آیا بدنبال شغل جدید هستید؟ توصیه ما این است پیش از استعفا دادن و زمانی که هنوز مشغول کار هستید به دنبال شغل جدید باشید. چرا؟ به این خاطر که وقتی مشغول فعالیت هستید، ارتباطهای حرفهای با دیگران (در زمینه کاری خود) دارید و به واسطه آنها میتوانید موقعیتها و فرصتهای خوب را کشف کنید و انتخاب آگاهانه و درستی داشته باشید.
اما اگر بیکار باشید علاوه بر اینکه اطلاعات بهروزی ندارید ممکن است به خاطر اجبار و فشار برای زودتر سر کار رفتن، انتخابهای نادرستی داشته باشید.
به گفتهی سارا منکه، کارشناس کاریابی و مدیر اجرایی موسسه Premier وقتی هنوز شغلی دارید و روزمه خود را برای شرکتهای مربوطه ارسال میکنید، از اولویت و جذابیت بیشتری برای آنها برخوردار خواهید بود. به این خاطر که بیشتر سازمانها میخواهند بهترینها را استخدام کنند و چه گزینهای بهتر از کسی که در حال حاضر در شرکتی دیگر مشغول کار است!
به طور کلی استعفا دادن پیش از یافتن موقعیت شغلی مناسب یک ریسک بسیار بزرگ است که باید از آن دوری کنید.
به جای اینکه از روی هیجان و احساسات از شغل خود بیرون بیایید، همچنان در آنجا بمانید و همزمان هم دنبال شغل دلخواهتان بگردید. به این صورت هم درآمد خود را حفظ کردهاید و هم بدنبال اهداف جدیدی در زندگی حرفهای خود هستید.
این را به خاطر داشته باشید که بیشتر کارفرماها دوست دارند نیرویی استخدام کنند که در حال حاضر مشغول فعالیت است، زیرا تصور میکند که او نیروی خوبی است (چون در حال حاضر کار میکند) و ارزش وقت گذاشتن برای مصاحبه دارد.
اما وقتی بیکار باشید سوالات زیادی در ذهن کارفرما ایجاد میشود و تصورش این است که مشکلی دارید که تاکنون استخدام نشدهاید. یا شاید به اندازه کافی قوی و با مهارت نیستید که در هیچ جا مشغول کار نیستید.
از همه اینها مهمتر، وقتی شغل خود را دارید و دنبال موقعیتهای بهتر میگردید فشار کمتری هم روی ذهن شما هست. زیرا خیالتان راحت است که فرصت کافی برای یافتن بهترین گزینه را در اختیار دارید.
از دیگر دلایلی که توصیه میکنیم برای یافتن کار جدید در نظر داشته باشید این است وقتی هنوز مشغول فعالیت هستید، این برگ برنده را در دست دارید که در مصاحبه تقاضاهای خود را از موضع قدرت مطرح کنید و نگران این نباشید که آیا در مصاحبه قبول میشوید یا خیر. یعنی کاملا دستتان باز است که هر درخواستی دارید از کارفرمای احتمالیِ آیندهی خود بخواهید و او هم با آنها موافقت کند.
اما وقتی بیکار باشید نمیتوانید روی این موضوع مانور دهید.
از بزرگترین خطرات جستوجوی شغل جدید وقتی هنوز مشغول کار هستید این است که همکاران یا مدیر شما متوجه این قضیه بشوند. اگر مدیر چنین چیزی را بفهمد ممکن است این مساله را کاملا شخصی ببیند و تصور کند شما وفاداری و تعهد کامل ندارید. این طرز فکر میتواند مشکلات مختلفی برای شما بدنبال داشته باشد زیرا نگاهها به شما منفی خواهد شد. حتی در بدترین حالت ممکن است به اخراج شدن شما منجر شود.
بدون شک هیچ مدیر یا سرپرستی دوست ندارد فردی را در تیم خود داشته باشد که در جستوجوی شغل دیگری است.
اگر اخراج نشوید، بدون شک مورد بیمهری بالادستهای خود قرار خواهید گرفت. زیر ذرهبین آنها خواهید رفت و کوچکترین فعالیتهایتان مورد کنکاش و بازرسی قرار خواهند گرفت. و اگر اشتباه کنید حتما تنبیه یا جریمه خواهید شد.
این خطرات زمانی پررنگتر میشود که شما در شرکتهای رقیب دنبال شغل جدید باشید. در چنین حالتی حتی ممکن است یک تهدید جدی برای امنیت شرکتِ کنونی خود محسوب شوید.
از دیگر مشکلاتی که در یافتن شغل جدید وقتی هنوز سر کار هستید میتوان مطرح کرد این است که نیمی از تمرکز شما روی مسایل غیر کاری است. از آنجا که بدنبال فرصتهای بهتر هستید، نمیتوانید همه توجه و تمرکز خود را روی شغل کنونی بگذارید و این مساله ممکن است اعتبار شما را خدشهدار کند.
اما برای اینکه از این خطرات و مشکلات دوری کنید و بتوانید همزمان با کار کردن بدنبال شغل جدید باشید در زیر چندین نکته را مطرح کردهایم که توصیه میکنیم حتما به آنها توجه داشته باشید:
به هیچ کدام از همکاران خود نگویید که قصد دارید استعفا بدهید: در مورد یافتن شغل جدید و اینکه مترصد فرصت استعفا دادن هستید به همکاران خود حرفی نزنید. هرگز به دوستیهای محل کار خود اعتماد نکنید. به این موضوع فکر کنید که شما اگر رازدار خودتان نباشید چطور میتوانید از دیگران بخواهید که حرفهای شما را به بقیه منتقل نکند! در مورد جستوجوی شغل جدید لبهای خود را سفت ببندید و اجازه ندهید هیچ کس از این موضوع بویی ببرید.
مطمئن شوید که پروفایل لینکداین شما ۱۰۰ درصد کامل و درست است: برخی از کمپانیهای بزرگ و موفق هنگام استخدام نیروهای جدید حتما سراغ پروفایل لینکداین افراد موردنظرشان میروند تا سوابق کاری و ارتباطات آنها را مورد بررسی قرار دهند. بنابراین بسیار مهم است که پروفایل این شبکه اجتماعی حرفهای را بهروزرسانی کنید و اطلاعات صحیح و کامل در آن قرار دهید. البته حواستان باشد که در این پروفایل ذکر نکنید که بدنبال شغل جدید هستید.
هرگز پشتسر مدیر کنونی خود صحبت نکنید: حتی اگر در بدترین و ناراحتکنندهترین شرایط کاری قرار دارید طوری رفتار نکنید که دیگران متوجه شوند شما با مدیر خود مشکل دارید. بهتر است همه صحبتهایتان در راستای خوبیها و مزایای شرکت کنونی و مدیر باشد. یا اگر نمیتوانید خوبی بگویید، بدی هم نگویید. در محل کار بهتر است همیشه محافظهکار باشید و به تکتک کلماتی که بیان میکنید حواستان باشد.
به کارفرمای آینده خود بگویید که جستوجوی شغلی شما بهتر است محرمانه باقی بماند: بسیار مهم است که از مدیر آینده بخواهید در مورد شما و اینکه دنبال کار بودهاید با کسی صحبت کند زیرا ممکن است به گوش مدیر کنونیتان برسد.
به هیچ عنوان همکاران یا مدیر کنونی خود را به عنوان مرجعی برای تایید ادعاهای خود معرفی نکنید: خود را به دردسر نیندازید. حتی اگر یک درصد کارفرمای جدید بخواهد از همکاران کنونی شما در موردتان تحقیق کند، حتما شرایط ناخوشایندی برایتان به وجود خواهد آمد. آن یک نفر به بقیه میگوید و دست آخر به گوش مدیر میرسد و بدبینیها و تنبیههایی که در بالا اشاره کردیم روی شما اعمال خواهند شد.
مصاحبههای کاری خود را در ساعات غیر کاری تنظیم کنید: شما در شغل کنونی باید همچنان کامل و حرفهای کار کنید. اگر ساعتهای مصاحبه را در ساعات کاری بگذارید، به شغل کنونی خود لطمه وارد میکنید، بنابراین توصیه میکنیم در ساعات غیر اداری این قرارها را فیکس کنید.
از کامپیوتر، تلفن، فکس و ایمیل شرکت کنونی برای یافتن شغل جدید استفاده نکنید: بسیاری از شرکتها استفاده اینترنتی کارکنان را رصد میکنند. همچنین ممکن است مکالمههای تلفنی یا ایمیلهای سازمانیها هم شنود شوند. بنابراین بهتر است ریسک نکنید و فرصتهای خوب را با اشتباههای کوچک از دست ندهید.
در شبکههای اجتماعی به جستوجوی کار خود اشاره نکنید: به هیچ کسی و در هیچ شبکهای لازم نیست بگویید در جستوجوی شغل جدید هستید. ممکن است همکاران یا مدیر شما این پستهای اینترنتی را ببینند و این مساله میتواند موقعیتهای خوبتان را از بین ببرد.
رزومه خود را در سایتهای کاریابی آنلاین به اشتراک نگذارید: احتمال دارد همکاران یا مدیر کنونی شما رزومه شما را ببینند.
با کارفرمای کنونی خود صادق باشید: این همه توضیح دادیم که تا حد امکان در جستوجوی شغل جدید بودن خود را از بقیه پنهان کنید. اما اگر یک درصد مدیر یا کارفرما از شما در مورد این مساله سوال پرسید، به هیچ عنوان دروغ نگویید و این مساله را انکار نکنید.
بدون نظر