ایرانیان هم در اسکار ۲۰۱۸ افتخار آفرینی کردند

علی فراهانی فیلمبرداری فیلم کوتاه «کودک خاموش» را به عهده داشت

ایرانیان هم در اسکار ۲۰۱۸ افتخار آفرینی کردند

نودمین دوره جوایز سینمایی اسکار در ساعات ابتدایی صبح امروز در حالی پایان یافت که در میان فهرست برگزیده‌ها می‌توان نام دو هنرمند ایرانی را نیز دید. علی فراهانی، فیلم‌بردار و امیر صادقی کنجانی، آهنگساز، دو تن از عوامل فیلم کوتاه «کودک خاموش» هستند که برنده جایزه اسکار بهترین فیلم کوتاه شد.

«کودک خاموش» به کارگردانی «کریس اوورتون»، یک فیلم ۲۰ دقیقه‌ای است که در مراسم اسکار ۲۰۱۸ با چهار فیلم دیگر شامل «مدرسه ابتدایی دکالب»، «ساعت ۱۱»، «برادرزاده من اِمت» و «همه ما» برای کسب جایزه رقابت داشت. The Silent Child محصول کشور انگلستان به تهیه کنندگی رِبکا هریس، دَنی اومردون و جولی فوی و به نویسندگی ریچل شنتون است.

فیلم «کودک خاموش» به لحاظ فنی و ساختار از جمله فیلم هایی است که با هزینه پایین ساخته شده، ولی تلاش گروه در تمام مراحل ساخت بر این بوده است تا یک فیلم با استانداردهای بالا ساخته شود.

بر اساس روایت فیلم، ناشنوایی و نداشتن قدرت تکلم یک ناتوانی جسمی نیست و این پیام را دارد که با فراهم کردن امکانات آموزش صحیح برای افرادی با این شرایط و با آگاهی رساندن درست به جامعه و خانواده ها در مواجهه با این موضوع می توان به جای طرد کردن این افراد فرصت مناسب برای ورود به جامعه را برای آنها فراهم کرد.

علی فراهانی، مدیر فیلمبرداری کودک خاموش، در سالن دالبی تئاتر لس آنجلس محل برگزاری مراسم اعطای جوایز اسکار حضور داشت. اما امیر کنجانی اعلام کرده بود که به دلیل رفتار تبعیض‌آمیز دولت آمریکا با شهروندان ایرانی، با وجود داشتن ویزا، در این مراسم شرکت نمی کند.

علی فراهانی در مراسم اسکار ۲۰۱۸

علی فراهانی درباره فیلم کوتاه لایو اکشن «کودک خاموش» گفته: من از سال ۲۰۱۵ در زمینه فیلمبرداری فیلم های کوتاه و تبلیغاتی با کمپانی Slick Films همکاری می کنم که در همین مسیر بعد از کار در یک مستند تحقیقاتی در مورد افراد ناشنوا و فاقد قدرت تکلم در کشور انگستان، پیشنهاد همکاری در این فیلم کوتاه به من شد. با توجه به امکانات و چالش هایی که وجود داشت تمام تلاش من در انتخاب درست شات ها، استفاده درست و تاثیرگذار از نور، رنگ و حرکت دوربین برای به وجود آوردن تصویری قصه گو و همسو با داستان بود.

فراهانی درباره حضور این فیلم در رقابت اسکار بیان کرد: حضور فیلم در اسکار باعث می شود توجه مخاطبان به موضوع فیلم افزایش پیدا کند و به همین دلیل معتقدم فیلم «کودک خاموش» زمینه به وجود آوردن فرصت جدید در نوع برخورد جوامع با افراد ناشنوا و فاقد قدرت تکلم را دارد.

دیجیاتو
بدون نظر

ورود