Uran-9؛ تانک رباتیک جدید روسیه با عملکردی فاجعه بار در میدان نبرد سوریه

Uran-9؛ تانک رباتیک جدید روسیه با عملکردی فاجعه بار در میدان نبرد سوریه

یک خودرو زمینی بدون سرنشین تهاجمی یا همان تانک رباتیک با عنوان «Uran-9» که آزمایش آن در سوریه با شکست مواجه شده بود، به صورت بی سروصدا وارد خدمت در ارتش روسیه شده و این خبر توسط خبرگزاری دولتی TASS نیز تایید شده است. این تانک خودکار مجهز به موشک های ضد تانک، مسلسل ۷.۶۲ میلیمتری و یک توپ خودکار ۳۰ میلیمتری است که برای پشتیبانی آتش و عملیات شناسایی با بردی نزدیک به ۲ مایل طراحی شده است.

تانک رباتیک روسی

ولادیمیر دمیتریف، رییس کمپانی اسلحه سازی کالاشنیکوف گفته است که تانک رباتیک Uran-9 که ۷۶۶ UPDK نیز نامیده می شود در نهایت توسط ارتش روسیه پذیرفته شده است: «ما اکنون در حال تکمیل تولید اولین سری ها از این تانک هستیم. اوران پتانسیل علمی و تکنیکی بالایی بری توسعه محصولات بیشتر دارد». به ادعای آقای دیمیتریف، نیروهای روسی تانک کوچک بدون سرنشین Uran-9 را در روسیه آزمایش کرده اند و این آزمایشات به پیدا کردن راه های جدیدی برای بهبود عملکرد این سلاح خودکار قبل از شروع مرحله تولید انبوه کمک شایانی کرده است.

تانک رباتیک روسی

گفته شده است که کمپانی کالاشنیکوف در حال افزایش برد این تانک رباتیک، بهبود زمان واکنش و باند پهن داده آن است. اما به نظر می رسد که صحبت های قبلی رسانه های روسی در مورد قدرت و موثر بودن این سلاح بزرگنمایی محض بوده است. در ژوئن ۲۰۱۸، گزارشی محرمانه از مرکز تحقیقات مرکزی وزارت دفاع روسیه درز کرد که نشان می داد نتایج آزمایش Uran-9 در سوریه اسف بار و بسیار منفی بوده است. بر اساس این گزارش، تانک رباتیک مذکور نمی تواند در فاصله ای از کنترل کنندگان خود که قبلاً گفته می شد عملکرد مناسبی داشته باشد، به عبارت دیگر برد عملیاتی این سلاح بسیار کمتر از چیزی است که در تئوری تعیین شده است و پس از این که فاصله آن از کنترل کنندگان از مسافتی بیشتر می شود با کاهش کارآیی و مشکل در بازخوانی و اجرای فرامین مواجه می گردد.

بیشتر بخوانید: تانک های لیزری چهارپا: برنامه ارتش ایالات متحده برای جانشین مدرن تانک M1 Abrams

تانک رباتیک روسی

بر اساس محتویات گزارش مذکور، برد این تانک در عمل بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر است که بسیار کمتر از آن چیزی است که در طراحی های اولیه در نظر گرفته می شد. همچنین این تانک در شلیک توپ ۳۰ میلیمتری خود مشکل داشته، در هنگام حرکت کردن قادر به شلیک نیست و مشکلات متعدد دیگری نیز دارد، از جمله از کار افتادن برخی از سیستم ها و عدم تعادل در سیستم هدفگیری. بر اساس این گزارش، بار ارتباط خود را با مرکز کنترل از دست داده که ۱۷ مورد آن برای یک دقیقه و یا کمتر بوده و دستکم در یک مورد این قطع ارتباط به بیش از ۱.۵ ساعت رسیده است. این مشکل در محیط های که دیوارها و خانه مانعی در برابر سیگنال های رادیویی ایجاد می کنند نیز بیشتر می شود.

تانک رباتیک روسی

سیستم شلیک از راه دور نیز خود مشکل ساز شده که همواره با تاخیر در اجرای فرامین مواجه بوده و در یک مورد با شکست کامل در اجرای فرمان همراه بوده است. مشکل دیگر در مورد این تانک رباتیک این است که گلوله ها، سیستم اپتیک و سنسورهای آن در حال حرکت قابلیت شلیک ندارند و این هماهنگی و اجرای فرمان در صورت انجام خواهد گرفت که خودرو در حالت ساکن قرار داشته باشد. بدتر این که حتی پس از شکست در سوریه نیز این تانک در تست های داخل روسیه نیز با شکست مواجه شده است.

تانک رباتیک روسی

به گفته کارشناسان روسی، تکمیل این تکنولوژی به ۱۰ تا ۱۵ سال دیگر نیاز دارد. ایالات متحده نیز بیش از یک دهه است که روی سیستم های جنگی رباتیک تحقیق می کند و در سال ۲۰۰۷ یک نمونه اولیه از تانک های رباتیک با عنوان «Black Knight» را ساخت. در این لینک می توانید ویدیویی از تانک رباتیک Uran-9 را مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید: تانک تی ۹۰ ام؛ مخوف ترین تانکی که روسیه تاکنون ساخته است

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود