آیا می توانیم در هتل های که مصادره شده است نماز بخوانیم؟

آیا می توانیم در هتل های که مصادره شده است نماز بخوانیم؟

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

در دهه ۵۰ که  درآمدهای حاصل از فروش نفت اوج گرفت، چهره جدیدی از کشورمان به جهان معرفی شد و تعداد توریست هایی که ایران را برای مسافرات انتخاب می کردند، رشد چشمگیری داشت.

گروه های بزرگ هتلداری به ایران آمدند و هتل های جدیدی راه اندازی نمودند. هتل هایی که اکثرا در تهران و پنج ستاره بودند، مانند هتل لاله تهران توسط شرکت هتل های اینترکنتینانتال، هتل استقلال تهران توسط گروه هتل های هیلتون یا هتل آزادی تهران که توسط گروه هتل های هایت ساخته شدند، همچنین هتل های دیگری نیز در سایر شهر توسط افراد و ارگان های مختلفی ساخته شد، که بعد از انقلاب اسلامی در سال ۵۷ توسط دولت  مصادره شدند.

این هتل ها که معمولا جزو بهترین هتل های کشور محسوب می شوند،  امروزه هم با نام های جدید در حال خدمت به مسافران ایرانی و خارجی هستند. نکته رزرو هتل های مصادره ای که ذهن افراد را به خود جلب می کند این است که ,  آیا این مکان ها غصبی محسوب می شود؟ آیا می توانیم در این  هتل ها نماز بخوانیم؟

رزرو هتل

این موضوع از همان ابتدای مصادره هتل ها مطرح بود. بطور نمونه استفتائی از حضرت امام صورت پذیرفت بدین مضمون که که آیا خرید و فروش اشیا و اجناس یک هتل مصادره ای صحیح است؟ ایشان در جواب  مطرح کردند: مصادره هتل اگر از طرف محاکم صالح بوده , فروش اشیا و اجناس مربوط به آن با اجازه محاکم صالح اگر بر طبق قوانین شریعت صورت گیرد، اشکالی ندارد. و یا استفتاء از آیت الله خامنه ای صورت گرفت،  که تعدادی از کارمندان شرکت ها و موسساتی که ساختمان آن توسط دادگاه مصادره شده است،بدلیل غصبی بودن مکان در نماز جماعت شرکت نمی کنند. ایشان در جواب فرمودند: اگر احتمال می دهند قاضی صادرکننده حکم مصادره با صلاحیت قانونی و براساس موازین شرع و قانونی اقدام به صدور حکم کرده اند، عمل او شرعا محکوم به صحت است  و بنابر این تصرف در آن مکان جایز است و حکم غصب بر آن منطبق نیست .

با این وجود تعدادی از افراد به دلیل احتمال عدم رضایت صاحبان اولیه به خواندن نماز در این مکانها شک دارند، تحقیقات اولیه که صورت پذیرفت حاکی از آن است که , اولا شرکت های اولیه بخشی از سرمایه را تامین کرده اند و  معمولا مابقی سرمایه هتل از طریق بانک های ایرانی و یا بنیاد پهلوی تامین شده است، دوم اینکه شرکت های صاحب هتل های فوق از طریق شکایت های بین المللی اصل سرمایه خود را از طریق اموال بلوکه شده ایران در آمریکا باز پس گرفته اند و نسبت به این هتل ها هیچ طلبی ندارند. هرچند تعدادی از هتل های مصادره ای به صاحبان قبلی بازگردانده شده، اما تلاش شد تا طلب صاحبان اصلی پرداخت گردد.

بنابر آن چه گفته شد، هم اکنون صاحبان قبلی اینگونه هتلها طلبی نسبت به اصل هتل ندارند و یا اینکه مصادره انجام شده قاضی صادرکننده حکم مصادره با صلاحیت قانونی و براساس موازین شرع و قانونی اقدام به صدور حکم کرده اند.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود