضی باشد، اما فردی دیگر به دلیل زیاد بودن هزینه های زندگی، مثلا ۸ میلیون تومان در ماه هم برایش کافی نباشد.

کادو دادن بیشتر از دریافت آن موجب خوشحالی می شود

دریافت هدیه بدون شک بسیار جالب و هیجان‌انگیز است اما شاید خوب باشد بدانید که به گفته دانشمندان، فردی که هدیه خریداری کرده و آن را به مخاطب خود اهدا می کند، بیشتر از دریافت کننده کادو خوشحال خواهد بود.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته در سال ۲۰۰۸ میلادی مشخص شد وقتی اشخاص پولشان را برای دیگران خرج می کنند رضایت قلبی و خوشحالی بیشتری را تجربه می کنند تا اینکه همان پول را برای خودشان هزینه کنند. آزمایشی دیگر، مشابه همین تحقیق در سال ۲۰۱۳ میلادی در میان مردم ۱۳۶ کشور جهان صورت گرفت و نتیجه همچنان همان بود.

به این مفهوم که چون انسان یک موجود اجتماعی است، هرگونه تلاش برای خوشحال کردن دیگران به خود او هیجان و شادی مضاعفی می بخشد.

داشتن حق انتخاب زیاد موجب کاهش خوشحالی می شود

همیشه داشتن چندین گزینه برای انتخاب بسیار بهتر از یک حق انتخاب است. اما این امر به این مفهوم نیست که شما هر چه حق انتخاب های بیشتری داشته باشید، بیشتر خوشحال خواهید بود. به گزارش محققان، وقتی گزینه های بیشماری در مقابل انسان قرار داده می شود، در واقع توانایی تصمیم گیری از وی سلب می گردد.

همچنین برخی از محققان عصب‌شناسی بیان داشته اند که انتخاب کردن تا حدی خسته‌کننده است و قادر است قدرت تشخیص و شناخت را در دیگر بخش های مغز فرد مختل نماید.

طولانی شدن تعطیلات به مفهوم بهتر بودن آن نیست

دنیل کاهنمان، روانشناس، گفته که بشر با دو نوع «خود» مواجه است: خودی که تجربه می کند و خودی که به یاد می آورد.

خودِ تجربه‌کن در لحظه زندگی می کند اما خودِ یادآوری کننده از زندگی در خاطره ها لذت می برد.

در همین راستا باید گفت که برای بسیاری از افراد، تعطیلات و سفر دلیلی برای شادی محسوب می شود، اما دانشمندان می گویند، سفر یک هفته ای بسیار لذت‌بخش‌تر از سفر دو هفته ای خواهد بود. حتی اگر هر روز خود را به شکلی جدید سپری کنید، باز هم خاطره ها با هم ادغام شده و در نتیجه شادی کمتری را تجربه خواهید کرد.

آدم نباید همیشه شاد باشد

بزرگ ترین باور غلطی که در مورد شادی وجود دارد این است که آن را برای همیشه حفظ کنیم. دانشمندان اعتقاد دارند که بهتر است این تصور اشتباه را از ذهن خارج کرده و در عوض به این فکر کنیم که شادی وجهه های گوناگونی در زندگی دارد.

ممکن است در زندگی چندین نوع شادی داشته باشیم که با هم در تضاد و تداخل باشند. مثلا، دوست دارید به مهمانی شام دوست خود بروید، اما نگارش کتاب مورد علاقه تان مانع از آن می شود.

دانشمندان اعتقاد دارند برای افزایش میزان شادی در زندگی لازم است گاهی لحظه های بد زندگی را نیز تجربه کنید. به عبارتی می توان گفت که رنج کشیدن بخشی از تجربه شادی است.

حسادت و دشمنی کردن انسان را از شاد بودن دور می کند

مواجه شدن با مشکلات و مصائب زندگی برای تقریبا همه انسان ها ناخوشایند است و همه سعی می کنند تا حد امکان از این دست مسایل در زندگی خود دور باشند. اما مطالعات علمی اخیر ثابت کرده که هر چه انسان ها بیشتر بقیه و حتی خود را به خاطر اشتباهات و گناهانشان ببخشند، استرس کمتری را تجربه خواهند کرد و به لحاظ روحی نیز آرام تر خواهند بود.

در تحقیقات سال ۲۰۱۵ مشخص شد که ترک دشمنی، لجاجت و حسادت، توانایی های روحی افراد را بهبود می بخشد. افرادی که به این مرحله از رشد روحی می رسند، بسیار شادتر از بقیه زندگی خواهند کرد.

منبع: businessinsider
دیجیاتو
بدون نظر

ورود