با ۱۰ راهکار خانگی برای از بین بردن بوی بد کفش آشنا شوید

با ۱۰ راهکار خانگی برای از بین بردن بوی بد کفش آشنا شوید

با بالاتر رفتن دمای هوا و فرارسیدن فصول گرم سال، میزان تعرق بدن و به تبع آن تعرق پاها نیز افزایش پیدا می کند. اگرچه شاید بسیاری بر کیفیت بهتر کفش، برای ممانعت از بو گرفتن پاها اشاره می کنند و این موضوع می تواند تا اندازه ای نیز صحت داشته باشد اما رعایت بهداشت عمومی نقش مهم تری را بر عهده دارد.

بسیاری از عوامل از جمله باکتری، تعرق پا و یا سایر آسیب های احتمالی پا می تواند سبب بو گرفتن کفش ها شوند. همان طور که اشاره شد رعایت بهداشت عمومی و شستشوی مداوم پاها می تواند بهترین راهکار برای جلوگیری از بوگرفتن کفش ها باشد با این حال برخی از راهکارهای خانگی می توانند اندکی وضعیت را بهتر کنند.

با این راهکارهای خانگی برای کاهش میزان بوی کفش ها آشنا شوید:

جوش شیرین

1

اگر کفش های ورزشی یا معمولی تان بو گرفته، کمی جوش شیرین داخل آن ریخته و اجازه دهید که تا صبح در داخل کفش های تان باقی بماند. صبح پودرها را تکانده و آنها را از داخل کفش خود خارج کنید. یادتان باشد که در مورد کفش های چرم این کار را انجام ندهید چرا که باعث خشک شدن کفش تان خواهد شد.

همچنین می توانید در داخل جوراب های کهنه و قدیمی خود ۲ قاشق غذاخوری جوش شیرین ریخته و قسمت انگشتان آن را با این ماده پر کنید. جوراب ها را در طول شب در داخل کفش قرار دهید. هنگام صبح جوراب های محتوی جوش شیرین را خارج کرده و احتمالا بوی بهتری را در داخل کفش های تان استشمام خواهید کرد.

ورقه ای از پارچه ای نرم و تمیز

2

زمانی که کفش های تان بو گرفته، در داخل هر کدام از آنها یک تکه پارچه نرم قرار دهید و اجازه دهید در طول شب در داخل کفش ها باقی بماند. یادتان باشد در هنگام صبح و پیش از پوشیدن آنها پارچه ها را از داخل کفش ها خارج کنید.

بد نیست از مکان هایی که احتمال بو گرفتن آنها زیاد است نیز مراقبت بیشتری کنید. به عنوان مثال اگر در باشگاه ورزشی یک کمد به شما داده شده، یک دستمال خشک کن را در زیر کیف مخصوص باشگاه خود قرار دهید و اجازه دهید همان جا بماند. بینی شما کمک خواهد کرد که متوجه شوید که چه موقع آن دستمال را با دستمال جدید دیگری جایگزین کنید.

نمک

3

بسیاری از کفش هایی که در آنها از الیافی چون کنف استفاده شده، مستعد بو گرفتن هستند و این اتفاق خصوصا زمانی که کفش تان را در فصل تابستان و بدون جوراب می پوشید افزایش پیدا می کند. با پاشیدن اندکی نمک به داخل آن کفش ها می توانید وضعیت را بهتر کنید.

عصاره روغن ها

4

چند قطره از عصاره روغن هایی چون، اوکالیپتوس، میخک و یا روغن درخت چای را در داخل کفش خود بریزید. این کار را مستقیم انجام ندهید و با یک برگ کاغذ یا دستمال تمیز آغشته شده به یکی از این روغن ها باعث کاهش میزان بوی بد کفش خود شوید.

الکل

5

اندکی الکل را روی بخش ها کثیف و بو گرفته کفش خود بریزید. الکل نه تنها باعث از بین رفتن بوی بد کفش می شود بلکه سبب ضدعفونی کردن کفش های تان نیز می شود.

چای کیسه ای سیاه

6

چای سیاه دارای ماده ای به نام «تانن» است. این ماده می تواند در از بین بردن باکتری هایی که در کفش های تان تجمع پیدا کرده اند کمکرسان باشد. همچنین به از بین بردن بوی بد کفش نیز کمک می کند.

چای های کیسه ای را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در داخل آب جوش قرار دهید. آنها را از داخل آب خارج کرده و اجازه دهید تا خشک شوند. سپس آنها را به مدت یک ساعت در داخل کفش تان قرار دهید. زمانی که آنها را از داخل کفش های تان خارج کردید، کفش ها را تمیز و مایع اضافه احتمالی داخل آن را نیز خارج کنید.

پودر بچه

7

درست پیش از پوشیدن کفش های تان در داخل آنها اندکی پودر بچه بریزید تا از بو گرفتن کفش تان ممانعت به عمل آورد. اگر هم فکر می کنید ممکن است پاهای تان با داخل شدن به کفش بو بگیرند، به کف پاهای تان اندکی پودر بچه بزنید.

خاک مخصوص نگهداری گربه

8

ممکن است برای تان اندکی عجیب به نظر برسد اما خاکی که برای حیوان خانگی خود خصوصا گربه می ریزید دارای خاصیت بوزدایی است و نیز قدرت جذب مایعات در این نوع خاک زیاد است. کف کفش خود را با یک لایه از همین خاک پر کرده و اجازه دهید که در طول شب در داخل کفش تان باقی بماند.

صبح می توانید آن را از داخل کفش ها خارج کنید و با دستمال مرطوب، ته کفش خود را تمیز کنید.

قرار دادن کفش ها در داخل فریزر

9

اگر هیچ کدام از روش های گفته شده، نتواست بوی کفش تان را برطرف سازد، می توانید به مدت یک شب آن را در داخل فریزر قرار دهید. کفش ها را در داخل یک پلاستیک که درب آن نیز بسته شده قرار دهید و در تمام طول شب آن را در فریزر نگه دارید. این کار می تواند به از بین بردن باکتری های موجود در آن بیانجامد.

شستن آنها در داخل ماشین لباسشویی

10

اگر بیرون و داخل کفش های شما خصوصا کفش های ورزشی تان کثیف شده آن را در داخل ماشین لباسشویی بیادازید و سپس خشک کن آن را نیز استفاده کنید. اگر لباسشویی تان محفظه مخصوص خشک کردن ندارد، کفش ها در داخل لباسشویی خشک نکنید چرا که این کار باعث آسیب رساندن به آن ماشین خواهد شد.

منبع: rd
مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود