با اینکه بسیاری از خودروهای مدرن امروز، امکانات امنیتی بسیاری دارند و سیستم کامپیوتری آن ها کمک می کند تا همه فعالیت های ماشین به درستی و بی اشکال صورت بگیرد، اما برخی مسایل هستند که باید در طول رانندگی رعایت کنید تا با مشکلات جدی مواجه نشوید.
برای آشنایی با این موارد توصیه می کنیم ادامه مطلب را مطالعه کنید.
حواستان به تاریخ تعویض روغن ماشین باشد
حتما به هشدارهای کارخانه ای مبنی بر زمان تعویض روغن خودروی خود توجه داشته باشید. هیچ موارد بی دلیل مطرح نمی شوند. هر وقت ماشین جدیدی خریداری می کنید، حتما چک کنید که هر چند کیلومتر یک بار باید روغن آن را عوض کنید. به طور مثال، بعضی از کارخانه های اتومبیل سازی از روغن های رقیقی استفاده می کنند که باید پس از هزار کیلومتر تعویض شود.
روغن از زمان شروع بکار موتور در معرض اکسیده شدن و تجزیه حرارتی قرار دارد و روغن پایه آن آلوده شده و از کیفیتش کاسته می شود. همچنین مواد افزودنی استاندارد آن همچون مواد پاککننده نیز، مصرف می شوند. در این حالت خاصیت روانکاری، پاککننده و جذب ذرات معلق و ناخالصی ها، کاهش مییابد.
روغن موتور به کاهش اصطکاک قطعات متحرک موتور، آببندی کامل بین سیلندر و پیستون، کارکرد بهینه قطعات متحرک موتور در دماهای مختلف، خنک نمودن قطعات داخلی موتور، کاهش سایش قطعات موتور و محافظت قطعات موتور در مقابل خوردگی کمک می کند.
در طول حرکت گزینه پارک را انتخاب نکنید
سیستم کامپیوتری ماشین، این دستور نابهجای راننده را نادیده می گیرد و هیچ فعالیتی انجام نمی دهد. اما دستورات متناقض حین حرکت می تواند صدمات بزرگی به سیستم ماشین وارد کند.
هرگز روغن موتور را پر نکنید
روی موتور، اندازه دقیقی که باید روغن پر شود درج شده و میله مخصوصی هم برای آن در نظر گرفته شده است. این خط کش اندازه گیری روغن گزینه «full» دارد که نباید هرگز تا آن خط روغن را پر کنید. این کار موجب فشار آمدن و خفه شدن موتور می شود و از همه جای ماشین دود بلند خواهد شد.
در طول رانندگی دنده عقب نزنید
در ماشین های اتومات، وقتی به اشتباه یا از روی عمد دنده را روی حالت حرکت به عقب (R) قرار می دهید، هیچ اتفاق بدی روی نمی دهد، اما توصیه می شود که هرگز این کار را انجام ندهید. سیستم ماشین های مدرن، کامپیوتری است و ممکن است یک دستور اشتباه موجب به هم خوردن کل سامانه شود.
کلیدهای زیادی از سوئیچ خود آویزان نکنید
این کار موجب سنگین شدن سوئیچ می شود و ممکن است در طولانی مدت تنظیمات سوئیچ را خراب کند. کلیدهای خود را از حلقه سوئیچ جدا کنید.
در طول رانندگی هرگز کلید خاموش کردن موتور را فشار ندهید
بدون شک هیچ انسان عاقلی این کار را انجام نمی دهد. اما ممکن است به اشتباه یا به صورت تصادفی دستتان به این کلید بخورد. با اینکه در سرعت نرمال، شاهد هیچ اتفاق ناگواری نخواهید شد، اما مکانیک ها تاکید دارند که مراقب این کلید در طول حرکت باشید و هرگز آن را لمس نکنید.
هرگز اجازه ندهید باک بنزین خالی شود
حتی پاکیزه ترین بنزین ها هم دارای ریزماده هایی هستند که در کف باک نشست می کنند. بنابراین، وقتی بنزین را تا قطره های آخر استفاده می کنید، این رسوبات نیز بلند شده و وارد موتور می شود و می توانند در عملکرد موتور اختلال ایجاد کنند. بنابراین، قبل از روشن شدن چراغ بنزین، باک را پر کنید.
هرگز چراغ هایی هشداردهنده در کیلومتر ماشین را نادیده نگیرید
همه علایم هشداردهنده ماشین همانند هم نیستند و با رنگ های مختلف از هم تفکیک شده اند. چراغ های سبز و گاهی آبی، نشان دهنده این هستند که سیستم خاصی فعال شده است. نمادهای زرد اغلب هشداری برای مشکل هستند که باید سرویس شود. چراغ های قرمز برای مشکلات جدی تر هستند و باید در اولین فرصت به آن ها رسیدگی کنید تا منجر به بروز مشکلات بزرگ تر نشود.
باد لاستیک ها را چک کنید
هر از گاهی باد لاستیک های ماشین را چک کنید. اگر احساس می کنید تایر کمباد شده، حتما به تعمیرگاه و تنظیم باد بروید زیرا رانندگی با لاستیکی که تنظیم باد ندارد، بسیار خطرناک است. تنظیم باد لاستیک خودرو یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در جهت کارکرد بهینه اتومبیل و عمر لاستیک است. میزان باد مناسب لاستیک عمدتا توسط تولید کننده خودرو بصورت یک لیبل درون خودرو و یا روی کاتالوگ خودرو قید می شود. تولید کنندگان اتومبیل در زمان طراحی خودرو و انتخاب نوع لاستیک از استانداردهای متعددی جهت انتخاب لاستیک مناسب برای یک خودرو استفاده می کنند.
از بالانس چرخ ها مطمئن شوید
حتما از بالانس چرخ ها مطمئن شوید زیرا ممکن است چرخ دچار خمیدگی شده باشد. برای این منظور حتما به مکانیکی مراجعه کنید. بالانس نبودن چرخ، باعث می شود که ضربات با شدت بیشتری به فنر بندی وارد شوند. این نیرو به سیستم چرخ و جلوبندی و میل فرمان نیز اعمال شده و باعث کاهش عمر آنها می شوند.
بدون نظر