جشنواره هایی که در زمینه مد و لباس در ایران برگزار می شود، هر سال بیشتر می شود و این نشان دهنده اقبال عمومی به مقوله طراحی پارچه و لباس و ورود ترندهای نوین به سبک پوشش و استایل ایرانیان است که بایستی در محل های عمومی، پوشش مخصوصی را در اختیار داشته باشند و این مقوله برای بانوان حساس تر است. نیمه دوم سال، نیمه جشنواره ها بوده و مهم ترین جشنواره ای که در نیمه دوم سال برگزار می شود، جشنواره فیلم فجر است. مدتی است که بنیاد ملی مد و لباس هم اهتمام کرده و جشنواره مد و لباس فجر را برگزار می کند که امسال به ایستگاه هشتم رسید.
در گزارش امروز، نگاهی داریم به فراخوان ۳ جشنواره طراحی مد و لباس تا با جزییات شرکت در آن آشنا شویم. فراموش نکنید که نخستین جشنواره اینترنتی مد ایران به نام سیپال، اواخر آبان ماه در کاخ نیاوران تهران برگزار می شود که اتفاق مبارکی برای فعالان فشن در ایران است.
فراخوان هشتمین جشنواره مد و لباس فجر
در راستای معرفی دستاوردهای حوزه مد ولباس کشور سیاست هویتسازی و حمایتف از فعالان این بخش و ایجاد تعامل و ارتباط حرفهای بین اجزای صنعت مد و لباس و به دنبال اقدامات گسترده صورت گرفته توسط نهادهای دولتی و غیر دولتی راهاندازی انجمنها و موسسات فرهنگی_هنری، اتحادیهها ودستگاههای عضو کارگروه مقرر شد این مراکز به صورت مستقل در هشتمین جشنواره مد و لباس فجر حضور یابند.
الف)دستگاههای دولتی، نهادهای غیر دولتی، اتحادیهها ،انجمن وتشکلهای صنفی فعال در حوزه مد ولباس کشور و عضو کارگروه ساماندهی مد ولباس و نهادهای مرتبط و یا بهرهمنداز خدمات این حوزه با ارائه درخواست و تأیید ستاد برگزاری امکان حضور خواهند داشت.
ب) خانههای مد وموسسات هنری مدولباس
ج )معیارهای حضور در بخش اتحادیه ها ،انجمن ها، خانه های مد مرتبط
شرایط عمومی
- داشتن مجوز فعالیت در حوزه مد و لباس از کارگروه ساماندهی مد و لباس
- فعال بودن در چارچوب اهداف تعیینشده دراساسنامه موسسات
- تایید درخواست حضور ،توسط ستاد برگزاری درصورت نداشتن مجوز فعالیت
شرایط اختصاصی
- ارائه گزارش عملکرد به صورت مکتوب برای فعالیت سال ۹۷ موسسه به دبیرخانه
- ارائه طرح مشخص برای برای حضور در جشنواره
- غرفه آرایی مناسب در حد جشنواره
- تکمیل وارائه فرم گزارش عملکرد موسسات درسال۹۷ وارائه آن به دبیرخانه موسسات بر اساس شاخصها
- معرفی حداقل یک نفر از کارکنان به صورت مشخص برای حضور مداوم درغرفه حین برگزاری جشنواره
- مشارکت فعال درتمام فعالیت های بخش موسسات که درزمان جشنواره بوسیله دبیرخانه اعلام خواهد شد.
- حضور در کارگاه های آموزشی تخصصی برگزارشده در طول جشنواره
- برنامهریزی برای رونمایی از آثار احتمالی قابل ارائه که به تایید دبیرخانه رسیده باشد.
جزییات بیشتر را در سایت جشنواره دنبال کنید.
فراخوان دومین جشنواره طراحی پارچه و لباس کودک
دومین جشنواره طراحی پارچه و لباس کودک و نوجوان که در دی ماه سال جاری برگزار میشود، فراخوان خود را به شرح ذیل اعلام کرد:
به منظور تشویق طراحان عرصه مد و لباس برای ارائه طرحها و الگوهای جدید و مناسب جهت گروه سنی کودکان و نوجوان و فراهم آوردن فضای رقابتی سالم و تخصصی در بین فعالان این حوزه و پر کردن خلاء طراحی در این زمینه با توجه به حساسیت و اهمیت این گروه در بخش صنعت پوشاک با توجه به معیارهای ایرانی اسلامی و نیاز شدید به الگوهای مناسب و استاندارد برای کودکان و نوجوانان و کمک به ارتقاء سطح دانش و تجربه و شناسایی نیروهای متخصص و کارآمد در این حوزه می باشد . دومین جشنواره ملی لباس کودک و نوجوان با اهداف زیر برگزار می شود.
اهداف
- ایجاد بستری مناسب به منظور کشف استعدادها و ترغیب طراحان جهت ارائه طرحهای نوین مطابق با استانداردهای بومی و فرهنگی در زمینه لباس کودکان و نوجوانان.
- معرفی توانمندی های بخش صنعت پوشاک در امر تولید لباس کودک و نوجوان.
- فراهم نمودن زمینه های ارتباط و تعامل بین طراحان و تولید کنندگان این عرصه.
بخش های مختلف جشنواره:
الف- بخش رقابتی
- تصویرسازی طراحی لباس
- نمایش لباس (بخش خلاقیت و کاربردی با قابلیت تولید انبوده)
- طراحی پارچه
- کارگاه های آموزشی
- بخش مسابقه زنده( از ایده تا اجرا)
- مسابقه زنده تصویرسازی طراحی لباس
- مسابقه زنده تصویرسازی طراحی پارچه
ب- بخش های غیررقابتی
- بخش ویترین ملی
- – کارگاه های آموزشی
- نشست های علمی مرتبط با این حوزه شرایط شرکت در مسابقه:
- آثار به تفکیک در سه گروه سنی نوزاد، کودک و نوجوان ارائه خواهد شد.
- آثار ارسالی الزاماً می بایستی به صورت مجموعه (کلکسیون) ارائه شود.
جشنواره ملی نقش تنپوش
این جشنواره که هفتمین دوره خود را پیش رو دارد، طی سالهای گذشته با استقبال گسترده دانشجویان، هنرمندان و اساتید طراحی و مد و لباس و دیگر رشته های مرتبط قرار گرفته و در دوره جدید نیز با رویکردی متفاوت از سالهای گذشته آماده برگزاری است.
محورهای بخش اصلی شامل فرهنگ، هنر و تمدن ایرانی (مظاهر و مولفههای فرهنگ و تمدن ایرانی شامل مکانهای تاریخی و گردشگری، اعیاد ملی و مذهبی همچون نوروز و یلدا، دانشمندان، مشاهیر واساطیر ایرانی، صنایع دستی ایران، دستاوردها و فعالیت های علمی، فناوری و صنعتی کشور است. بخش آزاد از دیگر بخشهای هفتمین جشنواره ملی نقش تنپوش است.
جشنواره نقش تنپوش، تلاشی برای الگوسازی و ترویج نقشهای ایرانی متناسب با فرهنگ و نیاز جامعه و ترغیب هنرمندان جوان به خلق تصاویر زیبا بر روی تنپوش یا همان تیشرت ساده است. جهاد دانشگاهی واحد هنر در قالب دبیرخانه دائمی جشنواره نقش تنپوش، تلاش میکند با برجستهسازی این موضوع، طرحها و نمادهای متناسب با فرهنگ ایرانی را جایگزین طرحهای غیربومی کند.
از مهمترین اهداف این جشنواره میتوان به کمک به انتقال مفاهیم و مؤلفههای فرهنگ، هنر و تمدن ایرانی از طریق تنپوش، بسترسازی جهت حضور فعال هنرمندان و طراحان خلاق در عرصه مدو لباس کشور، رشد خلاقیت و استعدادهای هنری جوانان و شناسایی افراد مستعد و معرفی ایشان به مراکز تولیدی و صنعتی، کمک به تجاریسازی و تولید طرحهای منتخب تنپوش اشاره کرد.
محورهای بخش جانبی این جشنواره شامل برگزاری ورک شاپ همسو با محورهای بخش اصلی جشنواره، برگزاری نمایشگاه آثار طراحان و هنرمندان خلاق در زمینه طراحی تنپوش، بازدید از مراکز تاریخی، گردشگری و صنعتی است.
تجربه های خود را از شرکت در جشنواره های مدو لباس نیمه دوم سال در اختیار روزیاتو قرار دهید.
بدون نظر