دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا دوشنبه شب در واشنگتن میزبان مراسم افطار با حضور سفیران و اعضای نهادهای دیپلماتیک از کشورهایی با اکثریت مسلمان بود.
رئیسجمهوری آمریکا ماه رمضان را به عنوان ماهی که مردم با یکدیگر در «تعقیب امید، بردباری و صلح» متحد میشوند، ستود. او در سخنرانی خود در ضیافت افطار کاخ سفید بر صلح جهانی تاکید کرد و گفت: «خدا را شکر میکنیم که آمریکا جایی است که در آن باورها و اعتقادات متفاوت میتوانند با امنیت و آزادی در کنار یکدیگر زندگی کنند».
ترامپ گفت، اخیرا برای مردم همه ادیان دوره سختی بوده است. او به حملات علیه مسلمانان در نیوزیلند، مسیحیان در سریلانکا و یهودیان در کالیفرنیا و پیتسبرگ اشاره کرد و گفت: «امیدوارم مردم سراسر جهان رمضان خوبی داشته باشند.»
دونالد ترامپ گفت: ما عزم خود را جزم کردهایم تا اهریمنهای تروریسم و آزار و اذیت مذهبی را شکست دهیم تا همه مردم بدون ترس عبادت کنند، بدون خطر مناجات کنند و با ایمانی که از قلب آنها جاری میشود، زندگی کنند.
پیشتر ترامپ با انتقاد شدید از «رشیده طلیب» دموکرات، یکی از نمایندگان زن مسلمان کنگره آمریکا در پیامی توئیتری گفت: او تنفر زیادی از اسرائیل و مردم یهود دارد. میتوانید تصور کنید که چه اتفاقی میافتاد اگر من آن حرفها را میزدم.
اولین مراسم افطار کاخ سفید به میزبانی پرزیدنت ترامپ روز چهارشنبه ۱۶ خرداد ماه سال ۱۳۹۷ با حضور جمعی از دیپلمات های کشورهای مسلمان برگزار شده بود. دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده در آن ضیافت نیز ضمن تبریک ماه رمضان خطاب به جمعی از مسلمانان دعوت شده گفت، این مراسم یک سنت مقدس یکی از ادیان بزرگ دنیا است. پرزیدنت ترامپ، برخلاف چندین رئیس جمهور پیشین آمریکا، در اولین سال ریاست جمهوری اش مراسم افطار برگزار نکرده بود.
نخستین ضیافت افطار کاخ سفید را کدام رئیسجمهور آمریکا برگزار کرد؟
نخستین مهمانی افطار کاخ سفید را «توماس جفرسون»، نُهم دسامبر سال ۱۸۰۵ میلادی (۱۸ آذرماه سال ۱۱۸۴ خورشیدی)، برگزار کرد. اوایل دسامبر دعوتنامههای رسمی جفرسون برای برخی از مقامات بلندپایه سیاسی آمریکا ارسال شد. اعضای سنا و مجلس نمایندگان آمریکا که به برگزاری ضیافتهای شام کاخ سفید عادت داشتند، پس از حضور در این مهمانی متوجه شدند که این گردهمایی با دیگر ضیافتهای کاری کاخ سفید تفاوت دارد. جفرسون پس از خوشامدگویی به مهمانانش اعلام کرد شام دقیقا همزمان با غروب آفتاب سرو خواهد شد.
هیئت نمایندگی تونس نیز که در آن زمان در آمریکا حضور داشت، به این ضیافت دعوت شده بود. دلیل سرو شام در زمان غروب آفتاب نیز حضور همین هیئت مسلمان در کاخ سفید بود.
در ادامه خبر آمده است رسمی که جفرسون در کاخ سفید پایهگذاری کرد را رؤسای جمهور آمریکا در قرن بیست و یکم و حدود ۲۰۰ سال بعد نیز اجرا کردند. بسیاری این ضیافت را سمبلی تاریخی برای احترام به ادیان و مذاهب سراسر جهان میدانند.
احترام شما به ادیان مختلف، نشان از شعور بالای شما دارد آقای ترامپ.
آنچه که در حق ایران انجام می دهید، وظیفه ای است که تمام رئیسان جمهور آمریکا تاکنون انجام داده اند. پس ایرادی به شخص شما نیست
درود بر شما
ای تففففف تو روت و تو روی اونایی که باهات مثلا افطاری کوفت کردن.