درمان اختلال های هورمونی با ۱۰ روش خانگی

درمان اختلال های هورمونی با ۱۰ روش خانگی

تولید منظم و طبیعی هورمون‌ها تاثیرات شگفت‌انگیزی در سلامت عمومی بدن دارد. اما امان از وقتی که تعادل هورمون‌ها به هم بخورد و اختلالاتی در روند تولید طبیعی آنها مشاهده شود. آن وقت است که فرد انواع و اقسام مشکلات را تجربه خواهد کرد، از پوست خشک و خارش پوست گرفته تا خستگی، تغییرات ناگهانی حالت‌های روحی، پی‌ام‌اس، افزایش وزن، درست کار نکردن مغز و میگرن.

اما خبر خوب این است که اختلال‌های هورمونی را می‌توان بدون مصرف داروهای شیمیایی و به روشی کاملا طبیعی درمان کرد.

در زیر ۱۰ راهکار موثر را برایتان نام برده‌ایم.

۱۰- تقویت جریان خون در لگن خاصره

درمان اختلال های هورمونی

وقتی جریان خون در  لگن خاصره به درستی صورت بگیرد، تعادل هورمونی بدن هم حفظ خواهد شد. بنابراین اگر در ابتدا یا انتهای پریود ماهانه شاهد خون‌های تیره و قهوه‌ای رنگ هستید (به جای قرمز) یا اگر بخش پایین شکمتان سرد است، به احتمال زیاد لگن شما به کمک نیاز دارد.

برای تقویت جریان خون در لگن خاصره می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  • خودتان این بخش از بدنتان را ماساژ دهید.
  • کمپرس چای گرم با زنجبیل تازه روی لگن خاصره بگذارید.

۹- افزایش مصرف تخم‌مرغ

درمان اختلال های هورمونی

برای بهبود سلامت هورمون‌های بدن توصیه می‌شودر در هر وعده غذایی دست‌کم ۲۰ تا ۳۰ گرم پروتئین مصرف کنید. در میان تمامی غذاهایی که حاوی پروتئین هستند، تخم‌مرغ بیشترین ارزش غذایی را دارد. با مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ می‌توانید تولید هورمون‌های گرلین و انسولین که مسئول احساس گرسنگی هستند را کاهش دهید.

تخم‌مرغ همچنین به تقویت متابولیسم بدن و بدنبال آن کاهش وزن نیز کمک می‌کند.

۸- تمرین تنفس از دیافراگم 

بر اساس طب سنتی چینی، احساسات و هورمون‌های انسان رابطه بسیار نزدیکی با هم دارند. برای درک این موضوع موارد زیر را بخوانید:

  • ترس: بر میزان تولید کورتیزول اثر می‌گذارد و برای اندام‌های تناسلی، کلیه و غدد فوق کلیوی مشکلاتی ایجاد می‌کند.
  • ناکامی، ناامیدی و نبخشیدن: نیز با عدم تعادل هورمون استروژن رابطه مستقیم دارند و می‌توانند سرچشمه‌ی بیماری‌های کبدی باشند.
  • نگرانی و اضطراب: بر میزان تولید انسولین در بدن اثر مستقیم دارند و بیماری‌هایی همانند دیابت را پدید می‌آورند.

اگر در اغلب مواقع عصبانی یا مضطرب هستید و استرس زیاد دارید توصیه می‌کنیم هر روز دو مرتبه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تمرین تنفس کنید. این کار باعث کاهش استرس می‌شود و حالت‌روحی عمومی شما را بهبود می‌بخشد.

۷- مصرف مواد غذایی ارگانیک

درمان اختلال های هورمونی

بسیاری از کودها، هورمون‌های رشد و ضدآفت‌هایی که برای گیاهان اضافه می‌شود برای بدن انسان مضر هستند. مصرف این مواد غذایی سبب آسیب دیدن غدد درون‌ریز بدن می‌شود. به طور مثال، آفت‌کش‌ها اغلب حاوی نوعی هورمون موسوم به  xenoestrogen هستند که باعث سردرگمی ارگان‌های درونی بدن می‌شود به این خاطر که شخصیت و عملکردی مشابه هورمون زنانه استروژن دارد.

به همین خاطر یکی از بهترین روش‌ها برای حفظ تعادل هورمونی بدن، تغییر عادت‌های غذایی است. سعی کنید سبزیجات، میوه و غذاهایی خریداری کنید که به روش ارگانیک تولید و عرضه شده‌اند.

همچنین توصیه می‌کنیم از مصرف غذاهایی که در نتیجه دستکاری ژنتیکی تولید شده‌اند خودداری کنید. این غذاها می‌توانند مشکلاتی همچون از دست دادن قدرت باروری، سرطان یا افسردگی را بدنبال داشته باشند.

۶- رو آوردن به چرخه مصرف دانه‌های خوراکی

درمان اختلال های هورمونی

چرخه‌ی مصرف دانه‌های خوراکی به حفظ تعادل هورمون های بدن کمک شایانی می‌کند. با مصرف این دانه‌ها می‌توانید میزان تولید هورمون‌های استروژن و پروژسترون را در دوران قاعدگی ماهانه متعادل کنید.

  • در فاز فولیکولر (روزهای ۱ تا ۱۴): ۱ قاشق غذاخوری دانه کتان تازه و خام، ۱ قاشق غذاخوری تخم کدو حلوایی و ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی‌گرم روغن ماهی در هر روز مصرف کنید.
  • در فاز تخمک گذاری (روزهای ۱۵ تا ۲۸): ۱ قاشق غذاخوری تخمه گل آفتابگردان تازه و ۱ قاشق غذاخوری کنجد و  ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی‌گرم روغن ماهی در هر روز مصرف کنید.

اگر این چرخه را به مدت ۳ ماه ادامه دهید، متوجه خواهید شد که دردها و مشکلات ناشی از پی‌ام‌اس تا حد زیادی برطرف شده‌اند.

۵- بهره گرفتن از حمام سم‌زدا

خوابیدن در حمام نمک Epsom (منیزیم سولفات) (نمک حمام) می‌تواند تا حد زیادی میزان منیزیوم بدن را افزایش دهد و به طور همزمان موجب کاهش هورمون‌های استرس بشود. برای این منظور کافیست وان را با آب گرم پر کنید. ۱ تا ۳ پیمانه نمک اپسوم در آن بریزید. همچنین می‌توایند نصف پیمانه جوش شیرین و چند قطره روغن اسانس هم اضافه کنید. سپس به مدت حدود ۱۲ دقیقه در این وان بخوابید.

در آخر با آب تمیز دوش بگیرید.

۴- مصرف نمک صورتی 

درمان اختلال های هورمونی

با اینکه مصرف زیاد نمک معمولی برای بدن ضرر دارد اما از برخی نمک‌های طبیعی می‌توان برای بهبود عملکرد سیستم‌های داخلی بدن کمک گرفت. یکی از بهترین جایگزین‌های نمک تصفیه شده، Sole است که از ترکیب نمک صورتی و آب بدست می‌آید.

با مصرف روزانه سول می‌توانید میزان تولید هورمون‌ های استرس همچون کورتیزول و آدرنالین را کاهش دهید. به این ترتیب هم خواب شبانه شما تنظیم می‌شود هم انرژی بیشتری برای انجام فعالیت‌های روزانه خود خواهید داشت.

برای تهیه نوشیدنی سول کافیست ۱/۴ یک لیوان بزرگ را با نمک صورتی هیمالیا پر کنید. روی آن آب تصفیه‌شده بریزید و هم بزنید. این محلول آب نمک را یک شب تا صبح در یخچال قرار دهید تا نمک صورتی به طور کامل در آن حل شود. ۱ قاشق غذاخوری Sole را به یک لیوان آب معمولی اضافه کنید و هر روز صبح ناشتا بنوشید.

۳- افزایش مصرف گیاهان دارویی

درمان اختلال های هورمونی

برخی از گیاهان دارویی به ایجاد تعادل هورمون های بدن کمک شایانی می‌کنند و بدن را از بسیاری از بیماری‌ها مصون نگه می‌دارند. در زیر بهترین گیاهان دارویی برای درمان اختلال‌های هورمونی را معرفی کرده‌ایم:

  • Vitex: (درخت پنج انگشت) این گیاه دوران تخمک‌گذاری زنان را افزایش می‌دهد و سبب افزایش هورمون پروژسترون نیز می‌شود. همچنین به تغذیه غده هیپوفیز می‌پردازد؛ غده‌ای که کنترل دیگر غدد هورمونی بدن به عهده اوست.
  • تمشک قرمز: حاوی تنین است که سبب ریلکس شدن ماهیچه‌های بدن، کاهش درد معده و کاهش استرس می‌شود. این گیاه دارویی سبب کاهش نشانه‌های PMS و کج‌خلقی‌های قبل از قاعدگی می‌شود.
  • ریحان مقدس: این گیاه باعث از بین رفتن اضطراب و استرس‌های احساسی می‌شود و به تعادل هورمون کورتیزول کمک می‌کند.
  • گیاه Shatavari: به درمان گر گرفتگی ناشی از یائسگی کمک می‌کند. همچنین نشانه‌های سندرم پیش از قاعدگی را هم کاهش می‌دهد. با استفاده از این گیاه می‌توان تغییرات ناگهانی احساسات و خلق و خو را متعادل کرد.
  • گیاه Ashwagandha : با از بین بردن اختلالات هورمون های آدرنالین، کورتیزول و پروژسترون می‌توان عملکرد تیروئید را بهبود بخشید و باعث از بین رفتن استرس مغزی، احساسی و فیزیکی شد.

۲- استفاده از روغن‌های اسانس

درمان اختلال های هورمونی

روغن مریم‌گلی: حاوی فیتواستروژن طبیعی است که به تنظیم چرغه قاعدگی در زنان کمک می‌کند و در پیشگیری از اضطراب و افسردگی هم نقش مهمی دارد. برای از بین بردن استرس، ۳ تا ۵ قطره از این روغن را ر اتاق خواب خود بچکانید. اگر معده‌درد دارید یا دچار گرفتگی عضلانی پاها شده‌اید، کافیست ۵ قطره از روغن اسانس مریم‌گلی را با ۵ قطره روغن نارگیل مخلوط کنید و آن را روی محل آسیب‌دیده بگذارید تا درمان شود.

روغن رازیانه: به ریلکس شدن بدن کمک می‌کند، گوارش و متابولیسم بدن را بهبود می‌بخشد و سبب کاهش التهاب‌های ناشی از اختلال‌های تیروئیدی می‌شود. چند قطره از این روغن را روی معده خود بمالید  ۱ تا ۲ قطره از آن را نیز به چای اضافه کنید و بنوشید.

روغن اسطوخدوس: ۵ قطره از روغن استوقدوس را در فضای اتاق پخش کنید تا به درمان بی خوابی شبانه، اضطراب، استرس، افسردگی و احساسات منفی بپردازد. می‌توانید این روغن را روی گردن، مچ یا شقیقه‌ها بمالید تا از اثرات معجزه‌آسایش بهره‌مند شوید.

روغن آویشن: برای بهبود نشانه‌های یائسگی و رفع مشکلات باروری، افسردگی، ریزش موها و بی خوابی می‌توانید از روغن آویش بهره بگیرید. این اسانس روغنی سبب تقویت تولید هورمون پروژسترون می‌شود. فقط کافی است ۲ قطره از این اسانس را در وان حمام بریزید یا ۲ تا ۳ قطره از آن را با همین میزان روغن نارگیل مخلوط کرده و روی شکم بمالید.

روغن چوب صندل: این اسانس روغن سبب کاهش استرس، افزایش میل جنسی، افزایش شفافیت ذهنی می‌شود و حس آرامش به فرد القا می‌کند. راه‌های زیادی برای استفاده از این روغن وجود دارد. می‌توانید اسانس روغن چوب صندل را مستقیما از شیشه آن بو بکشید یا آن را کف پاها یا روی مچ دست‌ها بمالید.

۱- راه رفتن بدون کفش و جوراب

درمان اختلال های هورمونی

راه رفتن با پاهای برهنه و بدون کفش و جوراب سبب افزایش میزان هورمون کورتیزول در بدن می‌شود، هورمونی که مسئول استرس، التهاب و اختلالات خواب است. باید بدانید که کف پاهای انسان دارای ۱۳۰۰ عصب در هر اینچ مکعب هستند. بنابراین، راه رفتن روی چمن، ساحل شنی یا حتی خیابان باعث جذب انرژی‌های زمین می‌شود که برای سلامت عمومی بدن بسیار مهم است.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
۴ نظر

ورود

  • Parisa خرداد ۱۱, ۱۳۹۹

    سلام وقت بخیر
    ببخشید من ۱۹سالمه و مجرد هستم
    از ۱۲سالگی پریود شدم و بدنم شروع کرد به چاق شدن و رون هام و بازوهام بیش از اندازه بزرگ شدن الان اضافه وزن دارم ونمیتونم لاغر بشم موهای سرم پرپشت و مشکی بود الان ریزش موی شدید دارم و موهام کم پشت شدن موهای صورت و بدنم سیاه و زیاد شدن ازمایش دادم گفتن هورمون شیر دهیم بالاس ولی از سینه هام ترشح نمیاد تمام علائم تغییر هورمون ها رو دارم و به پزشک مراجعه کردم گفتن هورمون های مردانم زیاد شده ولی هرچه دارو مصرف میکنم فایده نداره میشه راهنمایی کنید چه دارویی مصرف کنم چیکار باید بکنم ممنون میشم جواب بدین?

    • امیدوار خرداد ۲۳, ۱۳۹۹

      همین مشکل رو منم ازبلوغ تا حالا که۳۸ سالمه دارم توصیه ام بهت اینه که حتماااا پیگیر باش وتحت درمان وناامید نشو

    • نصرتی مرداد ۵, ۱۴۰۱

      خواستم یک نکته رو بهتون بگم و اون ایکه یشما یک دوره دو ماهه یا مینی موم ۳۰ روزه رو به هیچ وجه هیچ نوع خوردنی شیرین مصرف نکن نه فقط شیرینی تر یا خشک منظورم باشه منظورم کلا هر ماده ای که طعمش به شیرینی بزنه حتی میوهای شیرین مث خربزه حتی غذاهای شیرین مث فسنجان مثل نون فست فودها ک توش شکر داره
      بعلاوه اینکه نمک هم کلا قطع کن یا روزانه فقط نصف چایخوری نمک بخور همین نه حتی یک دانه نمک بیشتر
      و سه دوره قرص ال دی مصرف کن
      و از مولتی ویتامین زینک یک بسته هرروز سر یک ساعت مشخص و ویتامین ب کومپلکس هرروز یک ساعت مشخص ترجیحاصبح استفاده کن
      ولی همه اینها باید و الزاما با رژیمی ک گفتم یعنی بدون نمک و شکرهمراه باشه و گرنه بی فایده ست اگه میتونی همه موارد و ۳ماه رعایت کنی بت قول میدم صد در صد مشکلات رفع بشه و لاغر شی با موهای زیبا و درخشان .اگه انجام دادی و جواب گرفتی برای من دعا کن.
      با آرزوی سلامت و کامیابی

      دکتر نصرتی

  • Omid Ahangar آذر ۱۰, ۱۳۹۹

    سلام من پسری ۱۶ ساله هستم که بعضی از علائم عدم تعادل هورمونی را دارم مثل به سختی خوابیدن، نفخ، سردرد، تغیر در سرمایی و گرمایی بودنم، پوست خشک. علاوه بر این روی آلت تناسلی من حدود ۱۲ یا ۱۳ تا موی نازک رشد کرده که خیلی نگرانم کرده، نمیدونم چیکار کنم خواهش میکنم اگر پیشنهادی دارید بهم بگید. و بهم بگین باتوجه به علائم بالا عدم تعادله هورمونی دارم؟ و چیکار کنم که مو های روی آلتم از بین بره؟