شش نکته‌ای که درباره مجیدیه نمی‌دانید [رپورتاژ آگهی]

شش نکته‌ای که درباره مجیدیه نمی‌دانید [رپورتاژ آگهی]

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

اولین‌چیزی که از مجیدیه به ذهن می‌آید ارمنی‌نشین بودن این محله است. منطقه‌ای با بافت سنتی در شرق تهران که بزرگراه رسالت آن را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کرده و نام فعلی‌اش استاد حسن بناست. ساکنان مجیدیه را مردمی از طبقه متوسط تشکیل می‌دهند و به دلیل معقول بودن قیمت رهن و اجاره آپارتمان در مجیدیه محله‌ای محبوب برای کارمندان و دانشجویان محسوب می‌شود، محله‌ای معروف با ناگفته‌هایی که دانستنشان خالی از لطف نیست.

۱- شاهزاده عبدالمجید میرزا معروف به عین‌الدوله، صدراعظم دورهٔ مظفرالدین‌شاه یکی از ملاکان بزرگ مجیدیه بوده و به همین دلیل محله به نام او معروف شده است. او صاحب باغی پر دار و درخت هم در این محله بود. در زمان جنگ جهانی روس‌ها چندی ساکن این باغ بودند. در پایین این باغ یک آبجوسازی معروف وجود داشت که با وقوع انقلاب اسلامی تخریب شد.

۲- مجیدیه محله‌ای تقریبا خالی از سکنه بود چون زمین‌هایش برای کشاورزی مناسب نبود ولی با گسترش شهرنشینی ارامنه در سال ۱۳۳۱ شروع به ساختن خانه‌های خو در این محله کردند و هشتاد خانواده ارمنی در مجیدیه ساکن شدند. کم کم مکانیکی و شیرینی فروشی و همچنین مغازه‌های کالباس فروشی محله را فرا گرفتند و تبدیل به کسب و کار ثابت ارمنی‌های ساکن محله شدند.

۳- کالباس با ورود ارمنی‌ها به ایران رونق گرفت و محله مجیدیه پر شد از مغازه‌های کالباس‌فروشی. دومین کارخانه بزرگ سوسیس و کالباس مجهز به دستگاههای مدرن آن زمان در کاظم‌آباد مجیدیه ساخته شد. در جنگ جهانی دوم شهرت سوسیس و کالباس ایران به حدی شد که دستور صادرات آن به انگلستان صادر شد.

۴- جالب است بدانید مجیدیه جنوبی در منطقه ۸ شهرداری تهران و مجیدیه شمالی در منطقه ۴ شهرداری واقع شده و به همین دلیل رهن و اجاره آپارتمان در مجیدیه شمالی با مجیدیه جنوبی اندکی متفاوت است.

۵- رضا استاد حسن بنا که مجیدیه پس از انقلاب به اسم او تغییر نام داد از مبارزان دوران ستم‌شاهی بود که در آن زمان راننده اتوبوس شرکت واحد محسوب می‌شد و تنها چندماه مانده به انقلاب اسلامی در یک درگیری خیابانی اتوبوس خود را بین مردم و نیروهای نظامی حائل کرد تا مردم پشت آن پناه بگیرند و در این حین توسط یک نیروی نظامی با کلت کمری به شهادت رسید.

۶- مجیدیه نسبت به خیلی از محلات قدیمی تهران قدمت کمتری دارد و به قول معروف محله برو بیا محسوب نمی‌شده و شاهان و شاهزادگان چندان اقبالی به آن نشان نمی‌دادند. بنابراین بنای قدیمی و تاریخی چندانی ندارد و همان‌هایی را هم که داشته به مرور زمان تخریب شده‌اند که از جمله  یک آسیاب و همان باغ عین‌الدوله بوده و دو حمام قدیمی. کلیسای کلیسای گریگور لوساووریچ مقدس که در این محله قرار دارد هم به نسبت کلیسای جدیدی است و شروع ساختش به ۱۳۵۴ می‌رسد و هشت سال بعد از این تاریخ تکمیل شده.

اما مثل بسیاری از نقاط تهران این محله هم با تراکم جمعیت روبروست و از این رو ساخت و ساز و تبدیل خانه‌های قدیمی به آپارتمان‌های چندطبقه رونق دارد. محله‌ای که ترافیک ماشین‌ها جزئی از زندگی روزمره آن شده است. به دلیل وجود تراکم در بافت مسکونی و وجود آپارتمان‌هایی با متراژهای متنوع،  رهن و اجاره آپارتمان در مجیدیه با قیمت‌هایی قابل هضم و معقول روبروست.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • اروین دی ۷, ۱۳۹۹

    خواهشا gps و تو میدون سبلان قطع نکنین به خاطر چند تا پادگان