عزت نفس بالا یکی از ستون های اصلی ارتباط سالم با دیگران و بخشی از تقریبا هر هدف و دستاوردی در زندگی ما است. به علاوه، عزت نفس بالا و قدرت درونی هر زنی را تبدیل به انسانی جذاب می کند. بنابراین خیلی مهم است که روی عزت نفس و قدرت خود کار کرده و تغییرات مثبتی در خود ایجاد کنیم. اما ویژگی های زنان قوی و جذاب چه هستند و چه تغییراتی باید در خود ایجاد کنیم؟
۱- بپذیرید که مجبور نیستید از هر نظر بی نقص باشید
این روزها زن ها این فشار را روی خود احساس می کنند که باید از نظر شغلی یا زندگی خانوادگی همه چیز تمام باشند و اگر اینطور نباشد، این مسأله را نوعی شکست می دانند. اما ما نمی توانیم در طول زندگی مان همه ی کارها را کامل، عالی و بی نقص انجام دهیم. به هر موفقیتی که در زندگی تان برسید قطعا سزاوار تحسین هستید. شما باید راه خودتان را پیدا کنید و تلاش تان را به آن معطوف کنید. شما می توانید بدون آنکه انسان همه فن حریفی باشید، هم از نظر خودتان و هم از نظر دیگران واقعا عالی باشید.
۲- در مورد ظاهرتان کیفیت را فدای هزینه نکنید
خرید از حراج ها و فروشگاه های ارزان قیمت ایرادی ندارد، اما خیلی بهتر است که به جای ده جنس کم کیفیت و ارزان قیمت، با همان مقدار پول یک جنس با کیفیت بخرید که احتمالا بیشتر از جنس های ارزان قیمت عمر خواهد کرد. در خرید لوازم آرایش هم حتما از محصولات کم کیفیت پرهیز کنید چون لوازم آرایشی روی پوست و سلامت شما تأثیر می گذارند، یعنی دو چیزی که جایگزینی برای آن ها وجود ندارد.
۳- رابطه ی سالمی با بدن خود داشته باشید
علاوه بر آنکه باید به بدن خود عشق بورزید و آن را همان طور که هست بپذیرید، باید تصمیم های درستی هم در مورد آن بگیرید. مردم همیشه دوست دارند غفلت خود از سلامتی شان را با این فکر که «من چیزی جدا از بدنم هستم» توجیه کنند.
اما این تصور اشتباه است. بدن شما بخشی از وجود شما است و تا پایان عمر همراه شما می ماند، بنابراین دست از بدرفتاری با بدن تان بردارید و فست فود و رژیم های غذایی و ورزش های مخرب را کنار بگذارید. سلامت روح و جسم شما در گرو تعادل است.
۴- اجازه ندهید سن تان تعیین کننده ی کیفیت زندگی تان باشد
احتمالا شما هم مانند بسیاری از مردم با این ذهنیت بزرگ شده اید که همه ی چیزهای خوب برای کوچک ترین عضو خانواده است یا آنکه پدر و مادرتان همیشه تأکید زیادی روی احترام به مسن ترها داشته اند. اما شما چه جایگاهی در چنین طرز فکرهایی دارید؟
شما تنها کسی هستید که می توانید در این مورد تصمیم بگیرید. شما می توانید راحتی تان را درون یک جعبه ی ذهنی کناری بگذارید، تا ۶۰ سالگی صبر کنید و همه ی زندگی تان را با زحمت سپری کنید. اما زندگی همین چیزی است که حالا در جریان است. هیچ کدام ما نمی دانیم در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. این وظیفه ی خود شما است که از همین امروز زندگی بهتری را شروع کنید و این کار را به آینده موکول نکنید.
۵- عاشق ورزش کردن باشید
شما می توانید هر نوع ورزشی را به هر مقدار زمانی که برایتان مناسب است را انجام دهید. بدن ما برای انجام فعالیت فیزیکی طراحی شده است و این همان چیزی است که ما را شاد می کند. وقتی ورزش می کنید اندورفین ها (هورمون های شادی آور) در مغزتان تولید می شوند. طبیعی است از زمانی که شروع به ورزش کردن کنید، روزهای اول به شما سخت خواهد گذشت. بیست و یک روز به خود فرصت دهید (مدت زمان لازم برای ایجاد یک عادت) تا روزهای سخت ابتدای کار بگذرند و به قسمت های خوب آن برسید. همچنین ایده ی گرفتن عکس های اصطلاحا «قبل و بعد» هم می تواند انگیزه بخش باشد و اعتماد به نفس زیادی به شما بدهد.
۶- نقص هایتان را بپذیرید
هیچ انسانی کامل نیست و این مسأله در مورد شما هم صدق می کند. حتی سلبریتی ها هم بی نقص نیستند. بنابراین با نقص هایتان کنار بیایید. این نقص ها در اینکه بتوانید انسان فوق العاده ای نباشید خللی وارد نمی کنند. در حقیقت همین نقص ها هستند که از شما یک انسان می سازند. پذیرش این مسأله می تواند شما را از قید و بند فکر کامل بودن و تلاش برای آن آزاد کند. به علاوه این مسأله به شما کمک می کند به گونه ای با نقص هایتان برخورد کنید که شما را از داشتن روابط و زندگی با کیفیت محروم نکنند.
۷- به دنبال استعدادهایتان بروید و مهارت کسب کنید و به خودتان افتخار کنید
در این دنیای بزرگ و ترسناک ما اغلب احساس می کنیم آسیب پذیر و بی دفاع هستیم. شبکه های اجتماعی اغلب این احساس را در ما به وجود می آورند که زندگی، ظاهر و موفقیت های دیگران بهتر از مال ما هستند و ما دائماً فراموش می کنیم که شبکه های اجتماعی فقط ظاهر زندگی آدم ها را نشان می دهند، نه باطن و واقعیت آن را.
استعدادها و توانایی هایتان را روی کاغذ بنویسید؛ همه ی چیزهایی که در آن ها عالی هستید. خواهید دید که شما حتی در بدترین روزهای زندگی تان هم از آنچه تصور می کنید قوی تر هستید. اگر نگاه تان به خودتان بیش از حد انتقادی است و نمی توانید خودتان را تحسین کنید، از دوستان تان کمک بخواهید. آن ها خوب می دانند که چرا شما را دوست دارند.
۸- وقت تان را برای کسانی هدر ندهید که برایتان ارزش قائل نیستند
شما همکلاسی ها و همکاران تان را انتخاب نمی کنید اما بقیه ی اوقات زندگی تان متعلق به خودتان است. این زمان را با کسانی هدر ندهید که احساس بدی به شما می دهند یا احساسی که شایستگی اش را دارید از شما دریغ می کنند. به کارهایی که علاقه ای به انجام شان ندارید نه بگویید. این مهارت ارزش بسیار زیادی دارد و نشان دهنده ی بلوغ روانی شما است.
۹- مسئولیت حفظ سلامتی تان را بر عهده بگیرید
اگر بیشتر از هجده سال سن دارید، حالا از نظر قانونی هیچ کس مسئول مراقبت از شما نیست. هر چه زودتر این مسئولیت را به عهده بگیرید، زندگی بهتری خواهید داشت. ممکن است از دندان پزشک ها و دکترها وحشت داشته باشید، اما به خاطر داشته باشید که وظیفه ی آن ها کمک به شما است و وقتی از وضعیت سلامتی تان باخبر باشید، نیمی از مسیر حل مشکل را طی کرده اید.
۱۰- اجازه ندهید دیگران شما را وادار به کارهایی کنند که دوست ندارید
شرکت در یک مهمانی فقط به خاطر آنکه دوستان تان هم به آنجا می روند یا ادامه دادن رابطه ی خود با یک شخص به خاطر آنکه خانواده ی شما او را دوست دارند (در حالی که خودتان علاقه ای به او ندارید) واقعا آزاردهنده است. مسأله ی فشار جمعی فقط مشکل نوجوان ها نیست و همه ی ما هر روز با این مسأله به شکل مد یا توصیه ای از طرف دوستان رو به رو هستیم. اما زمانی که تصمیم بگیرد بر اساس اولویت ها و احساس خودتان تصمیم بگیرید، در نهایت کنترل زندگی تان را به دست می گیرید که البته این مسأله مسئولیت بیشتری به دنبال دارد. در این حالت، به هر هدفی که دست پیدا کنید، رضایتمندی بیشتری خواهید داشت، چون کسی جز شما در آن نقش نداشته.
۱۱- برای زمان احترام قائل باشید
بعضی ها وقت نشناسی خود را اینگونه توجیه می کنند که دیر کردن کلاس زیادی دارد و نشان می دهد آن ها آدم پر مشغله ای هستند اما دیگران این کار را بی احترامی می دانند. از طرفی، زمان تنها سرمایه ای است که جایگزینی برای آن وجود ندارد. اگر زمان خود را به درستی مدیریت کنید به چیزهای زیادی دست پیدا خواهید کرد و بهتر می توانید اتفاقات زندگی تان را کنترل کنید.
۱۲- گاهی به خودتان استراحت دهید
استراحت برای سلامت جسمی و روحی ضروری است. خواب مناسب، انجام کارهای مورد علاقه و اختصاص دادن زمانی از روز به خود، تأثیر مثبتی روی جسم و روح شما دارد. اگر حال خوبی نداشته باشید نمی توانید هیچ کاری را درست انجام دهید.
۱۳- از سوء استفاده های دیگران آگاه باشید و جلوی آن ها را بگیرید
وقتی گرفتار سوء استفاده ی دیگران می شوید، مشکلات پیش آمده را تقصیر دیگران می دانید و قربانی بودن تان را می پذیرید. اما شما باید از سوء استفاده های دیگران آگاه باشید و به قربانی بودن عادت نکنید، چون این کار کمکی به بالا رفتن عزت نفس تان نمی کند.
آفرین