قشم از آن جزیرههاست که هر گوشهاش تصویری برای نوزاش چشم و تسکین قلب دارد؛ از جزایر نازش گرفته تا دره ستارگانش که حالتی ماورایی و عجیب دارد.
قشم سرزمین رازآلودی است. خاک قصههایی که با زبان شیرین محلی بیان میشوند. هیاهویی که در موسیقی جنوب اوج میگیرد. آرامشی که شب هنگام بر کنار آبها پاورچین پاورچین خود را به جان ساکنان میرساند.
گفتن از این جزیره به اندازه دیدن آن شاید دلچسب نباشد. اما در این مطلب قصد داریم راهنمای سفر زمینی به بزرگترین جزیره خلیج فارس را برایتان بنویسیم. توصیه میکنیم حالا که هوا در حال خنک شدن است حتما برنامهای برای سفر به نقطه از ایران بچینید و حوالی غروب از درهی بینظیر ستارگان و جزیره ناز دیدن کنید تا هوایش تا چندین روز پس از بازگشت هم همچنان در سرتان باشد و لبخندی از رضایت را گوشه لبهایتان بنشاند.
سفر به قشم با ماشین شخصی
سفر به قشم با ماشین شخصی به دلیل هزینههای کمتر و در دسترس بودن همیشگی وسیله نقلیه، انتخاب بسیاری از مسافران است. باتوجه به وسعت جزیره و مسافت زیاد بین دیدنیها و جاذبه های گردشگری آن، این روش سفر انتخاب خوبیست.
برای سفر به قشم با ماشین شخصی باید به سمت بندرعباس حرکت کنید. برای این منظور، دو مسیر در پیش دارید تا به بندرعباس برسید:
مسیر یزد و سیرجان: کویری
اصفهان و شیراز: دیدنیهای متنوع
بعد از رسیدن به بندرعباس، برای رفتن به قشم باید حدود ۳۰ دقیقه بیشتر رانندگی کنید تا به بندر پل برسید.
از آنجا بعد از پرداخت هزینهای برای رفت و برگشت خودرو با لندینگ کرافت، سفری کمتر از یک ساعت در میان آبهای خلیج فارس خواهید داشت تا لافت. سپس با کمی رانندگی از درگهان میگذرید و به قشم می رسید.
لندینگ کرافت به طور شبانهروزی کار میکند. هزینه حمل خودرو به قشم هم ۹۲ هزار تومن هست و یک بار برای رفت و برگشت پرداخت میکنید. قبل از سوار شدن برگهای شبیه به عکس پایین به شما داده میشود تا پس از رسیدن به لافت آن را مهر کنید. توجه داشته باشید که باید تا آخر سفر این برگه را نزد خود نگه دارید.
ماشینها را سوار واگنهای خودروبر میکنند. این واگنها دوطبقه هستند و بین ۱۰ تا ۱۲ ماشین در آنها جا میگیرد. البته همه مسیرهای ریلی امکان حمل ماشین را ندارند، ولی تعدادی از شهرهای بزرگ در لیست راهآهن هستند که این امکان را دارند. یکی از شرایط حمل خودرو با قطار این است که ارتفاع ماشین باید کمتر از ۱۵۸ سانتیمتر و عرض آن تا ۱۸۰ سانتیمتر باشد.
از کجا برای ماشینمان بلیت بخریم؟
همانطور که برای خودتان بلیت میخرید، برای حمل خودرو هم باید بلیت تهیه کنید. میتوانید به دفترهای فروش بلیت سر بزنید، ولی ما پیشنهاد میکنیم آنلاین بلیت بخرید. کافیست به سایت شرکت رجا raja.ir بروید و کارت بانکی هم دم دستتان باشد.
قیمت بلیت رفت و برگشت در هر مسیر یکیست و فرقی ندارد. ضمن اینکه اگر بلیت را گم کردید یا رسید خرید را اشتباهی پاک کردید، دوباره برای شما بلیت صادر میکنند.
شرایط تحویل ماشین به راه آهن
بلیت را نهایتا تا ۳ ساعت مانده به زمان حرکت قطار باید خریده باشید. البته علاوه بر قیمت بلیت، حق بیمه هم میپردازید. مبلغ حق بیمه به ارزش ماشین شما بستگی دارد و عدد ثابتی نیست.
اگر قرار است شما ماشین را تحویل راهآهن بدهید، بلیت را به اسم خودتان بخرید. حتما مدارک شناساییتان و سند و کارت ماشین را همراه داشته باشید.
یک ساعت قبل از زمان حرکت قطار، ماشین را به انبار تحویل میدهید.
بهتر است فقط زاپاس و جک را در ماشین بگذارید و بقیه وسایل را بردارید. چون شرکت ریلی مسوولیتی در قبال حفظ وسایل شخصی شما ندارد و هیچ بار اضافی قبول نمیکند.
نیازی نیست قبل از تحویل ماشین بنزین بزنید، این کار را بگذارید در مقصد انجام بدهید. مقدار بنزینی که در باک ماشین باقی مانده، باید از یک چهارم باک کمتر باشد. سرباتری ماشینها را هم در مبدا جدا میکنند که موارد ایمنی هم رعایت شده باشد. به شهر مقصد که برسید، سرباتریها دوباره نصب میشوند.
تحویل گرفتن ماشین
حالا که بلیت خریدید، ماشین را به موقع تحویل دادید، و خودمان هم به مقصد رسیدهایم، برای تحویل گرفتن ماشین چه کار کنیم؟ بلیت به نام شما تهیه شده؛ پس کارت ماشین و کارت شناسایی خودتان را بردارید و به راهآهن بروید. تا ۲۴ ساعت از زمان رسیدن ماشین به مقصد، پارکینگ رایگان است. اگر در این فاصله ماشین را تحویل نگیرید، تا ۵ روز بعد هر روز ۱۵ هزار تومان هزینه پارکینگ باید بپردازید. از روز پنجم به بعد، روزانه ۲۰ هزار تومان هزینه پارکینگ دارید.
تاخیر راهآهن
اگر بههر دلیلی ماشین شما به موقع نرسد و ۲۴ ساعت بعد ماشین را تحویل نگیرید، ۵۰ درصد از کرایه را به شما برمیگردانند. اگر به هر دلیلی راهآهن نتواند ماشین شما را در مقصد تحویل بدهد، همه هزینه بلیت به شما برمیگردد.
نکاتی که باید در سفر به قشم با ماشین شخصی بدانید:
لندینگ کرافتها بصورت شبانه روزی کار میکنند.
اتوبوسهای دریایی هر روز از ساعت ۶:۰۰ الی ۲۳ بین بندرعباس و قشم در رفت و آمد هستند.
پس از رسیدن به قشم میتوانید از زیباییهای بینظیر این جزیره لذت ببرید. برای اینکه بدانید از چه مکانهایی در قشم باید دیدن کنید، در زیر برخی از جاذبههای این ساحرهی دلفریب را برایتان نوشتهایم. تا انتهای مطلب با روزیاتو همراه باشید.
تنگه چاکوه
توجه داشته باشید که در تنگه چاهکوه، امکان آنتن دهی تلفن همراه وجود ندارد، پس اگر قصد داشتید شب را در این منطقه سپری کنید، بهتر است که از راهنمایان آشنا به این تنگه کمک بگیرید، تا مشکلی برایتان به وجود نیاید.
درهی ستارگان
ژئوپارک قشم
جنگل دریایی حَرا در قشم
غار نمکدان
جزایر ناز
بام قشم
دره تندیسها
غارخربس
روستای لافت
جزیره هنگام
پارک کروکودیل نوپک قشم
شکم گردی
شکم گردی در سفرها یکی از خوشمزهترین بخش است. در این قسمت پرطرفدارترین رستورانهای قشم را معرفی کردهایم:
رستوران قلعه
رستوران خاله
رستوران نعیم
رستوران آبشار قشم
رستوران الوند
رستوران حاج غفور
رستوران دریا
کافه و رستوران شب های دفاری
رستوران شب های طلایی قشم
رستوران ایران زمین
اقامتگاه
برای اقامت در قشم گزینههای مختلفی وجود دارد. هتلهای مختلفی با کیفیتهای متفاوتی در سطح جزیره قرار دارند. یکی دیگر از انتخابها سوئیتهای شخصی است. اما شاید یکی از متفاوتترین تجربهها را در اقامتگاههای بوم گردی بهدست بیاورید. اقامتگاهها در سالهای اخیر طرفداران بسیاری پیدا کردهاند. این گزینه به شما فرصت تجربهای جدید میدهد. خانههایی که حالت سنتی خود را حفظ کردهاند. اقامتگاههای سنتی شما را با مردم و منطقه پیوند میزند.
اگر بخواهیم فهرستی از این اقامتگاهها را در راهنمای سفر به قشم بنویسیم اینگونه است:
بدون نظر