شاید کمتر کسی بتواند به واژه «زنان مخترع» فکر کند اما باید بدانید که زنان زیادی اختراعات چشمگیری داشته اند. در انتهای قرن بیستم تنها ۱۰ درصد از تمامی ثبت اختراعات به زنان مخترع تعلق داشت. وقتی که به فهرست مشهورترین و مهم ترین اختراعات چند قرن اخیر نگاه می کنیم خیلی زود متوجه می شویم که نسبت زنان مخترع به مردان بسیار کمتر از حد تصور است. البته این بدان معنا نیست که زنان قدرت نوآوری و خلاقیت ندارند و در بسیاری از موارد مشکل این است که زنان مخترع در ثبت اختراعاتشان با مشکل مواجه بوده و یا اجازه ثبت اختراع به نام خود را نداشته اند.
برای مثال یکی از اولین زنان مخترع شناخته شده با نام سیبیلیا مسترز، زنی بود که در یکی از مستعمرات ایالات متحده زندگی می کرد. وی بعد از تماشای یک زن سرخپوست بومی به فکر فرو رفته و راه جدیدی برای تبدیل کردن ذرت به آرد پیدا کرد. وی برای این که اختراع خود را ثبت کند به بریتانیا رفت اما در آن زمان قانون به زنان اجازه نمی داد که مالکیت خاصی داشته باشند که حقوق فکری مانند اختراعات را نیز شامل می شد. این مالکیت به همسر و یا پدر زنان مخترع داده می شد.
در سال ۱۷۱۵ گواهی ثبت اختراعی برای دستگاهی که سیبیلا ساخته بود صادر شد اما به جای نام خود او، نام شوهرش، توماس، روی آن نقش بسته بود. علاوه بر این زنان آموزش های عالی بسیار کمتری را نسبت به مردان دریافت می کردند که در نهایت باعث می شد شانس آن ها به همان اندازه برای نوآوری و خلاقیت کاهش یابد. برخی از زنان هنگام کمک خواستن از مردان برای به واقعیت بدل کردن ایده هایشان مورد تمسخر قرار می گرفتند. برخی از زنان مخترع نیز اختراعاتی داشتند که زندگی خانوادگی و کارهای درون خانه را تسهیل می بخشید.
اما این بار نیز مردان این اختراعات را با دیده تمسخر نگریسته و با ادعای این که چنین اختراعی تنها در درون خانه و نه بیرون از آن و در مقیاس وسیع به کار آمده و بدین ترتیب ارزش آن را نادیده می گرفتند. ماری کیز اولین زن آمریکایی بود که توانست گواهی ثبت اختراعی را به نام خودش دریافت کند و سردمدار زنان مخترع لقب بگیرد. در سال ۱۸۰۹ این زن مخترع توانست روش جدیدی را برای بافتن حصیر و تبدیل کردن آن به کلاه به ثبت برساند که در صنعت آن زمان نیوانگلند بسیار مهم بود. وی با دریافت یک تکه کاغذ توانست راه را برای دیگر زنان مخترع باز کند و آن ها نیز به خوبی استعدادهای خود را نشان دادند. در ادامه این مطلب شما را با ۱۰ اختراع مهمی که توسط زنان مخترع صورت گرفته آشنا خواهیم کرد.
۱۰- اره گرد
در اواخر قرن هجدهم میلادی، یک فرقه مذهبی جدید به نام «لرزانندگان» (Shakers) شکل گرفت. این فرقه زندگی اجتماعی، برابری زن و مرد و کار سخت را ارج می نهاد. تابیتا بابیت از آن زنان مخترع و باهوشی بود در یکی از این جوامع در ماساچوست بدنیا آمد و به عنوان دوزنده فعالیت داشت. اما در سال ۱۸۱۰ وی روشی یافت که زحمت کار برادران هم کیشش را به شدت کاهش می داد. او می دید که مردان گروه مذهبی مذکور از اره های دو سر برای بریدن چوب استفاده می کنند که در واقع اره ای دراز با دو دسته در دو انتها بود که باید دو نفر آن را عقب و جلو می کشیدند.
اگر چه این اره در دو جهت حرکت می کرد اما تنها هنگامی که به سمت جلو کشیده می شد می توانست چوب را قطع کند و در واقع عمل بازگشت اره کاملاً بیفایده بود. از نظر بابیت این کار تنها هدر دادن انرژی بود و برای رفع این مشکل نمونه اولیه یک اره گرد را اختراع کرد که در کارخانه های چوب بری به کار گرفته می شد. در واقع وی یک تیغه گرد را به چرخ گردان ریسندگی خود متصل کرد و بدین ترتیب تمامی حرکات اره نتیجه ی مثبتی در پی داشت. البته به دلیل قواعد و قوانین فرقه ای «لرزانندگان» بابیت نتوانست برای بدست آوردن گواهی ثبت اختراع خود اقدام کند.
۹- کلوچه شکلاتی
هیچ شکی در این نیست که بسیاری از دستور غذاهای مشهور تنها در اثر اختراعات تصادفی در آشپزخانه شکل گرفته اند. اما در این مورد می خواهیم درباره یکی از خوشمزه ترین این دستورالعمل ها صحبت کنیم. روث ویکفیلد یک متخصص تغذیه بود که بعدها یک راهدار خانه را همراه با همسرش در خارج از شهر بوستون خریداری کرد. راهدار خانه مکانی بود که در گذشته مسافران برای عبور از جاده ها به آن جا رفته و عوارضی را پرداخت کرده و همراه با اسب هایشان کمی استراحت کرده و پس از غذا خوردن به راه خود ادامه می دادند.
ویکفیلد و همسرش این راهدارخانه را به یک رستوران تبدیل کردند. در یکی از روزهای سال ۱۹۳۰، ویکفیلد در حال درست کردن کلوچه های کره ای برای مهمانانش بود که برای درست کردن آن می بایست شکلات را آب می کرد. در این زمان بود که ویکفیلد دریافت شکلات مخصوص او تمام شده و به همین دلیل چند شکلات نواری نستله برداشته و ان ها را خرد کرده و در خمیر خود انداخت زیرا انتظار داشت که این تکه های شکلات در هنگام پخته شدن ذوب شوند. اما در نهایت این تکه های شکلات شکل خود را حفظ کرده و کلوچه با تکه های شکلاتی شکل گرفت.
بزودی مسئولان شرکت نستله دریافتند که فروش شکلات های نواری در اطراف محل زندگی و کار خانم ویکفیلد به شدت افزایش یافته است از این رو در مورد کلوچه هایش با او صحبت کردند که در بین مسافران بسیار مشهور شده بود. در این جلسه، خانم ویکفیلد به آن ها پیشنهاد کرد که شیارهایی را در نوارهای شکلاتی خود ایجاد کنند تا تکه تکه کردن آن ها راحتتر باشد و سپس در سال ۱۹۳۹ شکلات های جدیدی توسط این شرکت ساخته شد که دستور پخت کیک های شکلاتی جدید نیز روی جلد آن نقش بسته بود و در ازای آن خانم ویکفیلد به صورت مادام العمر شکلات رایگان دریافت می کرد. بدین ترتیب نام روث ویکفیلد نیز در زمره زنان مخترع قرار گرفت.
۸- کاغذ مایع (لاک غلط گیر)
بتی نسمیث گراهام تایپیست بسیار خوبی نبود اما وی که در دوره دبیرستان مدرسه را رها کرده بود ابتدا به عنوان منشی مشغول به کار شد و سپس راه را برای خود به منظور نشستن بر روی صندلی ریاست تگزاس بانک هموار ساخت. دهه ۱۹۵۰ بود و دستگاه الکتریکی تایپ تازه اختراع شده بود. منشی ها و تایپیست ها در صورت کوچکترین اشتباهی باید تمام صفحه را از ابتدا تایپ می کردند زیرا مدل های جدید دارای ریبون کربنی، پاک کردن اشتباهات را بسیار دشوار کرده بود.
یک روز گراهام، کارگرانی را دید که در حال نقاشی روی شیشه یک بانک بودند. وی متوجه شد وقتی که آن ها در نوشتن کلمه ای دچار اشتباه می شوند خیلی ساده با اضافه کردن یک لایه رنگ دیگر این اشتباه خود را تصحیح می کنند. بدین ترتیب وی به این نتیجه رسید که می تواند از همین روش برای حل کردن مشکل خود در صورت اشتباه تایپی داشتن استفاده نماید. وی با استفاده از دستگاه مخلوط کن خود یک ترکیب بی رنگ جدید با پایه آب را ساخت که می توانست با استفاده از یک فرچه بی رنگ بسیار ریز اشتباهاتش را تصحیح کند.
خیلی زود دیگر منشی ها نیز از این روش او استفاده کردند و گراهام نیز به تولید ترکیب مایع جدید خود در آشپزخانه اش ادامه داد. اگر چه وی خیلی زود به دلیل این که بیشتر وقتش را به توزیع اختراعش می گذراند از کارش اخراج شد اما پس از بیکاری وی می توانست بیش از قبل روی بهتر کردن اختراعش کار کند و در سال ۱۹۵۸ اختراع خود را با نام «کاغذ مایع» به ثبت رساند.
۷- کامپایلر و زبان برنامه نویسی کوبول
وقتی که به پیشرفت ها در عرصه کامپیوتر فکر می کنیم معمولاض مردانی را می بینیم که بیشتری سهم را در این زمینه داشته اند، مردانی مانند چارلز ببیج، آلن تورینگ و بیل گیتس. اما دریاسالار گریس موری هوپر نیز نقش تعیین کننده و قابل ستایشی در توسعه صنعت کامپیوتر داشته است. او در سال ۱۹۴۳ به ارتش پیوست و در دانشگاه هاروارد به تحصیل پرداخت. هوپر یکی از کسانی بود که بر روی پروژه کامپیوتر مارک ۱ که توسط شرکت آی بی ام راه اندازی شده بود کار می کرد.
وی به صورت دستی دستورالعمل هایی را برای این کامپیوتر نوشت که بعدها راه را برای برنامه های کامپیوتری پیشرفته باز کرد. در دهه ۱۹۵۰ وی یک کامپایلر نیز اختراع کرد که دستورات انگلیسی را به کدهای کامپیوتری قابل درک برای رایانه تبدیل می کرد. این اختراع شگفت انگیز به برنامه نویسان این امکان را می داد که کدهای برنامه نویسی را با سرعت، دقت و سهولت بیشتر و اشتباهات کمتری بنویسند. دومین کامپایلر هوپر با نام « Flow-Matic» برای برنامه نویسی کامپیوترهای UNIVAC نسخه ۱ و ۲ مورد استفاده قرار گرفت که در واقع اولین کامپیوترهای تجاری در دسترس بودند.
علاوه بر این وی بر فرآیند توسعه زبان برنامه نویسی تجاری موسوم به کوبول (COBOL) نیز نظارت داشت که یکی از اولین زبان های برنامه نویسی به شمار می رود. وی برای خدماتش جوایز متعددی دریافت کرد و یکی از ناوشکن های ایالات متحده نیز به پاس این همه تلاش به نام وی نامگذاری شد.
۶- منورهای رنگی
وقتی مارتا کاستون در سال ۱۸۴۷ بیوه شد تنها ۲۱ سال داشت. وی باید از ۴ فرزندش مراقبت می کرد اما هیچ پول یا کاری برای تامین مخارج زندگی خود و فرزندانش نداشت. وقتی که در هنگام ورق زدن دفتر یادداشت های همسر متوفای خود بود، نوشته هایی در مورد سیستم شعله ای (منور) یافت که کشتی ها می توانستند در طول شب از آن برای ارتباط برقرار کردن استفاده نمایند. وی این سیستم را آزمایش کرد اما با شکست متوجه شد. با این وجود کاستون دست از تلاش برنداشت و ده سال آینده را به بهبود منورهای طراحی شده توسط همسرش اختصاص داد.
وی برای این کار با محققان و افسران نظامی مشورت می کرد اما همچنان نمی توانست راهی برای تولید منورهایی که هم خیلی نورانی بوده و هم دوام زیادی داشته باشند پیدا کند. یک شب او همراه بچه هایش برای دیدن یک آتش بازی به بیرون از خانه رفت و آنجا بود که به ذهنش رسید بهتر است از ترکیبات ساخت ترقه و آتش بازی برای بهبود سیستم منور خود استفاده کند. بدین ترتیب منور او با موفقیت تست شده و نیروی دریایی ایالات متحده حقوق ساخت آن را خریداری کرد. منورهای ساخته شده توسط کاستون به طور گسترده ای در طول جنگ های داخلی ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفت.
متاسفانه منور راه خوبی برای حمایت مالی از خانواده کاستون نبود. بر اساس اسناد نظامی، کاستون در طول جنگ داخلی بیش از ۱.۲۰۰.۰۰۰ منور مخصوص را برای نیروی دریایی ایالات متحده تهیه کرد که قرار بود هزینه ساخت آن ها را دریافت نماید. در حالی که قرار بود به وی ۱۲۰.۰۰۰ دلار بابت ساخت این منورها پرداخت شود اما در نهایت تنها ۱۵.۰۰۰ دلار دریافت کرد. در کتاب خاطرات خود، کاستون گفته که دلیل امتناع مقامات نیروی دریایی کشور از پرداخت دستمزد مقرر به او این بوده که او به عنوان یک زن توانایی گرفتن حق خود را نداشته و مسئولان نیروی دریایی نیز از این امر سوء استفاده کرده اند.
۵- پاکت های کاغذی
مارگارت نایت پاکت های کاغذی را اختراع نکرد اما پاکت های کاغذی اولیه برای حمل اجناس مناسب نبودند. آن ها بیشتر شبیه پاکت نامه بودند و به همین دلیل اگر به همان شکل اولیه باقی می ماندند بدون شک محبوببت و کاربرد امروزی را نداشتند. نایت به این نتیجه رسید که پاکت های کاغذی باید دارای ته چهارگوشی باشند زیرا با این کار وزن اجناس خریداری شده در تمامی کف پاکت پخش شده و این پاکت می تواند اجناس بیشتری را در خود جای دهد. در سال ۱۸۷۰، وی یک ماشین چوبی ساخت که می توانست قسمت زیرین پاکت های کاغذی را برش داده، تا کرده و چسب بزند.
زمانی که وی تلاش داشت نمونه ای فلزی از دستگاه خود ساخته و آن را به ثبت برساند متوجه شد که مردی به نام چارلز آنان، که چند ماه قبل دستگاه او را دیده بود، ایده و طراحی دستگاه او را به سرقت برده است. وقتی نایت به این موضوع اعتراض کرد، آنان ادعا نمود که هیچ زنی نمی تواند چنین دستگاه پیچیده ای را بسازد و به همین دلیل او ایده ساخت این دستگاه را ندزدیده و متعلق به خود اوست. اما نایت از یادداشت ها و طراحی هایی که قبلاً کرده بود برای اثبات ادعای خود استفاده نمود و بدین ترتیب در سال ۱۸۷۱ امتیاز ثبت این اختراع را دریافت نمود.
البته این اولین اختراع نایت نبود زیرا وی در سن ۱۲ سالگی نیز یک دستگاه استاپ موشن ساخته بود که در صورت گیر افتادن چیزی در ماشین های صنعتی به صورت خودکار فعالیت آن ها را متوقف می کرد و بدین ترتیب می توانست از صدمات بسیاری که به کارگران هنگام کار با این دستگاه ها وارد می شود جلوگیری نماید. در نهایت نایت بیش از ۲۰ اختراع مهم را به ثبت رساند.
۴- ماشین ظرفشویی
شاید فکر کنید ماشین ظرفشویی توسط کسی اختراع شده که سال های زیادی را به شستن طرف مشغول بوده و همواره از کار زیاد و خسته کننده شکایت داشته است. اما واقعیت این است که ژوزفین کوچرین که گواهی ثبت اختراع اولین ماشین ظرفشویی را دریافت کرد وقت زیادی را در زندگی خود صرف ظرف شستن نکرده بود. انگیزه او برای ساخت این دستگاه این بود که از شکسته شدن چینی های باارزشی که به او ارث رسیده بود توسط خدمتکارانش خسته شده بود.
وی به عنوان یک شخصیت اجتماعی شناخته شده همواره سعی داشت از زندگی لذت ببرد اما وقتی شوهرش در سال ۱۸۸۳ از دنیا رفت بدهی های هنگفتی برای وی به جای ماند. وی به جای این که اشیاء قیمتی داخل خانه اش را بفروشد سعی کرد ماشین ظرفشویی بسازد که ظرف ها را به بهترین شکل ممکن تمیز نماید بدون این که به آن ها آسیبی وارد کند. دستگاه او بر اساس فشار شدید آب روی قفسه ای سیمی که ظرف ها روی آن قرار می گرفتند کار می کرد. در نهایت وی در سال ۱۸۸۶ گواهی ثبت اختراع خود را دریافت کرد. ژوزفین ادعا کرد که ساخت این دستگاه بسیار آسان تر از توسعه و تبلیغ آن بوده است.
اختراع کوچرین با استقبال مواجه نشد زیرا بسیاری از خانه ها به دستگاه های آب گرم کن دسترسی نداشتند که برای استفاده از این ماشین بسیار ضروری بود. خانواده هایی نیز که از دستگاه های آب گرم کن استفاده می کردند، با وجود خدمتکارانی که داشتند لازم نمی دیدند هزینه ی اضافی را برای خرید این وسیله متحمل شوند. بدین ترتیب وی دستگاه خود را در خدمت هتل ها و رستوران ها قرار داد و بدین ترتیب دستگاه ماشین ظرفشویی با هزینه ای کمتر کاری که چندین نفر نیاز داشت را به تنهایی به انجام می رساند. در ادامه با ورود زنان بیشتر به دنیای کار، خانه های زیادی نیز این دستگاه را خریداری کردند.
۳- برف پاک کن
در روزهای اول قرن بیستم، ماری اندرسون برای اولین بار به نیویورک سیتی رفت. در آن زمان نیویورک سیتی با امروز تفاوت بسیار زیادی داشت و اصلاً از ترافیک و تاکسی های فراوان امروزی خبری نبود. در آن زمان هنوز خودروها توجه آمریکایی های را جلب نکرده و خودروهای بسیار کمی در خیابان ها وجود داشت. اما در نهایت این زن آلابامایی ابزاری را اختراع کرد که برای هر ماشینی لازم بود. وی در مدت اقامتش در این شهر چندین بار با استفاده از تراموا در شهری که پوشیده از برف بود سفر کرد. در این حین وی متوجه شد که راننده ترن برقی هر چند دقیقه باید توقف کرده و شیشه های برف گرفته را پاک کند.
رانندگان خودروهای معمولی نیز چاره ای جز در پیش گرفتن همین رویه نداشتند. وقتی اندرسون به خانه بازگشت یک تَی متصل به محوری خاص را به دستگیره درون اتومبیل وصل کرد. وقتی که راننده می خواست شیشه را پاک کند، با کشیدن دسته مذکور، تی شیشه را تمیز می کرد. اندرسون گواهی ثبت اختراع خود را ده سال بعد در سال ۱۹۰۳ دریافت کرد، زمانی که هزاران آمریکایی دارای خودروهایی بودن که از اختراع او استفاده می کردند.
۲- داروی ضد قارچ نیستاتین
روابط عاشقانه از راه دور همواره دردسرساز هستند اما راشل فولر براون و الیزابت لی هیزن ثابت کردند که رابطه کاری از راه دور می تواند نتایج بسیار خوبی داشته باشد. براون و هیزن در دهه ۱۹۴۰ برای اداره بهداشت نیویورک سیتی کار می کردند اما در حالی که هیزن در نیویورک سیتی مستقر بود، براون به آلبانی فرستاده شد. علی رغم این فاصله طولانی، ایند دو اولین داروی موفق ضد قارچ را تولید کردند. در نیویورک سیتی، هیزن نمونه های خاک را بررسی می کرد تا واکنش آن ها نسبت به قارچ ها را مشاهده کند.
اگر در درون این خاک ها تحرکی دیده می شد وی این نمونه را برای براون می فرستاد تا وی عاملی که باعث این تحرک شده را استخراج نماید. وقتی که براون جزء ترکیبی فعال را پیدا می کرد آن را برای هیزن پس می فرستاد و او بار دیگر از آن روی قارچ ها استفاده می کرد. اگر آن ارگانیسم باعث از بین رفتن قارچ می شد برای تست سمی بودن مورد بررسی قرار می گرفت. بسیاری از این نمونه ها برای انسان بسیار سمی و کشنده بودند اما در نهایت این دو در سال ۱۹۶۰ به یک ترکیب دارویی که قارچ ها را از بین می برد اما به بدن انسان آسیبی وارد نمی کرد دست یافتند.
آن ها اسم این دارو را با الهام از شهر نیویورک سیتی، «نیستاتین» (Nystatin) نامیدند. این محصول اکنون تحت نام های زیادی به فروش می رسد و برای درمان قارچ های پوستی کاربرد بسیاری دارد. همچنین از این دارو بر روی درختانی که به قارچ مبتلا شده و یا آثار هنری که به دلیل حمله قارج های خاص در حال تخریب هستند استفاده می شود. بدین ترتیب هیزن و براون نام خود را به عنوان زنان مخترع در تاریخ جاودانه ساختند.
۱- فیبر ضد گلوله کِولار
قرار بود تنها یک کار موقتی باشد. استفانی کوولک، از مشهورترین زنان مخترع، در سال ۱۹۴۶ برای این که بتواند هزینه رفتن به کالج پزشکی را تامین کند در کمپانی بزرگ دوپونت مشغول به کار شد. اما سال ۱۹۶۴ فرا رسیده و او هنوز آنجا بود و روی روشی برای تبدیل کردن پلیمرها به یک فیبر مصنوعی بسیار محکم تحقیق می کرد. کوولک بر روی پلیمرهایی کار می کرد که دارای مولکول های میله ای بوده و در یک جهت آرایش پیدا می کردند. در مقایسه با مولکول های بی نظم، کوولک بر این باور بود که مولکول های خطی منظم می توانند ساختارهای ماده ای مستحکم تری را شکل دهند، هر چند شکستن پیوند این مولکول ها و تست کردن محصولی که بدنبال آن بود بسیار سخت به نظر می رسید.
در نهایت وی توانست ترکیبی با مولکول هایی دارای آرایش میله ای را تولید کند اما این ترکیب هیچ شباهتی به دیگر ترکیباتی که تا آن زمان ساخته بود نداشت. قدم بعدی او گذراندن و جاری ساختن این ترکیب مایع در دستگاه نخ ریسی بود، دستگاهی که در ادامه فیبرها را تولید می کرد.با این وجود مسئول این دستگاه درخواست کوولک را برای این آزمایش رد کرد زیرا با توجه به تفاوت های بنیادین محلول جدید با ساختارهای قبلی، بر این باور بود که این محلول باعث از بین رفتن دستگاه نخ ریسی خواهد شد. کوولک بر خواست خود اصرار داشت و زمانی که به خواسته خود دست یافت به فیبری رسیده بود که هر ذره از آن استحکامی برابر با فولاد داشت.
این ترکیب «کولار» (Kevlar) نامیده شده و از آن برای ساخت تخته های اسکی، لاستیک های رادیال و لنت های ترمز، کابل های نگهدارنده پل های معلق، کلاهخودها و ابزارهای هاکی و کمپ زنی استفاده شد. از همه مهم تر این که از کولار برای ساخت جلیقه های ضدگلوله استفاده شد. بدین ترتیب اگر چه کوولک نتوانست وارد کالج پزشکی شود اما به روشی دیگر هزاران نفر را از مرگ نجات داد.
در صورت علاقه به بحث های مربوط به اختراع و مخترعان می توانید مطالبی که در ادامه آمده است را نیز مطالعه نمایید.
۱۵ اختراع خلاقانه و فوق العاده کاربردی که به آینده های دور تعلق دارند
مخترعان بدشانسی که به دست اختراعات خودشان کشته شدند [قسمت اول]
اختراعاتی که تا سال ۲۰۲۰ هیچ اثری از آثارشان باقی نخواهد ماند
ماشین ظرفشویی رو خوب اومدی
عجب اختراعات چشمگیری کردن لامصبا…ادم غرق در حیرت خفه میشه
درود بر این خانمهای متفکر، اما نکته مهم اینجاست که اقایون بطور کلی ذهن برتر و نبوغ بیشتری در مهارت و اختراع و اکتشاف و بطور کلی مسائل کاربردی دارند.تمامی این ده اختراع خانمها به اندازه یک اختراع اقایون به عنوان مثال تلوزیون یا هواپیما یا صنعت سینما یا کامپیوتر ارزش و کاربرد ندارد،هیچوقت و هرگز خانمها از نظر قدرت جسمی و فکری با اقایون برابری نداشته و ندارند، اما بازهم درود میفرستم به تمامی خانمهای پربار و با ارزش و متفکر.
در کل مقایسه مردها و زن ها به این صورتی ک شما کردید کار درستی نیست.در گذشته مخترعین مرد بیشتر بودند به دلیل اون محدودیت های ک ذکر هم شد.اما امروزه میبینیم که خانم ها و آقایان در درس و تحصیل با هم رقابت میکنند. این جمله شما که خانم ها هیچوقت فکری ب پای مردا نمی رسند یکی جمله توهین آمیز و بدون فکر بود و در ضمن عمومیت نداره
و داشتن قابلیت جسمی که در بعضی زنها هم هست
امتیاز با ارزشی محسوب نمیشه
حرفایی که زدید نشون دهنده ی سطح پایین اطلاعات و پیشینه ی ذهنیه نادرستتونه لطفا در عقایدتتون تجدید نظر کنید
چرا اقایون اینقدررررررررررررررررررر حسودن؟؟؟ نمیرین از این همه حسادت
اختراعات مهم تر از این ها هم بود….