چگونه نوشیدن چای داغ خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؟

چگونه نوشیدن چای داغ خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؟

نوشیدن چای داغ در هوای سرد زمستانی یکی از عادت هایی است که معمولاً بسیاری در این فصل از آن لذت می برند. اما آیا نوشیدن چای داغ در این هوای سرد بی ضرر است؟ سیگار کشیدن و مصرف مقادیر زیاد الکل هر دو احتمال ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهند که در واقع لوله بین گلو و معده را تحت تاثیر قرار می دهد. اما اخیراً مشخص شده که یکی دیگر از عادات ظاهراً بی خطر نیز با این نوع از سرطان ارتباط دارد و این مورد بسیاری را شگفت زده کرده است: نوشیدن چای داغ، اگر افراد همزمان سیگار کشیده و الکل نیز بنوشند.

چای داغ

در میان افرادی که این دو عادت ناخوشایند روزانه را دارند و هر روز نیز چای داغ می نوشیدند احتمال ابتلا به سرطان مری ۵ برابر دیگران تشخیص داده شد. در واقع این مقایسه بین افراد دارای این سه عادت و کسانی که هیچ کدام از این عادات را نداشته اند صورت گرفته است. اما در این میان نقش نوشیدن چای داغ نسبت به دو عادت دیگر در بالا بردن خطر ابتلا به سرطان کمتر بوده است. در واقع این مطالعات نشان داده که رابطه بین نوشیدن چای داغ با سرطان مری به وجود یا عدم وجود مصرف الکل و سیگار وابسته است. در این تحقیقات داده های مربوط به ۴۵۶.۰۰۰ مرد و زن بالغ بین ۳۰ تا ۷۹ سال که در ابتدای تحقیق به سرطان مری مبتلا نبودند جمع آوری شد. ابتدا از این افراد خواسته شد که به سوالاتی در مورد مصرف چای، الکل و سیگار در زندگی روزمره خود پاسخ دهند.

چای داغ

سپس در ۹ سال آینده شرایط زندگی و سلامتی این افراد مورد پایش مداوم قرار گرفت و در نهایت مشخص شد که ۱.۷۰۰ نفر از این افراد به سرطان مری مبتلا شدند. با بررسی های دقیق مشخص شد افرادی که به طور مرتب چای داغ نوشیده؛ سیگار کشیده و الکل مصرف می کنند بیشترین احتمال ابتلا به سرطان مری را دارند. کسانی که به طور مرتب چای داغ نوشیده و سیگار کشیده یا الکل مصرف می کردند (نه هر دو به صورت همزمان) نیز در خطر نسبتاً بالایی برای ابتلا به سرطان مری قرار داشتند اما این احتمال به اندازه گروه قبلی شدید نبود. در این میان در افرادی که تنها عادت به نوشیدن چای داغ داشتند خطر ابتلای به سرطان مری قابل توجه نبود.

چای داغ

البته این بدان معنا نیست که نوشیدن چای داغ به صورت مکرر بی ضرر است زیرا تحقیقات نشان داده که نوشیدن چای داغ به دیواره های مری آسیب می رساند که می تواند خطر زخم شدن ناشی از دیگر فاکتورها مانند سیگار کشیدن و نوشیدن الکل در دیواره مری را افزایش دهد. یکی دیگر از دخالت های نوشیدن مکرر چای داغ در بالا بردن احتمال ابتلا به سرطان مری این است که این کار باعث شکل گیری ترکیبات التهابی می شود که می تواند بعدها خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد. البته سال ۲۰۱۶ سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که نوشیدن نوشیدنی های داغ با درجه حرارت بیش از ۶۵ درجه سانتیگراد خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد.

چای داغ

البته باید گفت که چای خود به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی یکی از عوامل کاهش خطر ابتلا به سرطان است و همین امر باعث شده که پزشکان مصرف چای سبز به طور مکرر را به بیماران خود توصیه کنند. بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت که اگر چه چای داغ نوشیدن به خودی خود نمی تواند موجب بروز سرطان مری شود اما در ترکیب با دیگر عوامل مانند سیگار کشیدن و نوشیدن الکل می تواند احتمال این بیماری را افزایش دهد. پس اگر سیگاری هستید یا به طور مرتب مشروبات الکلی مصرف می کنید با نوشیدن چای داغ خطر ابتلا به سرطان مری را از آن چه که قبلاً بوده نیز بیشتر خواهید کرد.

بیماری های دهان می توانند سرطان مری را تا ۲۱ درصد افزایش دهند

آیا می دانستید که کنترل حدود نیمی از سرطان ها در دست خود ماست؟

قند و سرطان؛ آیا بین این دو ارتباط خاصی وجود دارد؟!

۷ دلیل سرطان ریه در افراد غیرسیگاری و راه های جلوگیری از ابتلا به آن

منبع: time
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود