بریس برای گودی کمر: اولین قدم برای درمان لوردوز یا قوس پایین کمر

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

آیا میدانستید که انحنای ستون فقرات شما طبیعی است؟ بنا به گفته دکتر سعادتی متخصص کمر درد و ستون فقرات شما در ستون فقرات خود دو انحنای رو به جلو و دو انحنای رو به عقب دارید. دو انحنای رو به جلو در گردن، یا ستون مهره‌های گردن، و قسمت پایین کمر و یا مهره‌های کمر قرار دارد. دو انحنای رو به عقب در قفسه سینه، ستون مهره‌های متصل به قفسه سینه و باسن یا ستون فقرات خاجی قرار دارد. این انحنای رو به جلو لوردوز نرمال نامیده می‌شود و انحنا‌های عقب کفیوز نرمال نامیده می‌شود. این انحناهای طبیعی در جذب شوک و عملکرد صحیح ستون فقرات خیلی مهم هستند.

اگرچه این انحناءها برای اکثر افراد “انحنای طبیعی” محسوب می‌شوند، اما ممکن است برای برخی افراد این انحناغیر طبیعی یا زیاد باشد. به اختلالاتی که مربوط به انحنای کمر می‌شوند لوردوز، کیفوز و اسکولیوز گفته می‌شود. همانطور که قبلا گفته شد، دو انحنای رو به جلو در گردن و ستون فقرات لوردوز نامیده می‌شود. این وضعیت معمولا به نام “گودی کمر” نیز شناخته می‌شود و ممکن است در ناحیه گردن یا کمر رخ دهد، گاهی اوقات هر دو با هم اتفاق می‌افتند. اگر چنین شرایطی دارید، باسن یا سر شما رو به جلو قرار می‌گیرد. کودکان و نوجوانانی که مبتلا به لوردوز هستند باید برای رفع این مشکل از بریس استفاده کنند تا رشد ستون فقراتشان به درستی هدایت شود.

بریس برای درمان لوردوز کمر و گردن

در رابطه با مشکل لوردوز روشهای متعددی وجود دارد که به شما کمک می‌کند فشار وارد شده روی کمر را کاهش دهید. اگر از موقعیت صحیح بدن آگاهی کافی داشته باشید می‌توانید به سلامت عضلات شانه و گردن خود کمک کنید. پوشیدن بریس پوسچر(حالت بدن) کمک می‌کند تا عضلات به حالت صاف در بیایند و وزن اضافی روی ستون فقرات از بین ‌برود. علاوه بر این، سعی کنید تمریناتی که به تقویت هسته مرکزی بدن کمک می‌کند بیشتر انجام دهید تا انعطاف پذیری ناحیه باسن بیشتر شود.

بریس برای گودی کمر

تفاوت بین لوردوز کمری و گردن چیست؟

از لحاظ آنوتومی لوردوز یعنی زمانی که ستون فقرات به طرف داخل انحنا داشته باشد. این وضعیت معمولا به نواحی مختلف ستون فقرات شما تقسیم می‌شود: کمر و گردن. لوردوز گردن به انحنای رو به جلو در ناحیه گردن گفته می‌شود. لوردوز کمری انحنای ناحیه کمر به طرف داخل است. لوردوز کمر و گردن به طور مشابه ایجاد می‌شوند, تشخیص داده می‌شوند و درمان می‌شوند. البته گودی کمر در افراد شایع‌تر است.

چه چیزی باعث می‌شود ستون فقرات من به طرف جلو یا عقب حرکت کند؟

بنا به گفته متخصصان کلینیک فیزیوتراپی غرب تهران عوامل مختلفی وجود دارند که باعث می‌شوند ستون فقرات شما به طرف جلو حرکت کند را هم با توجه به اینکه لوردوز گردن یا کمر دارید، ممکن است دلایل بروز آنها کمی متفاوت باشد. علل بروز لوردوز کمر و گردن را می‌توانید در قسمت زیر مشاهده کنید:

لوردوز گردن

التهاب دیسک، اختلالات انحنای ستون فقرات مانند کیفوز و اسکولیوز، چاقی (در قسمت زیر بیشتر در این مورد گفته شده است)، پوکی استخوان، اسپوندیلولیستیس (لغزش مهره کمر)، وضعیت یاحالت بد بدن، بیماریهای مادرزادی و آسیب‌های قبلی

لوردوز کمری

  • آکوندروپلازی (بیماری مادرزادی استخوان که موجب بدهنجاری و کم‌رشدی اسکلت می‌شود)، اسپوندیلولیستزیس (ﺑﯽ ﺛﺒﺎﺗﯽ ﺳﺘﻮن ﻓﻘﺮات) ،پوکی استخوان، چاقی (در قسمت زیر بیشتر توضیح داده شده است)،کیفوز، التهاب دیسک، بیماریهای مادرزادی، آرتروز، و سندرم متقاطع تحتانی

فیزیوتراپ ها به غیر از فیزیوتراپی زانو درد فیزیوتراپی ستون فقرات و شانه و فیزیوتراپی کمر و گردن را هم انجام می دهند.

آیا چاقی باعث لوردوز کمر می‌شود؟

یک فرد بزرگتر تنش وفشار بیشتری روی ستون فقرات و کمر خود وارد می‌کند. اکثر افراد چاق بیشتر در ناحیه کمری یا قسمت پایین کمر درد دارند. وزن اضافی باعث انحنای باسن به سمت جلو می‌شود و باعث می‌شود که انحنای ستون فقرات شما نیز حرکت کند. این حرکت رو به جلو، لوردوز کمری ستون فقرات است و افردای که چاق‌تر هستند بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

علائم و نشانه‌های متداول لوردوز ستون فقرات چیست؟

با توجه به شرایط خاص شما، علائم شما ممکن است متفاوت باشد برخی افراد هیچ گونه علائمی ندارند و برخی افراد درد شدیدی در کمر خود احساس می‌کنند. معمولا افرادی که دارای لوردوز گودی کمر هستند، هیچ علائمی به جز انحنای زیاد در ستون فقرات خود ندارند. سایر نشانه‌هایی که با لوردوز همراه هستند عبارتند از:

  • قوس داخلی بزرگ در قسمت پایین کمر
  • قوس داخلی بزرگ در ناحیه گردن
  • هنگام دراز ‌کشیدن فضای خالی بین گردن و زمین مشاهده می‌شود
  • درد و ناراحتی یا محدود شدن حرکت
  • تنش عضلات در اطراف انحنا (گاهی اوقات گرفتگی عضله)
  • تغییر در حرکات روده (موارد شدید و نادر)

بریس برای گودی کمر

بریس برای درمان گودی کمر

باید توجه داشته باشید که وضعیت خوب نه تنها شامل نشستن به حالت صاف است، بلکه علاوه بر آن، باید هنگام نشستن، ایستادن، دراز کشیدن و حتی انجام حرکات ساده, همراستایی اندام رعایت شود. پزشکان بریس‌های مختلفی برای اصلاح حالت اندام پیشنهاد می‌کنند که به صاف شدن و بهبود وضعیت و برگشت اندام به وضعیت صحیح کمک زیادی می‌کند. با استفاده از این بریس‌های کمر، می‌توان از درد و مشکلات مرتبط با حالت بدنی نادرست در آینده جلوگیری کرد. استفاده از وسایل حمایت کننده حالت بدن در طول روز همانند یک یادآور برای حفظ حالت مناسب اندام عمل می‌کند. پزشکان برای بچه‌ها نیز بریس پوسچر(حالت بدن) ارائه می‌کنند! تمرین و حفظ وضعیت خوب برای حمایت و حفظ تعادل ستون فقرات بسیار مهم است و به نوبه خود از درد و تنش و عدم تعادل در ستون فقرات جلوگیری می‌کند. هنگامی که شما به حالت ناصاف می‌ایستید، عضلات شما مجبورند سخت‌تر کار کنند. این وزن و کار اضافی عضلات شما موجب سفتی، تنش و درد در عضلات گردن شده و همه اینها در نهایت روی قسمت پایین کمر (گودی کمر) تاثیر می‌گذارند. بریسهایی زیر به شما کمک می‌کنند تا گودی کمر خود را صاف کنید.

  • گردن: ایموبلایزر گردن
  • کمر: ستون فقرات قفسه سینه

تجویز بریس کمر توسط پزشک یا سازنده آن باید همراه با دستورالعمل‌های مربوط به نحوه استفاده و نگهداری باشد. این دستورالعمل‌ها شامل اطلاعات مربوط به بستن، پوشیدن ,درآوردن و همینطور تمیز کردن و مراقبت از بریس می‌باشد.

خیلی مهم است که بریس را با توجه به دستورالعمل‌های ارائه شده همراه با آن و یا طبق دستور پزشک استفاده کنید. هر کدام از بریس‌ها برای نیازهای خاصی از بدن بیمار طراحی شده‌اند و اگر به طور نادرست پوشیده شوند باعث آسیب و درد بیشتر خواهند شد.

پوشیدن بریس کمر

اکثر بریس‌ها طبق چند مرحله کلی پوشیده می‌شوند که عبارتند از:

  • بریس را با استفاده از زبانه‌هایی که در هر دو طرف نیم تنه قرار دارد, ببندید
  • دو انتهای این زبانه‌ها را از روی شکم به هم وصل کنید
  • تنظیمات دقیق‌تری انجام دهید تا فشار و سفتی را در بریس احساس کنید. معمولا، تنظیمات کوچکتر با استفاده از دو زبانه‌ای که در هر دو طرف بریس قرار دارد, انجام می‌شود.

هنگامی که می‌خواهید بریس را در قسمت کمر ببندید کمی دشوار است به خصوص اگر کمردرد داشته باشید، در این مرحله می‌توانید از یک نفر دوست یا خانواده خود کمک بگیرید.

اگر هنگام بستن بریس درد دارید ابتدا روی صندلی بنشینید و زبانه‌هایی که در اطراف بریس قرار دارند را باز بگذارید اما زمانی که ایستادید زبانه‌ها را ببندید تا قسمت جلوی بریس محکم شود با این کار می‌توانید از بروز درد جلوگیری کنید.

برای کاهش حساسیت پوستی حتما زیر بریس تی شرت بپوشید. بعضی اوقات ممکن است پزشکان پیراهن‌های خاصی را پیشنهاد یا ارائه کنند. به طور کلی، پیراهنی که از پارچه‌ی پنبه‌ای درست شده و باعث تحریک پوست نمی‌شود مناسب است. پیراهن گشاد ممکن است پوست را بیشتر اذیت کند.

بهداشت و تمیز نگه داشتن بریس

تمیز کردن بریس و پوست به طور منظم به جلوگیری از خارش و یا ضایعات پوستی کمک می‌کند. اگر پوست سوزش زیادی دارد باید تا درمان پوست به طور کامل از پوشیدن بریس خودداری کنید.

مراقبت از پوست

استفاده نادرست از بریس کمر باعث بروز درد یا خارش و سوزش پوست می‌شود. شستشوی روزانه پوست از تشکیل چرک, سلولهای مرده و تحریک پوست جلوگیری می‌کند.,

رطوبت بیش از حد زیر بریس باعث تحریک پوست می‌شود و ممکن است منجر به زخم شدن یا بدتر شدن پوست بشود. به همین دلیل، از لوسیون‌ها و یا مرطوب کننده‌ها زیر بریس استفاده نکنید.

پس از درآوردن بریس، به احتمال زیاد لکه‌های قرمز رنگی روی پوست مشاهده خواهید کرد. این لکه‌ها باید بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه از بین بروند. اگر از بین نروند و یا بریس باعث کبودی یا بثورات پوستی بشود، احتمالا بریس شما تناسب لازم را ندارد و باید توسط پزشک یا متخصص تنظیم شود.

تمیز کردن بریس

دستورالعمل‌های مخصوص برای شستشو وتمیز کردن بریس معمولا توسط سازنده ارائه شده است و باید برای حفظ طول عمر و اثربخشی بریس این موارد رعایت شوند.

اکثر بریس‌های کمر طوری طراحی شده‌اند که نمی‌توان با ماشین لباسشویی شست و یا خشک کرد – به طور کلی توصیه می‌شود که بریس با استفاده از آب و صابون و خیلی ملایم شستشو شود. هر گونه پد یا پانل اضافه ابتدا باید برداشته شود و جداگانه شسته شود. برای خشک شدن می‌توان آنرا به حالت صاف روی زمین پهن کرد یا آویزان کرد.

قبل از پوشیدن بریس باید به طور کامل شسته شده و خشک شود، اگر بریس خیس یا صابونی باشد باعث تحریک بیشتر می‌شود. همچنین بهتر است با استفاده از یک گرد گیر، هرگونه آلودگی، گرد و غبار یا کثیفی روی بریس را بردارید.

چه روشهای دیگری برای درمان لوردوز گردن و کمر وجود دارند؟

برای درمان لوردوز روشهای درمانی مختلفی وجود دارند که به معکوس کردن لوردوز گردن و کمر کمک می‌کنند. در برخی افراد انحنای گردن و کمر خود به خود درست می‌شوند. اما ممکن است بقیه افراد برای صاف شدن لوردوز و کاهش علائم نیاز به درمان محافظه کارانه و حتی غیر محافظه کارانه (جراحی) داشته باشند.

روشهای محافظه کارانه

  • داروهای ضد التهابی
  • درمان فیزیوتراپی برای کمک به تقویت، افزایش انعطاف پذیری و دامنه حرکتی
  • کاهش وزن که به کاهش بار و فشار وارد شده روی مهره‌های کمر یا گردن کمک می‌کند
  • تمرین یا کشش (برای مثال قسمت زیر را بخوانید)
  • خوابیدن با بالش اضافی به حمایت از ستون فقرات کمک می‌کند.

جهت انجام فیزیوتراپی می توانید به کلینیک های ستون فقرات و کمر درد مراجعه نمایید . برخی از  این مراکز فیزیوتراپی های مختلف اعم از فیزیوتراپی پارکینسون و فیزیوتراپی برای فلجی دست و پا و کاردرمانی جسمی کودکان انجام می دهند.

روش غیر محافظه کارانه

  • اگر انحنای کمر شما شدید باشد و از مشکلات عصبی رنج می‌برید، احتمالا جراحی به شما پیشنهاد می‌شود. اگر هیچ یک از روشهای محافظه کارانه ذکر شده در بالا به شما کمکی نکرد، ممکن است جراحی برای کاهش درد مفید باشد.

بریس برای گودی کمر

درباره عارضه قوس پایین کمر و راه های درمان آن بیشتر بدانید

تفاوت بین لوردوز، کیفوز و اسکولیوز چیست؟

سه اختلالی که به علت انحنای ستون فقرات به وجود می‌آید و ممکن است به طور ترکیبی برای یک فرد رخ دهد: اسکولیوز، لوردوز و کفیوز هستند. هر سه اختلال انحنای غیر طبیعی ستون فقرات هستند و انحنای طبیعی کمر نیز از آنچه انتظار می‌رود بیشتر است. اساسا تفاوت بین این سه اختلال به قسمتی که این انحنای غیر طبیعی رخ داده و همینطور علت انحنای غیر طبیعی و علائم آن بستگی دارد. برای اینکه بتوانید اختلالات ستون فقرات را بهتر تشخیص دهید، قسمت زیر را مطالعه کنید:

آیا کفیوز دارم؟

کیفوز بیماری شایعی است که منجر به برآمدگی قسمت بالای کمر می‌شود. انحنای طبیعی کمر در این قسمت حدود ۲۰ تا ۵۰ درجه است، اما انحنای کیفوز بیش از ۵۰ درجه است. این باعث می‌شود که ستون فقرات شما رو به جلو حرکت کند و کمر شما به حالت قوز کرده و خمیده به نظر برسد. کیفوز در هر سنی ممکن است پیش بیاید، اما بیشتر در زنان مسن دیده می‌شود پس از اینکه استخوانها در ستون فقرات به علت پوکی استخوان ضعیف می‌شوند ترک می‌خورند و به هم فشرده می‌شوند. سایر علل کفیوز عبارتند از: دژنراسیون دیسک بین مهره‌ای(از بین رفتن دیسک)، نقص مادرزادی و درمانهای سرطان. کفیوز موجب کمر درد و خشکی کمر می‌شود.

آیا اسکولیوز دارم؟

اسکولیوز اختلال انحنای ستون فقرات است که در آن مهره‌ها به طرف پهلوها (انحنای جانبی) منحرف می‌شوند. اگر از پشت به فردی اسکولیوز دارد نگاه کنید، به نظر می‌رسد که ستون فقرات‌اش به حالت یک خط منحنی است. این منحنی شبیه به شکل”S” یا “C” است. انواع مختلفی از اسکولیوز وجود دارد که می‌توان مادرزادی، عصبی عضلانی، دژنراتیو(تحلیل رفتن استخوان) و ایدیوپاتیک را نام برد. اگر از بیماری اسکولیوز رنج می‌برید، معمولا یکی از شانه‌ها یا باسن شما از دیگری بالاتر است. علاوه بر این، ممکن است سر شما در وسط بدن شما قرار نگرفته باشد و به همین دلیل دچار کمر درد ، بی‌حسی و خستگی می‌شوید.

روشهایی برای حفظ حالت بدنی مناسب در طول روز

روشهای موثر زیادی وجود دارد که می‌توان به منظور بهبود و اصلاح وضعیت بدن به صورت روزانه انجام داد. تقویت عضلات و اجتناب از قرارگیری در حالت بدنی نامناسب بهترین راه برای صاف کردن ستون فقرات است. می‌توانید برای کمک به بهبود وضعیت خود اقدامات زیر را انجام دهید:

  • گهگاهی از پشت میز بلند شوید: در صورتی که کار اداری دارید و باید ساعات طولانی پشت میز یا کامپیوتر بنشینید، هر از گاهی یک استراحت کوتاه (حدود نیم ساعت یکبار) داشته باشید. بایستید، راه بروید، و برای چند دقیقه بدن و ستون فقرات خود را بکشید تا فشار اضافی روی عضلات کاهش پیدا کند.
  • به حالت صاف بنشینید: همانطور که پشت میز نشسته‌اید ، شانه‌های خود را بالا بیاورید تا از تنش عضلانی جلوگیری کنید. از صندلی خود نهایت استفاده را بکنید و کمر خود را تا آنجا که ممکن است به پشت صندلی بچسبانید، زانوی خود را هم سطح با باسن مفصل ران، و یا حتی پایین‌تر قرار دهید.
  • پیلاتس یا یوگا: پیلاتس و یوگا روشهای عالی برای تقویت هسته مرکزی بدن و بهبود انعطاف پذیری هستند. تقویت عضلات در هسته مرکزی بدن (قسمت شکم و لگن) در ایجاد وضعیت بدنی مناسب خیلی مهم است.
  • عضلات خود را تقویت کنید: شما با بلند کردن وزنه و تمرینهای تقویتی می‌توانید عضلات, بافت‌ها و هسته مرکزی بدن خود را تقویت کنید و حالت بدنی خود را بهبود ببخشید.
  • با حالت بدنی مناسب بخوابید: اگر روی کمر خود می‌خوابید، یک بالش زیر پا یا زانوی خود بگذارید یا پاهای خود را بالا بگذارید. اگر به پهلو می‌خوابید، بالش را بین پاها قرار دهید. سعی کنید از خوابیدن بر روی شکم خودداری کنید مگر اینکه پزشک به شما توصیه کند. حتما یک بالش با ارتفاع مناسب برای وضعیت مورد نظر خود داشته باشید. علاوه بر این، از تشک سفت استفاده کنید تا به طور کامل ستون فقرات شما را حمایت کند.
  • به حالت صحیح بایستید: هنگام ایستادن، سعی کنید برای مدت طولانی تمام وزن خود روی یک پا یا ران نیاندازید. توزیع وزن بدن به طور مساوی روی قسمت جلو، کمر و کنارهای بدن باعث تثبیت و حمایت از ستون فقرات می‌شود. همچنین باید شانه عقب و تراز باشند. برای اینکه بدن خود را به حالت صاف در بیاورید از ماهیچه‌های شکم خود استفاده کنید. سعی کنید به مدت طولانی در یک موقعیت نایستید و به طور مرتب وزن خود را از روی یک پا روی پای دیگر بیاندازید می‌توانید پای خود را روی یک شیء ثابت بگذارید تا کمی استراحت کند.
  • کفش‌های خود را با دقت انتخاب کنید: اگر مدت زمان طولانی روی پاهای خود می‌ایستید، خیلی مهم است که کفش مناسبی انتخاب کنید. توصیه می‌شود هنگام تمرین نیز کفش‌هایی بپوشید که حین ورزش به خوبی از پاها حمایت می‌کند. کفش‌های پاشنه بلند و کفش‌هایی که کفی آنها ضخامت کم و نازکی دارند روی وضعیت بدنی شما تأثیر می‌گذارند و باعث می‌شوند کمر و ستون فقرات شما ناپایدار و نامتوازن شوند.

بریس برای گودی کمر

چه تمرین و کششی می‌تواند به اصلاح گودی کمر کمک کند؟

همانطور که در بالا ذکر شد، تمرینات و کشش‌ها جزء روشهای محافظه کارانه هستند و درد ناشی از گودی کمر یا لوردوز را کاهش می‌دهند. ورزش و کشش باعث تقویت عضلات و انعطاف پذیری شما می‌شوند. برای کمک به کاهش درد ناشی از لوردوز گردن و  کمر، می‌توانید تمرینات و کشش‌های زیر را انجام دهید.

کشش عضلات خم کننده ران (فلکسور هیپ): همانطور که ایستاده‌اید، زانو خود را از پشت خم کنید و پای خود را از قسمت مچ بگیرید. پای خود را عقب بکشید و باسن خود را به طرف جلو بکشید. این وضعیت را برای ۲۰-۳۰ ثانیه نگه دارید. سپس برای پای دیگر تکرار کنید.

  • کشش قسمت پایین کمر: همانطور که دراز کشیدید، زانوی خود را به سمت سینه خود بکشید و پای خود را با دستان خود نگه دارید. این موقعیت را برای ۳۰-۶۰ ثانیه نگه دارید.
  • تمرین کرانچ: همانطور که دراز کشیده‌اید، دستان خود را پشت سر خود قرار دهید و پاهای خود را به حالت صاف در مقابل خود قرار دهید. بالا تنه خود را حدود ۳۰ درجه بلند کنید (سعی کنید از عضلات گردن خود استفاده نکنید). این تمرین را ۱۰ بار تکرار کنید.
  • تمرین پل: دراز بکشیده، کف پای خود را روی زمین بگذارید، زانوهای خود را در زاویه ۹۰ درجه قرار دهید. ران‌های پا را به هم بچسبانید و تا آنجا که می‌توانید باسن خود را از زمین بلند کنید. این وضعیت را برای ۱۰-۲۰ ثانیه نگه دارید و سپس تکرار کنید. (این تمرین در تصویر بالا نشان داده شده است.

دیجیاتو
بدون نظر

ورود