۱۰ نکته جالب و خواندنی در مورد زیگموند فروید؛ پدر علم روانشناسی مدرن

۱۰ نکته جالب و خواندنی در مورد زیگموند فروید؛ پدر علم روانشناسی مدرن

دکتر زیگموند فروید، پدر علم روانشناسی مدرن در ۲۳ دسامبر سال ۱۹۳۹ در سن ۸۳ سالگی در لندن و با تزریق دُز کشنده ای از مورفین درگذشت. نظریات رادیکال و انقلابی او در مورد ذهن انسان باعث شکل گیری تغییراتی شگرف و بی سابقه در روانشناسی شده و تا به امروز نیز چیزی از جنجالی بودن آن ها کاسته نشده است. در ادامه ی این مطلب می خواهیم شما را با ۱۰ واقعیت جالب در مورد این شخصیت برجسته آشنا کنیم.

۱- مرگ فروید می تواند یک خودکشی با کمک پزشکان تلقی شود

در تابستان سال ۱۹۳۹، فروید بسیار لاغر و نحیف شده و درد باورنکردنی و شدیدی را به دلیل ابتلا به سرطان دهانی که لاعلاج بود تحمل می کرد. در ۲۱ سپتامبر ۱۹۳۹، فروید دست دوست و پزشک معالج خود، دکتر مکس شور، را گرفته و به او یادآوری کرد:” تو قول دادی که بی دلیل منو شکنجه ندی. الان این وضع چیزی جز شکنجه نیست و هیچ سودی هم نداره”. بعد از کسب اجازه ی آنا، دختر فروید، دکتر شور اولین دُز سنگین و کشنده از مورفین را به او تزریق کرد. فروید به کما رفته و دیگر هرگز بیدار نشد.

۲- سیگار کشیدن های فراوان او به بیش از ۳۰ جراحی سرطان منجر شد

فروید بعد از دود کردن اولین سیگارش در دهه سوم زندگی به شدت به تنباکو معتاد شد. برنامه ی روزانه ی او هر روز شامل مراجعه به مغازه تنباکو فروشی می شد و بعد از این که به کشیدن سیگارهای مدرن روی آورد روزی بیش از ۲۰ نخ سیگار می کشید. به رغم هشدار پزشکان در این مورد، فروید بر این باور بود که این عادت رفتاری در تراوشات ذهنی و خلاقیت های فکری به او کمک می کند. بعد از این که در سال ۱۹۲۳ مشخص شد یک غده سرطانی در داخل دهان فروید به وجود آمده است، پزشکان بخش زیادی از فک او را برداشتند. در طول ۱۶ سال آینده وی مورد ۳۳ جراحی مختلف برای درمان سرطانش قرار گرفته و علی رغم این که یک اندام مصنوعی بزرگ برای جداسازی سینوس و فک در دهان او قرار داده شد، فروید هیچگاه دست از کشیدن سیگار نکشید.

۳- فروید فکر می کرد که کوکایین یک داروی جادویی است

در دهه ی ۱۸۸۰، فروید با یک داروی مخدر ناشناخته اما قانونی آشنا شد که یک پزشک نظامی آلمانی برای سرحال آوردن سربازان خسته مورد استفاده قرار می داد: کوکایین. فروید این ماده مخدر را آزمایش کرده و دریافت که با خوردن آبی که مقداری از این ماده نامحلول در آن ریخته شده باشد حالت روحی و مزاج او بهبود می یابد. وی این ماده را به دوستان و همسر آینده ی خود نیز توصیه کرده و در مقاله ای به توصیف فواید این دارو که از نظر او یک داروی جادویی بود پرداخت.

با این وجود وقتی که فروید مقداری از این ماده را به دوستش ارنست وون فلیشل-مارکسو داد تا اعتیادش به مورفین را از بین برده و درد مزمنش را تسکین دهد،دوستش به کوکایین معتاد گردید. وقتی که فروید وضعیت جدید دوستش را مشاهده کرده و گزارش هایی در مورد اعتیاد دیگر افراد به کوکایین و مرگ های ناشی از زیاده روی در مصرف آن دید از دیدگاه های اولیه خود دست برداشته و دیگر استفاده از این ماده را به کسی توصیه نکرد. با این وجود تا اواسط دهه ی ۱۸۹۰وی مصرف این دارو به صورت موقت و تناوبی را برای درمان میگرن، التهاب بینی و افسردگی تجویز می کرد.

۴- وی هدیه ۱۰۰.۰۰۰ دلاری یکی از غول های هالیوود را نپذیرفت

در سال ۱۹۲۵، شهرت فروید چنان در سراسر کشور و حتی جهان پیچیده بود که ساموئل گلدوین، تهیه کننده مشهور هالیوود، از فروید خواست که در قبال ۱۰۰.۰۰۰ دلار تا در مورد سناریو فیلمی به نام «بزرگ ترین داستان های عاشقانه تاریخ» به آن ها مشاوره دهد یا آن را تصحیح نماید اما فروید این پیشنهاد را رد نمود. وی سال قبل نیز پیشنهاد ۲۵.۰۰۰ دلاری ناشر روزنامه ی شیکاگو تریبیون را برای تحلیل روانشناختی قاتلان مشهور آن زمان به نام های لئوپولد و لوب که منتظر جلسه دادگاه جنجالی خود بودند رد کرده بود.

۵- کتاب «تعبیر خواب» در ابتدا یک شکست تجاری بود

تعبیر خواب، کتابی که فروید خود آن را بهترین اثرش می دانست وقتی در سال ۱۸۹۹ به چاپ رسید مورد بی مهری خوانندگان قرار گرفت و کسی به آن توجهی نکرد. در واقع در ۶ سال اول تنها ۳۵۱ نسخه از این کتاب به فروش رسیده بود و ویرایش دوم نیز حتی تا سال ۱۹۰۹ منتشر نشد.

۶- کاناپه مشهور او هدیه ای از طرف یکی از بیمارانش بود

فروید وقتی که مرکز درمانی خود در وین، اتریش را در سال ۱۸۸۶ راه اندازی کرد به هیپنوتیزم به عنوان یک روش درمانی روی آورد و بزودی دریافت که انجام این روش درمانی زمانی که بیمار در حالت خوابیده قرار داشته باشد راحت تر و موثر تر است. این زمان بود که وی روش درمانی موسوم به «حرف درمانی» را برای تحلیل های روانی خود به کار گرفت. همچنین وی از بیمارانش می خواست روی یک کاناپه که قالیچه ای ایرانی روی آن انداخته شده بود دراز بکشند. این کاناپه را یکی از بیمارانش به نام مادام بنونیستی به عنوان تشکر به او داد زیرا می دید که فروید روی یک صندلی در فاصله ی دوری از او نشسته و مشغول یادداشت کردن است.

۷- نیروهای نازی کتاب هایش را سوزانده و او را مجبور به ترک اتریش کردند

اگر چه فروید خود به خدا اعتقادی نداشت، اما در یک خانواده ی یهودی به دنیا آمده بود و به همین دلیل وقتی نازی ها در این کشور به قدرت رسیدند وی ناچار به ترک کشورش شد. در میان کتاب هایی که در سال ۱۹۳۳ توسط نازی ها سوزانده شد کتاب های او نیز قرار داشتند که این موضوع باعث شد فروید چنین بگوید:” چه پیشرفتی کرده ایم. اگر در قرون وسطی بودیم حتماً مرا می سوزاندند، امروزه آن ها تنها به سوزاندن کتاب هایم راضی هستند”. بعد از این که هیتلر اتریش را به خاک خود ملحق کرد، نازی ها به آپارتمان فروید یورش برده و دخترش، آنا، توسط گشتاپو دستگیر شده و مورد بازجویی قرار گرفت. بعدها به کمک دوست و بیمار سابقش، شاهزاده ماری بوناپارت، فروید که به مهاجرت بی میل بود، همراه با دختر و همسرش به پاریس فرار کرده و سپس به لندن نقل مکان کرد.

۸- ۴ خواهر او در اردوگاه های اسرای جنگی نازی ها درگذشتند

علیرغم تلاش زیاد ماری بوناپارت، وی موفق نشد ویزای خروج ۴ نفر از خواهران فروید را بدست بیاورد. فروید تنها چند هفته پس از شروع جنگ جهانی دوم درگذشت. خواهران او که در وین جا مانده بودند در نهایت به اردوگاه های اسرای جنگی منتقل شده و در همانجا جان دادند.

۹- فروید به بررسی روابط جنسی مارماهی ها پرداخت

فروید در زمان جوانی در دانشگاه وین در رشته ی جانورشناسی تحصیل می کرد. در یکی از تحقیقات در مورد اندام های جنسی مار ماهی ها، استادش از او خواست که اعضای تناسلی مار ماهی های نر را شناسایی کند، کشفی که برای سال ها از دسترس محققان دور مانده بود. اگر چه فروید ساعت ها و روزهای زیادی را در این مورد به تحقیق پرداخت اما سودی عاید او نشد.

۱۰- سارقان تلاش کردن که خاکستر او را به سرقت ببرند

بعد از مرگ فروید، خاکستر جنازه ی او در گلدان قدیمی یونانی که ماری بوناپارت به او داده بود قرار داده شد. وقتی که همسرش، مارتا، در سال ۱۹۵۱ از دنیا رفت خاکستر جنازه ی او به این گلدان که در یک مرکز سوزاندن جنازه در لندن قرار داشت افزوده شد. در ژانویه سال ۲۰۱۴، پلیس لندن اعلام کرد که سارقان سعی کرده اند خاکسترهای فروید را به سرقت ببرند. اگر چه آن ها موفق به این کار نشدند اما گلدان ۲.۳۰۰ ساله ی حاوی خاکستر فروید به شدت آسیب دید.

منبع: history
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۵ نظر

ورود

  • mehrdad آبان ۱۲, ۱۳۹۶

    تیتر مورد ۵ تصحیح شود. متاب نوشته شده به جای کتاب

  • الهام آبان ۱۳, ۱۳۹۶

    باسلام مطلب بسیار جالبی بود ممنون. فقط نیاز به ویرایش دارد مثلا
    در بند ۴ قاتلان باید باشد
    در تیتر بند ۵ کتاب باید باشد
    در بند۷ شاهزاده ماری بناپارت ؟ چه کار کرده جمله کامل نیست.
    بند ۹ دسترس باید باشد
    بند آخر در ژانویه ۲۹۱۴ آمده که اشتباه است و باید تصحیح شود
    چند تا غلط دیگر هم داشت که بهتر بود یک دور از روی آن خوانده شود و بعد اپلود شود
    در مورد ماری بناپارت خیلی دوست داشتم بدونم که آیا با ناپلئون بناپارت نسبتی دارد؟
    به هرحال مطالب خوب و خواندنی است ممنون از تلاشتون

  • mmi آبان ۱۴, ۱۳۹۶

    مقاله هایی که روزییا میذارین واقعا جالبا ولی خواهشا تو بعضی مقاله ها مثل این یکم از دستاورد های این انسانهای بزرگ رو هم بزارن ؛ من با عقاید دینی ایشان کاری ندارم ولی اینجور مقاله ها مثل کتابهای درسی آموزش پرورش میمونه که بخاطر یه جنبه زندگیشون کلا یارو رو از نظر عقلی مشکل دار نشون میدن؛…

  • بی دین دی ۱۳, ۱۴۰۰

    فروید باهوش ترین فرد در تاریخ بود و مثل خودم همیشه سیگاری بود???