امروز گوگل لوگوی خود را به «جشن فلافل» تغییر داده که نشان میدهد چندین عدد فلافل خوشحال خود را درون نان پرتاب میکنند و تبدیل میشوند به یک ساندویچ جذاب.
به همین بهانه تصمیم گرفتیم هر چه در مورد این غذای خیابانی محبوب میتوان گفت برایتان بنویسیم تا بدانید فلافل یه غذای ساده نیست و حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
در خاورمیانه و بهویژه اهواز، بیروت، دمشق و بغداد، ایلام، آبادان و بندرعباس فلافل یکی از غذاهای اصلی و همیشگی است.
جالب است بدانید واژه «فلافل» در لغت یعنی «گلوله نخود»؛ یعنی دقیقا همان چیزی که هست. این غذای به ظاهر ساده هر ویتامین و پروتئینی که تصور کنید دارد، از ویتامینهای خانواده B گرفته تا اسیدفولیک، کلسیم، آهن، منیزیوم، پتاسیم و فسفر. گفته میشود ریشه اصلی این غذا به کشور مصر و زمانی بازمیگردد که مسیحیها روزه میگرفتند و در این دوران باید از مصرف گوشت پرهیز میکردند. به همین خاطر یک غذای کاملا گیاهی به نام فلافل برای اولین بار تهیه شد.
لشکرآباد اهواز؛ بهشت عاشقان فلافل در ایران
در ایران شاید بتوان گفت مشهورترین فلافلیها در لشکرآباد اهواز حضور دارند. خیابان انوشه اهواز با داشتن صدها مغازه و دکه فلافلفروشی به یکی از جاذبههای توریستی شهر اهواز تبدیل شده است. البته در کنار فلافل، سمبوسه، کپه و دیگر غذاهای خیابانی هم به صورت سلفسرویس ارائه میشوند.
محبوبیت فلافل به این خاطر است که علاوه بر طعم خوب، قیمت بسیار پایینی دارد و یک غذای فوری، سالم و ارزان بشمار میآید. به همین دلیل کسی نیست که دستکم یک بار فلافل را امتحان نکرده باشد.
در راسته فلافل فروشهای لشکرآباد اهواز هر کدام از دکهها اسم خاصی دارند و با خط درشت آن را کنار بساط خود نوشتهاند. هیچ کدام هم شعبه دیگری ندارند! مشتری ثابت خود را دارند و ذائقه آنها را هم میدانند. مثلا یکی از فلافلفروشها بادمجان را کنار فلافل میگذارد و میگوید: «مشتری دوست دارد.»
در خیابان انوشه یا همان «لشکرآباد»، آفتاب که غروب میکند، چراغ دکههای فلافلفروشی هم روشن میشود و مشتریها کمکم از راه میرسند. فلافلفروشهای جوان خیارشور، گوجه، کلم، انواع ترشی و هرآنچه میشود کنار قرصهای فلافل، درون ساندویچ جا داد را یکییکی از خانه بیرون میآورند و میچینند روی میز، جلوی مثلا رستوران خود را هم آبپاشی میکنند و کمکم آماده میشوند برای استقبال از مشتریها.
در تهران کجا فلافل خوب بخوریم؟
فلافل مروی
فستفود دولپی
فلافلی ابوعلی
فلافلی هفت چنار
فست فود کوروش
یادش بخیر
قدیما روزی دو سه تا فلافل میخوریم مامانمونم هی میگفت نخور چاق میشین
نه ورزش چندانی میکردیم نه عضو باشگاه بودیم
الان بچه های ۱۵ تا ۲۰ ساله رو میبینم اکثرا اضافه وزن دارن و با ورزشم نمیتونن چربی ها رو اب کنن
تو برلین امروز خیلی از رستورانای عرب فلافل مجانی میدادن. جای همتون خالی تو نون پیتا یه فلافل نوش جان کردیم