هفدهمین نمایشگاه بینالمللی گل و گیاه تهران از روز یکشنبه ۸ اردیبهشت ماه در محل بوستان گفتگو فعالیت خود را آغاز کرده و تا روز جمعه سیزده اردیبهشت ادامه دارد. ساعات بازدید این نمایشگاه ۱۰ صبح تا ۹ شب است و گردشگران میتوانند گل و گیاههای مورد علاقه خود را خریداری کرده و در روز جمعه آنها را از غرفهداران تحویل بگیرند.
این نمایشگاه هر سال در این همین حوالی زمانی برگزار میشود و کارشناسان و پرورشدهندههای گل و گیاه از سراسر ایران و دیگر کشورهای جهان همانند سوئیس و هلند در آن حضور به هم میرسانند. اما نکته جالب توجه در مورد نمایشگاه امسال، عرضه گیاهان خاص بود. از گیاهان حشرهخوار گرفته تا گیاهان هوازی که به خاک و آب نیاز ندارند و فقط با نور و هوا زنده میمانند.
اما پیش از معرفی این گیاهان باید اشاره کنم با اینکه این نمایشگاه هر سال برگزار میشود اما عدم وجود پارکینگ، بازدید از آن را برای بسیاری از مردم دشوار ساخته است. اگر قصد داشته باشید با وسیله نقلیه شخصی به این مکان بروید باید چندین کوچه یا خیابان دورتر از بوستان گفتگو ماشین خود را پارک کنید و با پای پیاده مسیری نسبتا طولانی را طی کنید. اغلب کوچههای اطراف نمایشگاه هم باریک هستند و اگر دو طرفه در کوچه پارک شود، تردد را برای بقیه افراد دشوار کرده و سبب ایجاد ترافیکهای سنگین میشود.
بنابراین توصیه ما این است که یا با ماشین شخصی نروید یا برای پیشگیری از هدررفت وقت خود، در اولین کوچهای که جای پارک پیدا کردید پارک کنید.
البته اگر از سمت اتوبان چمران قصد بازدید از نمایشگاه را داشته باشید میتوانید در پارکینگی که در این ورودی در نظر گرفته شده استفاده کنید.
نمایشگاه بینالمللی گل و گیاه در چهار سالن اصلی به مساحت ۷۵۰ متر مربع اجرایی شده است. همان طور که گفتیم انواع مختلف گل و گیاه در این فضای دو طبقه عرضه شده است؛ از کاکتوس گرفته تا بنفشه، افرا و درختان میوه عجیب و غیربومی.
چیدمان و تزئینات فضای داخلی نمایشگاه به لطف گیاهان، بسیار زیبا و چشمنواز است و بازدیدکنندهها با جشنی از رنگ و عطرهای خوشایند مواجه میشوند. عطر خوب گلهایی که حس خوب میهند و رنگهایی که روحیهبخش و جذاب هستند.
ونوس حشرهخوار
یکی از عجایب جالب نمایشگاه گلوگیاه تهران، ونوس حشره خوار بود. گیاه کوچکی که اندازه آن از ۱۵ سانتیمتر تجاوز نمیکند و بومی شرق آمریکا بشمار میرود و چندین سال است در نمایشگاههای داخلی خودنمایی میکند.
برگهای ونوس ساقه ندارد و مستقیما از روی زمین خارج میشود. این برگها شامل یک پهنک کشیده بالهدار هستند که در انتها پهن شده و تشکیل دو پهنک جداگانه به طول در حدود ۲ سانتیمتر را میدهند. این پهنکهای کوچک میتوانند در طول رگبرگ اصلی تا شوند. سطح فوقانی آنها دارای غدههای کوچک قرمز رنگی است که باعث هضم حشرات میشود.
مابین غدههای قرمز و کنارههای برگ قسمت کوچکی وجود دارد که محل نکتار ( شیره ـ نوش ) گل است. در اطراف هر یک از این پهنکها پُرزهای ( خارهای نازک و ظریف ) سختی وجود دارد و در قسمت مرکزی دارای سه عدد و گاهی چهار عدد پُرزهای حسی برآمده است.
زمانی که حشره به این موهای حساس برخورد کند پهنکها همچون ورقهای یک کتاب روی هم تا میشوند و حشره در آن زندانی میشود و غدهها مایعی اسیدی ترشح میکنند که احتمالا همراه با عمل باکتریها باعث هضم حشره میشوند.
پس از ۵ تا ۱۵ روز گاهی ۳۰ روز درهای زندان به آهستگی باز میشود، درحالی که فقط بقایای جسد زندانی دیده می شود.
گفتنی است که پس از هر شکار برگها شکل اولیه خود را بدست می آورند و بعد از ۲ تا ۳ بار استفاده قهوهای رنگ و پژمرده شده و باید چیده شوند و به جای آنها برگهای جدیدی میروید.
گیاهان هوازی
از دیگر گیاهان جالب نمایشگاه انواع هوازی بودند.
گیاهان هوازی گونههای متفاوتی از گیاهان هستند که میتوانند بدون گلدان و حتی آبیاری بسیار زندگی خوبی داشته باشند.
گیاهان هوازی برای عمر بیشتر به روشنایی و نور غیرمستقیم نیاز دارند. اتاق و فضاهایی که پنجرههای جنوبی و شرقی دارند بهترین مکان برای نگهداری این گیاهان هستند ولی اگر فضاهای دیگری نیز در خانه دارید که نور مناسبی دارند، میتوانید گیاه هوازی خود را درون آنها نگهداری کنید. فقط مطمئن شوید که گیاه شما در نور مستقیم و شدید نمیسوزد. این گیاهان دمای محیط ۱۰-۳۲ درجه سانتیگراد را ترجیح میدهند.
اگر در فضای داخلی خانه خود نور طبیعی مناسب و کافی ندارید، میتوانید گیاه هوازی را زیر نور فلورسنت نگهداری کنید. لامپهای رشتهای معمولی این گیاهان را نمیکشند ولی بهتر است از چراغهای رشد گیاه مخصوص استفاده کنید که زمانبندی برخیشان نیز قابل تنظیم است. گیاهان هوازی حداقل به ۱۲ ساعت نور در روز نیاز دارند.
آبیاری این گیاهان را در ابتدا هر دو هفته انجام دهید. در ابتدای روز گیاه هوازی را در آب شیر و به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه غرق کنید. سپس گیاه را از درون آب برداشته و تکان دهید و روی حولهای در فضای روشن قرار دهید. آنچه اهمیت دارد این نکته است که در عرض ۴ ساعت یا حتی کمتر کامل خشک شود؛ در غیر این صورت گیاه میمیرد. اگر زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز بود، گیاه هوازی را در فضای روشنتر با تهویه هوای بهتر قرار دهید.
اگر برگها به رنگ قهوهای در آمده یا نوک آنها خشک شده باشد، به این معنا است که آبیاری به میزان کافی صورت نگرفته است. پس در این صورت فاصله بین دو آبیاری را کمتر کنید. میتوانید اسپری آب هفتگی را هم به برنامه تان اضافه کرده یا گیاه را به مکان مرطوب تر مانند حمام بخاردار منتقل کنید. اگر انتهای گیاه به رنگ سیاه یا قهوه ای تغییر پیدا کرده و برگها ریختند، احتمالا آبیاری بیش از حد انجام شده و گیاه در حال پوسیدگی است. متاسفانه در این شرایط امید چندانی به زنده ماندن گیاه نیست.
در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی گل و گیاه در بوستان گفتگو تهران انواع مختلفی از درختان و میوههای غیربومی و جالب نیز عرضه میشدند که در نوع دیدنی بودند. از لیف گیاهی گرفته تا آووکادو، پشنفروت، پلومریا، گردوی آمریکایی و ….
در ادامه هم از شما دعوت میکنیم تا دیگر تصاویر این نمایشگاه را از نگاه روزیاتو ببینید.
من همیشه مقاله های سایت و دنبال میکنم و بخاطر مقالات خوب و معتبرتون از طرفدارهای سایت هستم ولی این مقاله دوتا اشکال داره
اولا اینکه بوستان گفتگو پارکینگ داره و ورودیش از کنار گذر اتوبان چمران
دوما گیاه ونوس حداقل سه سالی هست که در نمایشگاه میارن اینکه شما امسال دیدین دلیل نمیشه که بگید اولین ساله
ممنون از توجهتون. تصحیح شد.