حراج فروردین «کریستیز دوبی»: فروش ۲۸۷ هزار دلاری اثر «سهراب سپهری»

کریستیز دوبی به روایت «هنر پسا جنگ و معاصر»

حراج فروردین «کریستیز دوبی»: فروش ۲۸۷ هزار دلاری اثر «سهراب سپهری»

دوم فروردین امسال، دوبی، پایتخت رویایی گردشگری خاورمیانه، میزبان یکی از معتبر ترین حراجی های آثار هنری در قاره آسیا بود که با عنوان: حراج هنر پسا جنگ و معاصر،‌ توسط شاخه آسیایی حراجی کریستیز در این شهر برگزار شد و ده ها اثر از  جمله آثار ایرانی مثل مجسمه های پرویز تناولی و تابلو سهراب سپهری و تابلو نقاشیخط استاد محمد احصایی به فروش رسید. برای آشنایی خوانندگان و علاقمندان به اقتصاد هنر، جزییاتی از آثار به فروش رفته در این رویداد را مرور می کنیم. حراجی  کریستیز دوبی سالانه دو بار برگزار می شود. عکسی که در بالا مشاهده میکنید، تابلوی نقاشی اثر  مرحوم سهراب سپهری است که با قیمت ۲۸۷ هزار دلار اخیرا در حراجی کریستیز دوبی به فروش رفت. قیمت پایه این اثر، ۱۵۰ هزار دلار بود.

پوستر مراسم حراجی کریستیز دوبی در فروردین ۹۷

با ما همراه  باشید.

اثر مسعود عربشاهی

در حراج آثار پسا جنگ و هنر معاصر کریستیز در دوبی ، تابلو  بالا به قیمت ۲۷,۵۰۰ دلار فروخته شد. قیمت پایه: ۱۵,۰۰۰ – ۲۰,۰۰۰ دلار اعلام شده بود.

اثر جعفر روحبخش

در حراج آثار پسا جنگ وهنر معاصر کریستیز در دوبی به قیمت ۱۵,۰۰۰ دلار فروخته شد. قیمت پایه: ۱۲,۰۰۰ – ۱۸,۰۰۰ دلار اعلام شده بود.

اثر منوچهر یکتایی

در حراج آثار پساجنگ وهنر معاصر کریستیز در دوبی به قیمت ۴۰,۰۰۰ دلار فروخته شد. قیمت پایه: ۱۸,۰۰۰ – ۲۵,۰۰۰ دلار  اعلام  شده بود.

اثر محمد احصایی

در حراج آثار پساجنگ وهنر معاصر کریستیز در دوبی به قیمت ۱۰۰,۰۰۰ دلار فروخته شد. قیمت پایه: ۷۰,۰۰۰ – ۹۰,۰۰۰ دلار  اعلام شده بود. محمد احصایی در گفتگویی (فصلنامه هنر، شماره ۱۰)  اظهار داشته بود که تلاش می  کند تا حریم قلمرو خطاطی را با چنین حرمتی رسم کند. حتی از این فراتر می‌رود و آن را معنویتی ملکوتی می‌شمرد و می‌افزاید:

ما در مواجهه با هنر خطاطی نمی‌توانیم هرکاری که دلمان می‌خواهد بکنیم. هنر خطاطی هنر مقدسی است که خطاط باید مطابق قوانین آن رفتار خود را تنظیم کند. قواعد نهفته در خطاطی، حالتی اسطوره دارد که خطاط را ملزم به رعایت سنت می‌کند. ما باید در خطاطی، رفتار خود را با آن قوانین و مفاهیم عالی آسمانی تطبیق دهیم.

در نوآوری، تحول لوازم کار است و هنر بشری منبعت از طرز زندگی و فلسفه اوست. اینجا هنر تابعی می‌شود از شرایط حاکم بر جوامع بشری. جان کلام کارهای بنده زمانی دراز است خداوند به وسیله پیامبرش به ما سپرده، تنها هنرمند خطاط نیست که روایت‌گر آن زیبایی قدسی است، بلکه بشر عموما موظف به دم زدن در آن فضای مهیا شده خداوند است. – ما در کاربردش تحریف و تصرف کرده‌ایم. این‌ها تصویر واقعی آن کلامی است که می توانست وسیله تفاهمی باشد.

محمد احصایی، که یکی از پیشروان نقاشیخط است و از آغاز کارش رفتاری ابداعی و سنجیده با میراث فرهنگی خود داشته، در قزوین زاده شد و در آن به تحصیل پرداخت. شهری که در سلسله خوشنویسانش نوابغی چون میرعماد، درویش عبدالمجید طالقانی و بزرگانی چون عمادالکتاب سیفی و ملک محمد و کسانی چون آنان، حضور همیشگی دارند؛ و می‌توان به یقین این شهر را خاستگاه مهم تاریخ خوشنویسی دانست.

نگاهی به آثار  سهراب سپهری در حراجی های بین المللی

سهراب سپهری شاعر و نقاش در ۱۵ مهر ۱۳۰۷ در کاشان متولد شد. وی از مهم‌ترین شاعران معاصر ایران است و شعرهایش به زبان‌های بسیاری از جمله انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده است. سهراب دورهٔ‌ ابتدایی را در دبستان خیام کاشان و متوسطه را در دبیرستان پهلوی کاشان گذراند و پس از فارغ‌التحصیلی در دورهٔ‌ دوسالهٔ‌ دانشسرای مقدماتی پسران به استخدام ادارهٔ‌ فرهنگ کاشان درآمد.
وی در شهریور ۱۳۲۷ در امتحانات ششم ادبی شرکت کرد و دیپلم دورهٔ دبیرستان خود را گرفت. سپس به تهران آمد و در دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت و همزمان به استخدام شرکت نفت در تهران درآمد که پس از ۸ ماه استعفا داد.

این تابلو در سال ۱۳۴۶ کشیده شد و در حراجی لندن به فروش رفت

سپهری در سال ۱۳۳۰ نخستین مجموعهٔ شعر نیمایی خود را با نام مرگ رنگ منتشر کرد. در سال ۱۳۳۲ از دانشکده هنرهای زیبا فارغ التحصیل شد و به دریافت نشان درجهٔ اول علمی نایل آمد. در همین سال در چند نمایشگاه نقاشی در تهران شرکت کرد و نیز دومین مجموعهٔ اشعار خود را با عنوان زندگی خواب‌ها منتشر کرد.
در آذر ۱۳۳۳ در ادارهٔ کل هنرهای زیبا (فرهنگ و هنر) در قسمت موزه‌ها شروع به کار کرد و در هنرستان‌های هنرهای زیبا نیز به تدریس می‌پرداخت. در مهر ۱۳۳۴ ترجمهٔ اشعار ژاپنی از وی در مجلهٔ «سخن» به چاپ رسید.
در مرداد ۱۳۳۶ از راه زمینی به کشورهای اروپایی سفر کرد و به پاریس و لندن رفت. ضمنا در مدرسهٔ هنرهای زیبای پاریس در رشتهٔ لیتوگرافی نام نویسی کرد. وی همچنین کارهای هنری خود را در نمایشگاه‌ها به معرض نمایش گذاشت.
سهراب سپهری مدتی در ادارهٔ کل اطلاعات وزارت کشاورزی با سمت سرپرست سازمان سمعی و بصری در سال ۱۳۳۷ مشغول به کار شد. از مهر ۱۳۴۰ نیز شروع به تدریس در هنرکدهٔ هنرهای تزئینی تهران کرد. در اسفند همین سال بود که از کلیهٔ مشاغل دولتی به کلی کناره‌گیری کرد.
سهراب سپهری در غروب اول اردیبهشت سال ۱۳۵۹ در بیمارستان پارس تهران به علت ابتلا به بیماری سرطان خون درگذشت.

حراج کریستی خاورمیانه سالانه دوبار توسط خانه حراج کریستی در دبی برگزار شده و عمدتا آثاری از هنر معاصر کشورهای خاورمیانه در آن عرضه می‌شود. هنرمندان ایرانی در دوره‌های مختلفی از این حراج رکورد دار بوده اند.فرهاد مشیری، کوروش شیشه‌گران، منیر شاهرودی فرمانفرمائیان، شیرین نشاط، سهراب اسکندری کلهر، فرامرز پیلارام، رضا درخشانی، صداقت جباری، رکنی حائری‌زاده، صادق تبریزی، عذرا عقیقی ، گلناز فاتحی و مسعود عربشاهی برخی از هنرمندانی بودند که آثارشان در این حراجی عرضه شده است.موفقیت هنرمندان ایرانی سبب شده است که این موسسه آثار ایرانیان را در اروپا نیز عرضه کند.

اطلاعات حراج کریستیز دوبی

Gate Village, Building 5, Podium Level Dubai International Financial Centre, Dubai

/  Tel: +971 (0)4 425 5647

Fax: +971 (0)4 425 5639

اقتصاد هنر را در سال ۹۷ جدی بگیریم

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود