چرا زنان پیش از سیکل قاعدگی دچار اختلال خواب می‌شوند؟

چرا زنان پیش از سیکل قاعدگی دچار اختلال خواب می‌شوند؟

خواب آشفته و سیکل قاعدگی رابطه مستقیم با هم دارند. بر اساس آمار رسمی مشخص شده بیشتر زنان در دوران قاعدگی و چندین روز پیش از آن دچار اختلال خواب می‌شوند. این اختلال می‌تواند به صورت خواب‌آلودگی شدید یا بی‌خوابی پدیدار شود.

محققان بر این باور هستند که شایع‌ترین علل خواب آشفته زنان در دوره‌های ماهانه، بادکردن (در ۵۰ درصد از زنان)، سفتی سینه‌ها ( در ۳۱درصد). سردرد (در ۳۳ درصد) و گرفتگی عضله (در ۲۸ درصد) هستند.

بد نیست بدانید زنان در سنین مختلف – از سن بلوغ تا یائسگی – ممکن است هر کدام از نشانه‌های بالا را تجربه کنند و به موجب آن دچار اختلال خواب شوند.

از دیگر دلایل خواب آشفته در دوران قاعدگی می‌توان به کاهش میزان استروژن اشاره کرد. کمبود این هورمون منجر به احساس خواب‌آلودگی می‌شود.

استروژن در واقع نام گروهی از هورمون‌های جنسی زنانه است که در سیکل طبیعی تخمدان در مرحله فولیکولی از فولیکول در حال رشد و پس از مرحله فولیکولی از جسم زرد آزاد می‌شود.

این هورمون‌ موجب شکل گرفتن ویژگی‌های ثانویه‌ی زنانه از جمله پستان‌ها، تنظیم چرخه‌ی قاعدگی، دستگاه تولیدمثل و رشد آن‌ها می‌شود. عدم تعادل میزان هورمون استروژن در بدن زنان منجر به تولید برخی از بیماری‌ها و تغییرات فیزیکی می‌شود.

چرا زنان پیش از سیکل قاعدگی دچار اختلال خواب می‌شوند؟

همچنین، در نیمه اول چرخه قاعدگی زنان، مغز سینگال دمای غده هیپوفیز را به هورمون محرک فولیکول می‌فرستد. در نتیجه استروژن افزایش می‌یابد و دیگر احساس خواب‌آلودگی نخواهید داشت و حتی ممکن است دچار بی‌خوابی شوید.

اغلب زنان در طی این مدت کیفیت خوابشان کاهش می‌یابد، ولی در اواخر شب و نزدیکی صبح دچار خواب REM (خواب عمیق) می‌شوند و به همین خاطر صبح به سختی می‌توانند از خواب بیدار شوند.

برای درمان اختلال خواب در قاعدگی چه کار باید کرد؟

  • افزایش مصرف مایعات: این امر موجب می شود سدیم که باعث جمع شدن آب و نفخ می شود، شروع به حرکت کند و درد قبل از خواب کاهش یابد.
  • کلسیم مصرف کنید: مصرف ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم باعث افت ۵۰% علائم PMS شده، همچنین نفخ ۳۶%، میل به غذا ۵۴% و علائم روانی ۴۲% کاهش می یابد.
  • دریافت ۴۰۰ میلی گرم منیزیم: منیزیم با افزایش سطح سروتونین، موجب آرام بخشی و انتقال دهنده عصبی مغز می شود و هنگامی که با کلسیم ترکیب شود، با شل کردن عضلات باعث آرامش هنگام خواب می شود.
  • دریافت ۱۰۰ میلی گرم B6: این ویتامین نیز به تولید سروتونین کمک می کند؛ گاهی نیز می تواند انرژی زا باشد. از ساعت ۲ بعدازظهر به بعد، کافئین مصرف نکنید، زیرا موجب اضطراب و مشکل در هنگام خواب می شود.

مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود