روایتی از «بیگورکسیا»: بیماری وسواس گونه بدنسازها

نقد بدنسازی حرفه ای مردان در نقاشی های احسان ارجمند

روایتی از «بیگورکسیا»: بیماری وسواس گونه بدنسازها

اگر عاشق بدنسازی و فعالیت های پرورش اندام هستید و میخواهید این ورزش پر مخاطب هم در میان بانوان و هم آقایان را در بوم نقاشی های خلاقانه یک نقاش جوان تهرانی مشاهده کنید، به گالری دنا بروید. احسان ارجمند تلاش کرده تا در تابلوهای نقاشی جالب خود، از یک بیماری در میان پرورش اندام کارها صحبت کند. بیماری وسواس گونه ای که سبب می شود تا فرد، بدن خود را لاغر و نحیف فرض کرده و با هر ترفندی (درست یا غلط)، با سخت ترین رژیم ها و طاقت فرسا ترین تمرینات، کوهی از عضله را برای جسم خود به ارمغان آورد که در بحث زیبا شناسی، با نقدهای بسیاری همراه شده است.

تصویری از زیبایی وسواس گونه مردان در “بیگورکسیا”/ نمایش آثار احسان ارجمند در گالری دنا تهران در اسفند ۹۶
بدن انسان به عنوان اولین و بی واسطه ترین قلمرویی که تحت مالکیت خود قرار میدهیم در آثار احسان بکار گرفته شده. ابرمردانی که دور مانده از نقش تاریخی اشان درگیر اثبات قدرت و مردانگی خود از راه هیولاوار کردن بدنشان هستند. تمرکز و تبلیغ انسان معاصر بر “بدن” زنهایی آناروکسیایی و مردانی بیگورکسیایی تولید کرده است. احسان سوژه مردانه را انتخاب کرده است

آقای ارجمند در این نمایشگاه نقاشی متفاوت، از یک بیماری صحبت میکند و تابلوهای نقاشی او، روایت گر یک ناهنجاری در میان بخشی از ورزشکاران است. او از خودش پرسیده بود که این بدن‌ها چه می‌خواهند بگویند؟ آیا در جستجوی زیبایی هستند یا هویتی گمشده را در کالبد عضلات‌شان می‌جویند؟ در واقع خلق این آثار کوششی در جهت شناخت صورت غریب این اندام بود. بیماری خاصی که او درباره اش در گالری دنا با تابلوهایش صحبت می کند و عنوان نمایشگاه نقاشی او نیز شده است، بیگورکسیا نام دارد.

“بیگورکسیا” یک بیماری وسواسی است که در آن تصویر ذهنی فرد از بدن خود مختل شده و بدن خود را هر چند که متناسب و حتی عضلانی باشد، کاملاً نحیف می‌پندارد. “بیگورکسیا” بر خلاف آنورکسیا که یک نوعی بی‌اشتهایی است، بیشتر گریبان‌گیر مردان است به همین خاطر اغلب مبتلایان به این بیماری با قصد حجیم‌تر شدن عضلات‌شان به تمرین افراطی ورزشی و برخی از آن‌ها به استفاده بی‌رویه استروییدهای آنابولیک و مکمل‌های غذایی روی می‌آورند.

ارجمند، شکل‌گیری این نمایشگاه را حاصل سؤالات خود درباره این تلاش بی‌وفقه برخی ورزشکاران دانسته که با دیدن تصاویر این افراد که با تحمل تمرینات طاقت فرسا و رژیم‌های سخت به کوهی از عضلات تبدیل شده و هیبتی هیولاوار گرفته بودند.

در این نمایشگاه ۳۰ کار طراحی در قطع ۲۱ در ۲۹ به نمایش گذاشته شده که با استفاده از پاستل و مداد اجرا شده است. همچنین شش اثر نقاشی نیز در قطع ۸۰ در ۸۰ سانتیمتر و یک نقاشی بزرگ در ابعاد ۵/۱ در ۲ متر نیز به نمایش گذاشته شده که با اکریلیک به اجرا درآمده‌اند.

تصویر صفحه اینستاگرام خالق نقاشی های بیگورکسیا: https://www.instagram.com/ehsanarjmand

علاقه‌مندان به بازدید از این نمایشگاه می‌توانند به گالری دنا واقع در خیابان سپهبد قرنی، بعد از چهارراه طالقانی، کوچه سوسن، پلاک ۴، زنگ ۲ مراجعه کنند.

منبع: ایسنا
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود