آیا دنیا به انتهای خود نزدیک شده؟

22 تصویری که این ادعا را اثبات می‌کنند

آیا دنیا به انتهای خود نزدیک شده؟

دنیا به خودی خود شاید در مسیر بهبود و رشد و زیبایی هر چه بیشتر پیش برود. این مساله را می‌توان در جنگل‌های دور از دسترس یا دشت‌های بکر به خوبی احساس کرد. اما همین که نوع بشر پای خود را در جایی می‌گذارد، حکم مرگ آنجا را صادر می‌کند.

با این نظر ما موافق نیستید؟ فقط به همین کلا‌ن‌شهر تهران فکر کنید: تا چندین سال پیش کوه‌ها هنوز کوه بودند اما اکنون به بستری برای ساخته شدن برج‌ها و خانه‌های سازمانی تبدیل شده‌اند. یا جنگل‌های شمال در حال از بین رفتن هستند زیرا مردم دوست دارند در دل جنگل برای خود خانه و ویلا بسازند و برآورده کردن این خواسته به قیمت قطع درختان جنگلی تمام می‌شود.

اینجاست که خودخواهی بشر، یا شاید رشد روزافزون و خارج از کنترل جمعیت و کمبود منابع طبیعی سبب شده که ما خود به دست خود دنیایمان را تخریب کنیم و از بین ببریم.

برای اثبات کامل این ادعا تصاویری را در زیر انتخاب کرده‌ایم که نشان می‌دهد دنیا دارد به دست بشر تمام می‌شود!

همراهمان باشید.

۱- بزرگ‌ترین معدن الماس جهان

این تصویر از بزرگ‌ترین معدن الماس جهان به ثبت رسیده است: معدن Mir. با دیدن این عکس شاید متوجه شوید که نوع‌بشر برای آنچه می‌خواهد بدست بیاورد هر کاری انجام می‌دهد. حتی اگر این کار منجر به از بین رفتن طبیعت باشد.

۲- توسعه کلان‌شهرها

این عکس از آسمان کلان‌شهر دهلی‌نو در شبه‌قاره هند گرفته شده است. دهلی‌نو سومین متروپلیس جهان است که همچنان روند رو به رشد دارد و مساحت بیشتری از زمین را اشغال خواهد کرد.

۳- کیسه‌های پلاستیکی

کیسه‌های پلاستیکی که یکی از قدرتمندترین دشمنان طبیعت و دست‌ساخته بشر هستند را حتی در عمیق‌ترین نقاط زمین و در کف اقیانوس‌ها هم می‌توان پیدا کرد! که جای بسی تاسف دارد.

انسان‌ها

انسان‌ها حتی به هم‌نوعان خودشان هم رحم ندارند. این تصویر از جمعه سیاه و تجمع و هجوم مردم برای استفاده از حراج‌های بالای ۹۰ درصدی گرفته شده است.

شاید بد نباشد اشاره کنیم که جمعه سیاه (بلک فرایدی) که در سال‌های اخیر در ایران هم شاهد آن بوده‌ایم، یک حراج سراسری در آمریکا بشمار می‌رود که دقیقا روز بعد از روز شکرگزاری است و  آخرین جمعه ماه نوامبر به‌شمار می‌رود. سال‌ها است که این روز، شلوغ‌ترین روز برای فروشنده‌ها است به‌طوری‌که مردم این روز را مرخصی می‌گیرند و به خرید سال نو می‌پردازند.

این روز به قدری اهمیت دارد که فروشگاه‌ها قبل از ساعت ۴ صبح کار خود را آغاز کرده و مردم از همان زمان برای خرید به فروشگاه هجوم می‌آورند و باید تا قبل از آغاز شب خرید کرده باشند.

فاجعه اتمی فوکوشیما

فاجعه اتمی فوکوشیما در ژاپن را به یاد می‌آورید؟ مجموعه حوادثی که از تاریخ ۱۱ مارس ۲۰۱۱، در پی زلزلهٔ ۹ ریشتری و سونامی، و در اثر از کار افتادن ماشین‌آلات نیروگاه هسته‌ای شماره ۱ فوکوشیما متعلق به شرکت نیروی برق توکیو، یکی از پس دیگری، و نشت مواد رادیواکتیو به وقوع پیوست.

متخصصان این حادثه را بعد از حادثه چرنوبیل بزرگ‌ترین فاجعهٔ اتمی می‌دانند. اما چرا انسان بدنبال ساخت انرژی‌های دوستدار محیط زیست نیست و بیشتر بلندپروازی‌های او در جهت نابودی زمین پیش می‌رود؟!

کشتار و مرگ گسترده حیوانات

آیا دنیا به انتهای خود نزدیک شده؟

این تصویر دردناکی که می‌بینید، یک زمانی فیل غول‌پیکری بوده است.

معبد باستانی «عین داره»

آیا دنیا به انتهای خود نزدیک شده؟

معبد باستانی «عین داره» پس از جنگ به ویرانه‌ای تبدیل شد که می‌توانید وضعیت قبل و بعد از آن را در این عکس به خوبی حس کنید. در زمستان سال ۱۳۹۶، معبد «عین داره» به جامانده از دوره امپراطوری «هیتی» که سه هزار سال قدمت دارد، در حملات جنگنده‌های ارتش ترکیه در شمال سوریه آسیب دید.

معبد عین داره که مربوط به عصر آرامی‌ها است ( ۷۰۰-۱۳۰۰ پیش از میلاد مسیح) در منطقه عفرین واقع شده اما متاسفانه در حملات هوایی ارتش ترکیه نزدیک به شصت درصد از این معبد از بین رفت.

تئوری توطئه پس‌دمه

بر اساس تئوری توطئه پسدمه، ابر خطی و مسیرها و رد ماندگار سفیدرنگ در آسمان توسط هواپیماهای بلند پرواز عمداً برای رهاسازی مواد شیمیایی یا بیولوژیکی بر روی عموم مردم و ناشی از مقاصد شوم نامعلومی است.

میدان نفتی

آیا دنیا به انتهای خود نزدیک شده؟

این تصویر به یک میدان نفتی در کالیفرنیا تعلق دارد. همان‌طور که می‌بینید مساحت وسیعی از زمین در اشغال ابزار و تجهیزات استخراج نفت است و بشر با آنها مشغول بیرون کشیدن شیره زمین است.

میدان نفتی به ناحیه‌ای گفته می‌شود که در آن چاه‌های متعدد نفتی را روی مخازن یا میدان‌های نفتی حفر کرده و از آن نفت خام استخراج می‌کنند.

از بین رفتن یخ‌های کانادا

آیا دنیا به انتهای خود نزدیک شده؟

با اینکه آب و هوای کانادا روی هم رفته سرد و در بیشتر جاها قطبی است اما یخ‌های مناطقی از آن در حال از بین رفتن هستند.

افزایش زباله‌های بشری

آیا دنیا به انتهای خود نزدیک شده؟

این عکس در جاوا، اندونزی گرفته شده و نشان می‌دهد با وجود زباله‌های زیادی که انسان‌ها در دریاها و اقیانوس‌ها می‌ریزند اما همچنان به انجام تفریحات مهیجی همچون موج‌سواری روی آب‌های فیروزه‌ای هم می‌پردازند. ای‌کاش مردم جهان می‌آموختند که تمیز نگه داشتن محیط زیست برای سلامتی خودشان مفید است و دریا و جنگل و آب و طبیعت را با سطل زباله خانه نباید اشتباه گرفت!

دود کارخانه‌ها

محیط زیست

دودهای کارخانه‌ای و پسماندهای صنعتی همگی تهدیدهای جدی برای زمین و آسمان بشمار می‌روند.

ذوب شدن یخچال‌های طبیعی

محیط زیست

یکی دیگر از مصادیق مرگ زمین را می‌توان گرم شدن بیش از حد آن دانست که منجر به ذوب شدن یخچال‌های طبیعی و شکل گرفتن آبشارهای بزرگ می‌شود.

جنگل‌های بتنی

محیط زیست

منطورمان از جنگل‌های بتنی همان ساخت‌وسازهای بی‌رویه خانه‌ها و برج‌ها در شهرهای بزرگ است که برای ساخته شدنشان، طبیعت و فضاهای سبز باید قربانی شوند. هر روز بر شمار شهرهایی که به لحاظ مساحتی در حال توسعه و رشد هستند افزوده می‌شود و فضاهای زیادی از زمین‌های سرسبز به جنگل‌هایی از بتن و آهن تبدیل می‌شوند.

آب شدن یخ‌های قطب

آیا دنیا به انتهای خود نزدیک شده؟

اکوسیستم در حال تغییر کردن است و به موجب آن یخ‌های قطب‌ها ذوب می‌شوند. این رویدادهای ناراحت‌کننده پیامدی جز مرگ حیواناتی همچون خرس‌های قطبی را بدنبال ندارند. به ادعای کارشناسان زمین‌شناسی، یخ‌های قطب در آینده‌ای نزدیک به‌طور کامل از بین خواهند رفت.

افزایش دمای قطب شمال و تسریع فرآیند ذوب شدن یخ های قطبی اثرات فاجعه‌باری برای کره زمین بدنبال خواهد داشت. یکی از تغییراتی که در اثر ذوب شدن یخ های قطبی ایجاد می شوند، افزایش پوشش گیاهی در توندرا است که سطح سفید پوشیده از برف قطب را با سطح تیره پوشش گیاهی جایگزین می کند. بدین ترتیب گرمای بیشتری در توندرا جذب می شود و مقادیر بیشتری از گاز متان محبوس در یخ ها در منطقه توندرا آزاد می شود. تغییر نحوه توزیع یخ ها در این منطقه، موجب افزایش دمای اقیانوس و در نتیجه تغییرات گسترده الگوهای آب و هوایی زمین می شود. این تغیرات نیز به نوبه خود اکوسیستم اقیانوس ها را در سراسر زمین تحت تاثیر قرار می دهند.

زباله‌های لاستیکی

این تصویر را می‌توان در همه کشورهای جهان مشاهده کرد.

پلاستیک، قاتل محیط زیست

آیا دنیا به انتهای خود نزدیک شده؟

ابزارهای الکترونیکی شاید زندگی بشر را آسان کرده باشد اما برای محیط زیست خطرات زیادی بدنبال دارد. تهدید شدن محیط زیست در نتیجه انباشت این وسایل و تجزیه نشدن آنها در نهایت به ضرر انسان تمام خواهد شد.

بازیافت اگرچه قابلیت بازگرداندن زباله به چرخه مصرف را دارد، اما زباله را از این چرخه حذف نمی‌کند. به همین خاطر شاید تنها راهکار برای رفع این معضل تولید پلاستیک‌های زیست تخریب‌پذیر باشد.

بالا آمدن سطح دریاها

محیط زیست

در سال‌های اخیر سطح آب‌های جهان در حال بالا آمدن است که در نتیجه این پدیده طبیعی، جزایر مسکونی همچون مالدیو در حال محو شدن و از بین رفتن هستند.

ماسه‌های نفتی

محیط زیست

این عکس ماهواره‌ای از منابع ماسه‌های نفتی (ماسه‌های قیردار) گرفته شده است. همچنین در تصویر می‌توان پروژه‌های استخراج ماسه‌های قیری را مشاهده کرد که بسیار گسترده هستند به طوری که از فضا هم دیده می‌شوند.

پلاستیک، قاتل خاموش

محیط زیست

باز هم پلاستیک و مشکلات ناشی از آن. در شکم این پرنده قطعات رنگی پلاستیکی را مشاهده می‌کنید که یکی از قاتلان خاموش محیط زیست است و هنوز انسان راهکاری موثر برای حذف این ماده از زندگی خود نیافته است.

شکار غیر قانونی

محیط زیست

مرگ حیوانات فقط در اثر آلودگی‌های زیستی نیست. بلکه برخی از مردم با شکارهای غیرقانونی خود سبب از بین رفتن شماری از حیوانات می‌شوند. از ببر و پلنگ گرفته تا مار و تمساح همیشه برای پوستشان توسط اشرف مخلوقات شکار شده‌اند. یا فیل‌های بیچاره برای عاج‌های گران‌قیمت خود همیشه از طرف بشر مورد تهدید قرار دارند.

قطع درختان

محیط زیست

یکی دیگر از بدترین اقدامات بشر برای سهولت زندگی خود، قطع درختان است. البته شاید با بریدن درختان سرسبز و زنده بتوان برای خود خانه یا کارخانه ساخت اما در نهایت، کمبود فضای سبز و اکسیژن و طبیعت به ضرر خود انسان تمام خواهد شد.

آتش‌سوزی‌های گسترده در جنگل‌ها

محیط زیست

در سال‌های اخیر آتش‌سوزی‌های وسیع و مهارناپذیری در جنگل‌های بزرگی روی داده و این منابع طبیعی را از بین برده است. اگر این رویدادهای تلخ به همین منوال ادامه پیدا کنند، چیزی از زمین باقی نخواهد ماند.

منبع: ancient-code
مطالب مرتبط
۲ نظر

ورود

  • سجاد اردیبهشت ۲۷, ۱۳۹۷

    همه چیز در دنیا نسبی هست.این که محیط زیست رو آلوده کردیم خیلی واضح هست،ولی این که در این چند سال توجه بشر به محیط زیست بسیار بیشتر از قبل شده رو هم نباید نادیده بگیریم.

  • Nila آذر ۱۱, ۱۴۰۱

    چه تصاویر دردناکی و چه واقعیت های دردناکی‌. انسان های خودخواه و خودکامه موجودات تهوع آوری هستن. آرزو میکنم ناپدید بشن بلکه دیگر جانوران بهتر زندگی کنن. هیچ کدوم برام بدتر از ویلا شدن جنگل های شمال نبود. اینجا دیگه مقصر فقط دولت نیست که مجوز میده. مردمی که اونجا ویلا میخرن هم خودخواه و بی اخلاق و ستمگر هستن. پس شش های ما قراره چه هوایی رو تنفس کنن؟ خریداران ویلا کاش به خودتون بیاید یکم شرم کنید. واقعا مردم خودخواه و بیشعوری داریم.