پرهزینه ترین سریال های تلویزیونی سرویس استریمینگ نتفلیکس را بشناسید

پرهزینه ترین سریال های تلویزیونی سرویس استریمینگ نتفلیکس را بشناسید

این روزها سرویس های استریمینگ اینترنتی بر دنیای تلویزیون حکمفرمایی می کنند و در این میان نتفلیکس گوی سبقت را از رقبایش ربوده است. این سرویس استریمینگ براحتی دست به جیب شده و تنها در سال ۲۰۱۷، این کمپانی و سرویس ویدیویی مربوط به آن بیش از هر رقیبی در فضای استریمینگ ویدیو در زمینه محتواهای غیرورزشی هزینه کرده است. در واقع، این کمپانی بسیار بیشتر از کمپانی های سنتی فعال در حوزه رسانه های تلویزیونی خرج کرده است که رقمی بالغ بر ۶.۳ میلیارد دلار را در زمینه تولیدات اورجینال و برنامه های اجاره ای شامل می شود. برای مقایسه، کمپانی های تایم وارنر، فاکس و دیزنی روی هم تقریباً ۸ میلیارد دلار در این زمینه هزینه کرده اند؛ عددی که نتفلیکس قصد دارد در سال میلادی کنونی به آن دست یابد. هزینه های این کمپانی  در زمینه بودجه محتواهای ویدیویی حتی از دیگر غول های حوزه سرگرمی مانند وایاکام، سی بی اس، آمازون، اپل و فیسبوک نیز بسیار بیشتر است.

البته بخش اصلی این بودجه در زمینه برنامه سازی اورجینال هزینه می شود و این سرویس استریمینگ قصد دارد به زودی ۵۰ درصد از محتواهای خانگی را به خود اختصاص دهد. برای رسیدن به این هدف، نتفلیکس تصمیم گرفته برخی از پرهزینه ترین سریال های تاریخ تلویزیون را بسازد. اما آیا می دانید پرهزینه ترین سریال های این سرویس کدامند؟ در حالی که با وجود سریال هایی مانند «بازی تاج و تخت» (Game of Thrones) هر روزه رکوردهای جدیدی در زمینه ساخت سریال های پرهزینه شکسته می شود، سرویس نتفلیکس در زمینه تولید پرهزینه ترین سریال ها رکورد دار است. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با تعدادی از پرهزینه ترین سریال های این سرویس استریمینگ آشنا کنیم.

۱- هلموک گروو

پرهزینه ترین سریال

سریال تلویزیونی «هلموک گروو» (Hemlock Grove) که توسط الی روث، از استادان ساخت سریال های تلویزیونی ترسناک، ساخته شد قرار بود موفقیتی بزرگ برای نتفلیکس باشد اما در نهایت به یک پروژه پرهزینه با موفقیت نه چندان زیاد تبدیل شد. در زمان تولید این سریال، «هلموک گروو» در میان پرهزینه ترین سریال های ساخت این سرویس مقام اول را داشت اگر چه بعدها با ساخت سریال های جدید جایگاه خود را از دست داد. بر اساس گزارش ها، برای ساخت فصل اول این سریال که ۱۳ اپیزود داشت بیش از ۴۰ میلیون دلار هزینه شد که بسیار بیشتر از هزینه ای بود که دیگر شبکه های تلویزیونی برای فصلی ۲۲ اپیزودی انجام می دادند.

پخش این سریال پس از ۳ فصل در سال ۲۰۱۵ به پایان رسید اما با هزینه متوسط ۳ میلیون دلار برای هر اپیزود هنوز هم یکی از پرهزینه ترین سریال های ساخت نتفلیکس به شمار می آید. این سریال نتوانست نقدهای خوبی دریافت کند اما در همان فصل اول خود گروهی طرفدار ثابت داشت. همین موضوع باعث شد که نتفلیکس ترغیب شود آن را برای دو فصل دیگر نیز تمدید نماید.

۲- نارنجی همان سیاه جدید است

پرهزینه ترین سریال

به عنوان یکی از شناخته شده ترین، موفق ترین و تحسین شده ترین سریال های تلویزیونی سرویس نتفلیکس، جای تعجب ندارد که سریال «نارنجی همان سیاه جدید است» (Orange Is the New Black) در میان پرهزینه ترین سریال های تلویزیونی این سرویس قرار بگیرد. با این وجود هنوز هم نمی توان آن را در میان چند سریال اول در این حوزه قرار داد زیرا بخش زیادی از داستان سریال در درون یک زندان و محیط بسته فیلم برداری می شود که هزینه های تولید را به شدت کاهش می دهد. با این وجود، کمدی سیاه ساخته جنجی کوهان در مورد زندگی در یک زندان زنان با امنیت بسیار کم بسیار بیشتر از آن چه که فکر می کنید هزینه در پی داشته است. بر اساس گزارش ها، برای تولید هر اپیزود از این سریال تقریباً ۴ میلیون دلار هزینه شده است. اما این سریال موفقیت های بسیاری کسب کرده و با بردن جایزه های متعدد، بر شهرت نتفلیکس در ایالات متحده و سراسر جهان افزوده است.

۳- مجموعه مدافعان مارول

پرهزینه ترین سریال

اولین مورد از سریال های ابرقهرمانی دنباله دار نتفلیکس که در دنیای سینمایی مارول رخ می دهند از پرهزینه ترین سریال های تلویزیونی این سرویس بوده اند؛ سریال هایی مانند «بی باک» (Daredevil)، «جسیکا جونز» (Jessica Jones)، «مشت آهنین» (Iron Fist)، «لوک کیج» (Luke Cage)، «مدافعان» (Defenders). بر اساس گزارش ورایتی، دیزنی در مدت ۳ سال بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای برخی از سریال های نتفلیکس هزینه کرده است. قرارداد بین این دو بزرگترین قرارداد تولید فیلم یا سریال در تاریخ ایالت نیویورک بود. حتی فرماندار این ایالت موافقت کرد که در صورت نیویورکی بودن شخصیت های این سریال، ۴ میلیون دلار از مالیات های این سریال ها را ببخشد که نتفلیکس با کمال میل پذیرفت.

۴- خانه پوشالی

پرهزینه ترین سریال

در زمان ساخت، تریلر سیاسی «خانه پوشالی» (House of Cards) ساخته بیو ویلیمون، استاندارد جدیدی در زمینه کیفیت و همچنین هزینه های تولید برای این کمپانی به همراه داشت. به گفته بیزینس اینسایدر، کوین اسپیسی که نقش اول سریال و تهیه کننده اجرایی آن را بر عهده داشت در یک نشست خبری در لاس وگاس کفته بود که برای ساخت فصل اول این سریال نزدیک به ۱۰۰ میلیون دلار هزینه شده است اگر چه نمی توان این ادعا را تایید یا تکذیب کرد. به گفته اسپیسی بسیاری از روسای کمپانی اعلام کرده بودند که این هزینه هیچ گاه برگشت نخواهد داشت.

بر اساس برآوردها، برای سر به سر کردن هزینه ها، این سریال تنها باید ۵۶۵.۰۰۰ مشترک به مشترکین نتفلیکس اضافه می کرد اما در سالی که «خانه پوشالی» منتشر شد تعداد مشترکین این کمپانی بیش از ۲۷.۵ میلیون نفر افزایش داشت. بدین ترتیب اگر چه «خانه پوشالی» یکی از پرهزینه ترین سریال های تاریخ نتفلیکس و تمام تلویزیون بود اما سهم زیادی در شهرت و اعتبار نتفلیکس و جلب کردن توجه مخاطبان به آن داشت.

۵- مارکو پولو

پرهزینه ترین سریال

سریال تاریخی «مارکو پولو» (Marco Polo) که در مورد شخصیت افسانه ای اروپایی است که سال ها را در دربار قوبلای خان مغول گذراند، یکی از اولین سریال هایی بود که نتفلیکس برای ساخت آن در زمینه هزینه ها رکوردشکنی کرد و البته برای این کار نیز دلیل خود را داشت. در زمان تولید این سریال، نتفلیکس در ابتدای راه فتح بازارهای جهانی قرار داشت و به تازگی توانسته بود در بازارهای بین المللی مانند اروپا، استرالیا و اروپا و در بستر اینترنت حضور داشته باشد. اما رفته رفته روسای این کمپانی دریافتند که می توانند با تولید سریال های اورجینال بیشتر، سهم بسیار بیشتری در بازارهای جهانی داشته باشند و بدین ترتیب بود که مسئولین کمپانی تصمیم گرفتند دست به ولخرجی بزنند.

برای فصل اول و ۱۰ ایپزودی سریال «مارکو پولو» بیش از ۹۰ میلیون دلار هزینه شد، عددی که تنها کمتر از هزینه سریال تلویزیونی «بازی تاج و تخت» اثر خیره کننده و پرهزینه شبکه HBO بود. با وجود این که فصل دوم این سریال نیز ساخته شد اما «مارکو پولو» هیچگاه نتوانست دنیا را فتح کند و دیگر برای فصل سوم تمدید نشد.

۶- حس هشتم

پرهزینه ترین سریال

سریال تلویزیونی علمی تخیلی «حس هشتم» (Sense8) هرگز موفقیتی که نتفلیکس انتظار داشت را کسب نکرد اگر چه این ساخته لانا و لیلی واچوفسکی هزینه های بسیاری برای این کمپانی در بر داشت. بر اساس ادعای ورایتی، برای ساخت هر اپیزود از سریال «حس هشتم» بیش از ۹ میلیون دلار هزینه شده است که آن را در زمان خود به یکی از پرهزینه ترین سریال های در حال ساخت تبدیل می کرد. برای مثال در آن دوران برای ساخت هر اپیزود از سریال «بازی تاج و تخت» تنها ۶ میلیون دلار هزینه می شد؛ در حالی که تعداد بیننده های اپیزود نهایی فصل ششم این سریال به ۸.۹ میلیون نفر رسیده بود. اما سریال «حس هشتم» نتوانست درصد قابل توجهی بیننده به خود جلب کرده و توان رقابت با این سریال پرطرفدار شبکه HBO  را نداشت. در نهایت این سریال پس از تنها ۲ فصل کنسل شد زیرا نتوانست هزینه های تولید خود را جبران کند.

۷- استندآپ کمدی های ویژه جری ساینفلد

پرهزینه ترین سریال

نتفلیکس تنها در زمینه ساخت سریال های اورجینال بزرگ هزینه نمی کند بلکه در تاریخ خود همواره سعی کرده حقوق انحصاری برنامه های کمدی و استندآپ های روتین را بدست آورد و در این میان هیچ قراردادی پرهزینه تر از قرارداد این کمپانی با جری ساینفلد که ستاره افسانه ای ژانر کمدی است نبود. بر اساس ادعاها، نتفلیکس برای دو سری از این استندآپ و همچنین حق پخش سریال اینترنتی «کمدین ها در ماشین های قهوه می گیرند» (Comedians in Cars Getting Coffee)، رقمی معادل ۱۰۰ میلیون دلار به این کمدین سرشناس پرداخت کرد. برای مقایسه باید بدانید که این رقم از  مجموع پرداختی نتفلیکس به کریس راک و دیو چپل برای به ترتیب ۲ و ۳ کمدی ویژه بیشتر بود و جالب تر این که تقریباً با بودجه ساخت تمام فصل ششم سریال «بازی تاج و تخت» برابری می کرد.

۸- رقص

پرهزینه ترین سریال

درام موزیکال «رقص» (The Get Down) ساخته باز لورمن و استفن آدلی گویرگیس باعث درگیری های شدیدی بین سونی پیکچرز تلویژن و نتفلیکس شد. بر اساس ادعای مجله ورایتی، تولید دو ساله و نیمه این سریال با آمدن و رفتن دو شورانر و نویسنده های زیادی همراه بوده است که بخش زیادی از این مشکلات به لورمن نسبت داده می شود. هزینه های درخواستی بالای این دو نفر بدون این که فیلم برداری ها آغاز شود باعث شد که کمپانی سونی خیلی زود قید این پروژه را بزند اما نتفلیکس موفق شد که لورمن را بار دیگر به این پروژه بازگرداند. وقتی که فصل اول سریال «رقص» در ۱۲ اپیزود تولید شد، هزینه تولید هر اپیزود بسیار بیشتر از مقدار تعیین شده ۷.۵ میلیون دلاری شده و کل فصل اول دستکم ۱۲۰ میلیون دلار هزینه در بر داشت. حتی با اعمال مشوق های مالیاتی نیز این پروژه یکی از پرهزینه ترین سریال های تلویزیونی تاریخ لقب گرفت.

۹- تاج

پرهزینه ترین سریال

درام تاریخی «تاج» (The Crown) داستان زندگی ملکه الیزابت دوم را روایت می کند و در این میان هزینه های سرسام آوری را متقبل شده که حتی خاندان سلطنتی بریتانیا را به حیرت واداشته است. این سریال که توسط پیتر مورگان ساخته شده و تهیه کنندگی آن توسط لفت بانک پیکچرز و سونی پیکچرز تلویژن به طور انحصاری برای نتفلیکس صورت می گیرد، تنها در فصل اول بیش از ۱۳۰ میلیون دلار هزینه در بر داشته است. اگر چه مورگان کمی در مورد این ارقام تردید داشته و این مبلغ را تقریباً برای دو فصل درست می داند اما به نظر می رسد که تولید هر اپیزود از این سریال بین ۶.۵ تا ۱۳ میلیون دلار هزینه داشته که رقم سرسام آوری به حساب می آید. یکی از پرهزینه ترین ماجراجویی های صورت گرفته در این سریال، بازسازی دقیق لباس عروسی ملکه الیزابت بود که بیش از ۳۵.۰۰۰ دلار هزینه در برداشت اما این لباس تنها یکی از ۷.۰۰۰ لباس فاخری بود که در این سریال مورد استفاده قرار گرفت.

۱۰- کربن تغییر شکل یافته

پرهزینه ترین سریال

اولین قسمت سریال علمی تخیلی «کربن تغییر شکل یافته» (Altered Carbon) در اوایل سال کنونی میلادی منتشر شد که پرهزینه ترین سریال تلویزیونی ساخت سرویس نتفلیکس تاکنون شناخته می شود حتی اگر پرهزینه ترین فصل اول سریال های تلویزیونی در تاریخ تلویزیون نباشد. این سریال که بر اساس رمانی با همین نام نوشته ریچارد کی مورگان، نویسنده بریتانیایی، در سال ۲۰۰۲، ساخته شده بیش از یک دهه و نیم در مرحله توسعه و پیش تولید باقی ماند. ابتدا کمپانی برادران وارنر و جوئل سیلور قصد داشتند بلافاصله پس از انتشار کتاب نسخه سینمایی یا تلویزیونی آن را بسازند. اما بعدها نتفلیکس با کمک لائتا کالوگریدیس که سناریو فیلم های «شاتر آیلند» (Shutter Island) و «نابودگر: پیدایش» (Terminator Genisys) را در کارنامه دارد ساخت این پروژه را آغاز کرد.

برای این که این سریال به یکی از سریال های فاخر و حماسی تلویزیون تبدیل شود، میگل ساپوشنیک که به خاطر کارگردانی سریال «بازی تاج و تخت» برنده جایزه امی شده بود، برای کارگردانی این سریال انتخاب گردید. البته هزینه ساخت این سریال هنوز در حد تخمین باقی مانده اما گفته می شود که برای هر اپیزود بیش از ۷ میلیون دلار هزینه شده است، هر چند کالوگریدیس این ارقام را نادرست و ساختگی دانسته است. جدای از این که تا چه حد هزینه ۷۰ میلیون دلاری فصل اول این سریال صحت داشته باشد اما سریال «کربن تغییر شکل یافته» اگر پرهزینه ترین سریال نتفلیکس نباشد بدون شک یکی از پرهزینه ترین سریال های تلویزیوی این کمپانی خواهد بود.

بهترین سریال های تلویزیونی سال ۲۰۱۷ که باید ببینید [قسمت اول]

۱۶ سریال تلویزیونی جدید و برتری که سال ۲۰۱۸ منتشر خواهند شد

۱۰ سریال دوست داشتنی و جذابی که تماشای چندین باره آن ها نیز لذت بخش است

۱۰ سریال علمی تخیلی کمتر دیده شده این روزها که حتماً باید ببینید [قسمت اول]

منبع: looper
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود