بیمه، یکی از ضروریات زندگی در عصر مدرن است و به دلیل خطرات احتمالی که برای سلامت و بهداشت آدمی و همچنین ریسک هایی که برای محصولات اعم از مسکن، خودرو، محل کار و امثالهم وجود دارد، در اختیار داشتن بیمه نامه مطمئن، روشی برای زندگی آرام و کم دردسر است.
بسیارند افرادی که حتی در سن بالا، از کوچکترین خدمات بیمه ای بی بهره هستند و خود و بستگان و افراد تحت تکفل و حتی دارایی خود را در برابر آتش سوزی، سیل، زلزله و رخدادهای گوناگون بیمه نکرده اند. یکی از مهم ترین بیمه هایی که توصیه می شود همه افراد جامعه از خدمات آن استفاده کنند، بیمه تکمیلی است که در ۳ قسمت، به معرفی این نوع بیمه می پردازیم.
با ما در بخش اول همراه باشید.
انواع بیمه ها
انواع و اقسام بیمه بسیار است و در این مبحث، به مقوله بیمه های سلامت می پردازیم. بیمه های سلامت ۳ بخش دارند که بیمه سلامت، بیمه درمانی و بیمه های درمانی تکمیلی از ان جمله است.
بیمه سلامت در واقع بیمه رایگانی است که دولت در اختیار عموم مردم که بیمه نیستند قرار می دهد تا از خدمات سازمان بیمه سلامت ایران برخوردار شوند. اگر شما فاقد پوشش بیمه ای هستید و قصد بیمه کردن خود را دارید، قدم اول این است که اگر در جایی مشغول به کار نبوده و بیمه (خویش فرما یا اجباری) ندارید، از خدمات سازمان بیمه سلامت استفاده کنید. برای ثبت نام رایگان بیمه سلامت به این نشانی بروید.
بیمه درمانی پایه در واقع نوع دوم بیمه های سلامت است که بسیاری از مردم از ان استفاده می کنند. کلیه بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی، خدمات درمانی کارکنان دولت و خدمات درمانی نیروهای مسلح، از بیمه پایه درمانی که صرفا در مراکز طرف قرارداد برای هزینه های سرپایی و برای بستری ها بر اساس تعرفه دولتی قابل استفاده است، برخوردار می شوند.
یعنی اگر شما جایی مشغول به کار نیستید و برای خود کار میکنید، میتوانید به نزدیک ترین شعبه تامین اجتماعی شهر محل سکونت مراجعه کرده و پس از انجام آزمایشات اعلامی و تکمیل فرم ها، بیمه خویش فرما دریافت کنید. مبلغ این بیمه ماهانه، کمتر از مبلغ بیمه اجباری خواهد بود و سوابق خود را نیز میتوانید در سامانه استعلام سوابق تامین اجتماعی رصد کنید.
بیمه درمانی تکمیلی چیست؟
این سوالی است که بسیاری از مردم مطرح می کنند. معمولا ۲ نوع بیمه ای که در بالا اشاره کردیم، بعضا تا ۳۰ درصد هزینه های درمانی را متقبل می شوند و بعضا بسیاری از خدمات پزشکی مثل دندان پزشکی را نیز شامل نمی شود. در صورتی که فرد بیمه تکمیلی نداشته باشد، جبران مابقی هزینه های پزشکی بر عهده خودش است و در صورتی که بیمه درمانی تکمیلی داشته باشد، تا میزان سقف تعهد، قابل پرداخت است.
اگر مبلغ هزینه های درمان شما، کمتر از سقف مورد نظر باشد، هزینه ای را نباید پرداخت کنید. مهم ترین ویژگی بیمه های تکمیلی را می توان امکان استفاده از خدمات بیمارستان های خصوصی با حق بیمه های پایین دریافتی دانست. بیمه های تکمیلی فرهنگیان، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح فراگیرترین نوع بیمه های تکمیلی اند که هرکدام داستان خودشان را دارند.
آیا بیمه سلامت، بیمه تکمیلی دارد؟
خیر. بیمه سلامت بیمه تکمیلی انفرادی یا گروهی ندارد. اگر بیمه سلامت دارید میتوانید از بیمه های تکمیلی با بیمه SOS استفاده کنید.
بیمه تامین اجتماعی دارم. چگونه میتوان بیمه تکمیلی دریافت کرد؟
داستان بیمه تامین اجتماعی با بیمه تکمیلی خیلی فرق دارد. اگر بیمه درمانی پایه شما، تامین اجتماعی باشد، کلی اما و اگر پیش روی تان خواهدبود. کارمندان شاغلی که بیمه پایه شان تامین اجتماعی است، بهتر است کارفرما را مجاب به عقد قرارداد با ارائه دهندگان بیمه تکمیلی کنند. ایده آل بیمه شوندگان تامین اجتماعی وقتی است که حداقل ۵۰ نفر از طرف شرکت و یا سازمان بیمه گذار به شرکت بیمه معرفی شده باشد. در این حالت، بسته به شرکت بیمه انتخابی پرداخت ماهانه متفاوتی خواهید داشت.چند روش برای دریافت بیمه تکمیلی بیمه شدگان اجباری سازمان تامین اجتماعی وجود دارد.
یکی انکه از بیمه تکمیل درمان SOS ایرانیان استفاده کنید که یکی از بهترین بیمه های تکمیل درمان خانوادگی بوده و برای کسب اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه کنید.
روش دیگر آن است که از طریق شغل و کسب و کار خود اقدام به قرارداد گروهی کرده و اگر با همکاران خود بیش از تعداد مشخص (مثلا ۳۰ یا ۵۰ نفر) باشید، میتوانید از طریق شرکت های بیمه تکمیلی، برای این کار اقدام کنید.
روش سوم آن است که از طریق اتحادیه صنفی خود اقدام کنید. مثلا مهندسان که عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان ایران هستند میتوانند با پرداخت مبلغی (حدود ۱ میلیون تومان در سال) ، بیمه تکمیلی برای خود و خانواده تحت تکفل دریافت کنند.
روش بعدی این است که شما با کارگزاری های معتبر در شهر محل سکونت صحبت کرده و روش های جایگزین را برای بیمه تکمیلی بررسی کنید.
چگونه میتوان تعداد بیمه شدگان در بیمه درمان تکمیلی را کاهش داد؟
توجه داشته باشید که کاهش شمار بیمه شدگان تکمیلی، در طول مدت بیمه نامه می بایست حداکثر تا ۳۰ روز پس از خروج مشمولین به شرکت بیمه گر اعلام شود. در غیر این صورت، حذف بیمه شده از تاریخ ورود تامه بیمه گذار به دبیرخانه بیمه گر لحاظ می شود.
وضعیت بیماران خاص و بیمه تکمیلی چگونه است؟
هزینه های درمانی بیماران خاص و مریضی های صعب العلاج دیگر اما بدون سقف ریالی، تمام و کمال، پای بیمه تکمیلی است. سهم متقاضی از پرداخت هزینه های خدمات سرپایی ۱۰ درصد و برای خدمات درمانی تخصصی تر که نیاز به بستری شدن دارد، صفر درصد است. اگر هم اهل استفاده خدمات درمانی از بخش های خصوصی باشید، برای دارو، آزمایش، خدمات تصویربرداری و توان بخشی، سهم بیمه شده ۳۰ درصد تعرفه خصوصی خواهدبود.
در صورت فوت بیمه گذار اصلی بیمه تکمیلی چه باید کرد؟
در صورتی که بیمه شده در طول مدت بیمه تکمیلی فوت کند، پوشش بیمه ای، سایر اعضای خانواده تحت تکفل بیمه شده متوفی را به شرط پرداخت حق بیمه تا زمان انقضا بیمه نامه تحت پوشش قرار می دهد. اما توجه کنید که پس از انقضا بیمه نامه، به دلیل نداشتن بیمه شده اصلی، ارائه پوشش امکان پذیر نیست.
آیا میتوان بیمه درمانی تکمیلی را قسطی خریداری کرد؟
بله. هیچ تفاوتی بین قیمت کل و پوشش خدمات بیمه نامه های تکمیلی که قسطی یا نقدی خریداری شده باشند وجود ندارد.
آیا بیمه نامه خدمات بیمه درمانی تکمیلی قیمت ثابتی دارد؟
خیر. این بیمه نامه نیز همچون سایر بیمه نامه ها، بر اساس سقف تعهداتی که در حوزه های مختلف پزشکی پوشش می دهد، قیمت های متفاوتی داشته و نرخ آن نیز سال به سال تغییر می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و قیمت بیمه نامه ها به سایت شرکت بیمه گر مورد نظر مراجعه کنید.
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی به چه صورت است؟
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۹۶ نیز با بیمه اتیه سازان حافظ تمدید شد و سقف تعهدات در برخی موارد افزایش یافت. این قرارداد که از ۳۰ آبان ماه دارای اعتبار است تا اول آذر سال ۹۷ ادامه خواهد داشت و با در نظر گرفتن افزایش ۲۵ تا ۴۰ درصدی خدمات در قرارداد جدید، نرخ حق بیمه که سال گذشته ۳۲ هزار و ۲۰۰ تومان بود امسال به ۳۶ هزار و ۲۰۰ تومان به ازای هر نفر میرسد.
در این قرارداد سقف تعهدات خدمات فوق تخصصی از ۱۲ به ۱۴ میلیون تومان، سقف تعهدات خدمات طبی عمومی از پنج به شش میلیون تومان، سقف تعهدات خدمات پاراکلینیکی یک (سی تی اسکن، ام آر آی و…) از ۵۰۰ هزار به۷۰۰ هزار تومان، سقف تعهدات پاراکلینیکی دو و سه از ۳۰۰ به۵۰۰ هزار تومان و سقف تعهدات آزمایش و پاتولوژی از ۲۵۰ به ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
در قسمت بعدی با بررسی شرکت های بیمه گر خدمات بیمه درمانی تکمیلی آشنا شوید.
مرسی جناب زمانی. ما که شرکتمون بیمه تکمیلی نمی کگه و صنف هم نداریم (شرکت تبلیغاتی ) چجوری می تونیم خودمونو بیمه تکمیلی بکنیم؟
سلام
شرکت تبلیغاتی احتمالا وابسته به اتحادیه ای هست که مجوز دارد. از ان طریق اقدام یا با یکی از شرکت های بیمه ای معرفی شده رایزنی کنید. بعضا با معرفی ۳ نفر هم خدماتی قابل دریافت است.