سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
علاقه به نگهداری از موجودات زنده و ارتباط گرفتن با آنها چیزی است که در ناخودآگاه خیلیها وجود دارد، یکی از این موجودات زنده پرطرفدار هم ماهیها هستند.
اسم ماهی که می آید بسیاری یاد ماهی شب عید میافتند و تنگ بلوریاش به ذهنشان میآید. در صورتی که اگر بخواهند حرفهایتر از ماهیها نگهداری کنند دیگر تنگ جوابگو نیست و پای خرید آکواریوم به میان میآید. خرید این وسیله نیز به همین راحتیها نیست و چه در خرید خودش و چه در خرید لوازم جانبیاش باید دقت کرد.
آکواریوم آب شور بخریم یا آب شیرین؟
آکواریومها دو دستهاند یا آبشورند یا آبشیرین. آکواریوم نوع اول برای نگهداری از ماهیهای دریایی و اقیانوسی مناسب است و دومی محلیست برای نگهداری از ماهیهای رودخانهای. ماهیهای رنگارنگی که ما معمولا در آکواریومها میبینیم و از زیباییشان گاهی به وجد میآییم در آکواریوم آب شیرین نگهداری میشوند اگرچه آب شور نیز برای نگهداری دستهای دیگر از آنها مناسبتر است. آنهایی که تجربه خرید آکواریوم را داشتهاند معتقدند آکواریوم آب شور طرفداران زیادی دارد ولی هم نگهداریاش سختتر است و هم هزینه بیشتری باید برای خرید و تجهیزیش صرف کرد. اگر از طرفداران ماهیهای پرفروشی مثل دلقک ماهی یا شقایق ماهیها، جراح ماهیها که یکی از معروفترین ماهیهای آب شور هستند، باشید، گونهای که در همه دنیا در بین آکواریومداران بسیار محبوب است، به یک آکواریوم آب شور نیاز دارید. این در حالیست که برای نگهداری از ماهیهایی مثل گلدفیشها، کویها، کتفیشها که ماهیهای بزرگی به حساب میآیند، آکواریوم آب شیرین مناسبتر است. این نوع ماهیها خوب خودشان را با دمای آکواریوم وفق میدهند و به دلیل زیباییشان طرفدار زیاد دارند.
تجهیزات حداقلی یک آکواریوم چیست؟
آکواریومها تنها محفظههایی شیشهای هستند که برای نگهداری از ماهیها باید تجهیزات دیگری هم داشته باشند. آکواریوم آب شیرین به روشنایی، تصفیه آب، پمپ هوا، بخاری و دماسنج احتیاج دارد و آکواریوم آب شورعلاوه بر اینها باید مجهز به اسکیمر، فیلتر، موجساز، سنگ زنده و کیتهای تست هم باشد.
به گفته یکی از فروشندگان آکواریوم، آکواریوم آبشور بهتر است حجمی بیشتر از ۲۰۰ لیتر داشته باشد، چون در حجم کمتر ممکن است پارامترهایی مثل میزان آمونیاک و اکسیژن محلول در آب تغییراتی بیشتر از طاقت مهمانان دریایی داشته باشند و به ماهیها آسیب وارد شود. بهتر است عرض آکواریوم در نوع آب شیرین بین ۳۰-۴۰ و در نوع آبشور بین ۴۵-۵۰ سانتی متر باشد و طول مناسب هم بین ۸۰-۱۲۰ و ارتفاع نیز ۴۰-۷۰ سانتی متر در نظر گرفته شود.
آکواریومهای آب شور گرانتر از آکواریومهای آب شیرینند، برای مثال برای یک آکواریوم ۲۰۰ لیتری آب شور باید حدود ۱۲ میلیون هزینه کرد، در حالی که آکواریوم آب شیرین را با ۲ میلیون تومان نیز میتوان خرید. برای اطلاع از قیمت انواع آکواریوم میتوانید به سایت دیوار سر بزنید.
آکواریم را کجای خانه بگذاریم؟
ماهیها مثل بیشتر گیاهان از بودن در آفتاب لذت نمیبرند. نور خورشید رشد جلبکها را زیاد میکند و اکسیژن محلول در آب جوابگوی نیاز آنها نیست. آکواریوم را از تلویزیون و سیستمهای صوتی هم باید دور نگه داشت، سروصدا استرس ماهیها را که به طور کلی خونسردند زیاد میکند، بنابراین دنجترین جا را باید برایشان در نظر گرفت. پس قبل از خرید آکواریوم به جای قرار گرفتن آن هم باید فکر کرد.
بدون نظر