اگر دی ماه، ماه موسیقی ایران و بهمن، ماه سینمای ایران است، اسفند ماه هر سال را باید با برگزاری جشنواره مد و لباس فجر در تهران و مراکز استان ها، ماه صنعت فشن ایران قلمداد کرد که در چند سال اخیر با استقبال گسترده فعالان مد و لباس از دانشگاه تا بازار مواجه شده است.
هفتمین دوره جشنواره مد و لباس فجر به همت بنیاد ملی مد و لباس ایرانی-اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران و مراکز استان ها از هفتم تا سیزدهم اسفند ماه سال جاری برگزار می شود و مهم ترین فستیوال ملی صنعت فشن در کشورمان به شمار می رود. دبیرخانه هفتمین دوره جشنواره مد و لباس فجر اعلام کرد که پس از انتشار فراخوان این رویداد مد، بیش از ۶۱۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد.
این آثار در بخش مسابقه طراحی شامل لباس اجتماع، مجلسی، کیف و کفش، زیورآلات و پارچه به دبیرخانه رسیدهاند و در قیاس با دورههای گذشته رشد کمی چشمگیری داشتهاند. همچنین داوریهای بخش علمی و دانشگاهی نیز با حضور داوران در بخشهای رقابتی شامل مقاله، پایاننامه و طرحهای اولیه کاغذی آغاز شده است.
خلاقیت، نوآوری و ابتکار از اهم ویژگی های آثاری است که طی ادوار برگزاری جشنواره مد و لباس فجر به دبیرخانه ها ارسال شده است. بر این اساس و تا پیش از آغاز هفتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، ۷۰۰ اثر کاربردی به تولید انبوه رسیده است. افزایش توجه و استفاده از دانش فنی در حوزه الگو و دوخت نیز نقش بسزایی در این روند داشته است.
یکی از نکات جالب برگزاری جشنواره امسال، بخش مسابقه بین الملل است که با انتشار فراخوانی، از خانه های مد و طراحان لباس خواسته تا بر اساس معیارها و شرایطی که منتشر شده، نسبت به ارسال آثار اقدام کنند. بر این اساس، از کلیه طراحان و فعالان حوزه بین الملل دعوت به عمل خواهد آمد تا رزومه بین المللی خود را تا پنجم اسفندماه ۹۶ به دبیرخانه ارسال نمایند. به برترین آثار داوری شده، جایزه ای تخت عنوان طاووس طلایی اهدا می شود.
دیروز، فهرست اسامی هیات داوران هفتمین دوره جشنواره مد و لباس فجر نیز اعلام شد، بر این اساس، هیئت داوران متشکل از فؤاد معتمد، امیرحسین اسدی زاده، فاطمه بلغانی، فاطمه بهرامی، ماریا بشیریان، مهلا زمانی و سماک جلالی از فعالان عرصه طراحی، علمی دانشگاهی، تولید و صنعت مد و لباس کشور، آثار هفتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر را داوری میکنند.
شایان ذکر است؛ آثار این دوره از جشنواره در چهار مرحله قبول یا رد اثر در مرحله نخست، اعطاء امتیاز در مرحله دوم، راهیابی به مرحله نمایش در تالار جشنواره در مرحله سوم و انتخاب به عنوان اثر مرحله در مرحله نهایی داوری خواهند شد.
امیدواریم جشنواره مد و لباس فجر بتواند نقش فعال و پر رنگی در رونق صنعت مد ایرانی و تشویق فعالان این عرصه به معرفی نقش ها و طرح های سنتی ایران در پوشاک طراحی و تولیدی به همراه داشته و بستر ارزان سازی و تولید انبوه طرح های لوکس داوری شده را فراهم کند. از دبیرخانه جشنواره انتظار داریم تا اطلاع رسانی این رویداد مهم صنعت مد و لباس ایرانی را در شبکه های اجتماعی و سایت رسمی جشنواره به صورت حرفه ای تر در دستور کار قرار دهد تا مخاطبان بین المللی هم بتوانند در جریان متن و حاشیه مهم ترین رویداد مد ایرانی قرار بگیرند.
بدون نظر