واقعیت‌های عجیب راهپیمایی میلیونی اربعین و فرصت‌های طلایی ایران

داستان بزرگ ترین راهپیمایی سالانه کره زمین و فرصت‌های کارآفرینی

واقعیت‌های عجیب راهپیمایی میلیونی اربعین و فرصت‌های طلایی ایران

بزرگ ترین و باشکوه ترین راهپیمایی کره زمین که سالانه با حضور بیش از ۲۰ میلیون نفر از عاشقان سومین امام شیعیان جهان، جاده نجف به کربلا را به صحنه عاشقی وصف ناپذیر آرزومندان از ده ها ملیت تبدیل می کند، در بایکوت شدید خبری رسانه ها قرار دارد. چنین اجتماع عظیمی که سالانه رهسپار کربلا می شوند و سال به سال بر عظمت و جذابیت آن افزوده می شود، نشان از واقعیت های آشکار و پنهان بسیار دارد.

رسانه های غربی، در طول یک سال میلادی، هیچ گاه شاهد پیاده روی و راهپیمایی ده ها میلیون نفر شهروندان کره زمین که همگی به یک دلیل و به یک هدف، رهسپار یک مقصد مشخص باشند، نیستند. رسانه های غربی و شرقی، در طول یک سال میلادی، هیچ گاه چنین وحدتی از ملیت ها با فرهنگ ها و زبان ها و اندیشه های خاص را تحت یک هدف، مشاهده نمی کنند. اما هم چنان به واسطه ارتباط این رویداد بزرگ با دنیای شیعیان، در کانون انتقاد و بایکوت گسترده خبری قرار می دهند.

وقتی یک صدم این جمعیت به خاطر حمایت از فلان گروه یا دسته یا معترضان محیط زیست تا مسائل دیگر، جایی تجمع می کنند، BREAKING NEWS ها لحظه به لحظه با آب و رنگ و ترفندهای رسانه ای، منتشر می شود تا افکار  عمومی طبق ماموریت های آن ها هدایت شود. اما این راهپیمایی، به واسطه ذهن فریبکار و داده های بعضا غلط رسانه ها و تحلیل گران آن  ها درباره واقعیت های جهان اسلام و شیعیان، تضعیف می شود.

به نظر می رسد که اگر بخواهیم به عنوان فردی غیر ایرانی، غیر مسلمان و غیر اگاه به داستان اربعین و محرم و حماسه کربلا، به قضیه راهپیمایی میلیونی اربعین نگاه کنیم و تعصب و ذهن فریبکار را کنار بگذاریم و صادقانه، این واقعیت روزهای پایانی ماه صفر را روایت کنیم، به چند موضوع مهم می رسیم که بد نیست مروری بر آن داشته باشیم:

  • موضوع اول این است که شمار مشتاقان و علاقمندان به حضور در راهپیمایی عظیم و میلیونی اربعین، سال به سال در حال افزایش است. این یک واقعیت غیر قابل انکار است که شرکت کنندگان در این اتفاق عظیم فرا مذهبی و بین المللی، سال به سال افزایش می یابد.
  • موضوع دوم در داستان راهپیمایی اربعین این است که سال به سال، چه قبول کنیم و چه قبول نکنیم، بر میزان مشارکت شهروندان غیر مسلمان در این رویداد بزرگ، افزوده می شود. کافی است، روایت های اربعین سال ۲۰۱۵ را با شرکت کنندگان در راهپیمایی اربعین سال ۲۰۱۹ میلادی مقایسه کنید. حضور شهروندان کشورهای اروپایی، آفریقایی، آمریکایی و آسیایی غیر مسلمان و بعضا مسیحی، قابل توجه و تامل است.
  • موضوع سوم درباره داستان راهپیمایی اربعین این است که شما روی کره زمین و حتی در طول تاریخ بشریت، ایونتی را سراغ ندارید که به صورت خودجوش، استارت، هدایت و پایان یابد و میلیون ها نفر در این ایونت، بدون دعوت، بدون برنامه قبلی و بدون سرمایه گذاری نهاد دولتی یا خصوصی خاص، حضور یابند و با کم ترین تلفات، آسیب و هدر رفت منابع، به سرانجام برسد.
  • موضوع چهارم در بحث این راهپیمایی شگفت انگیز آن است که ناظران این رویداد، هیچ رویداد مشابهی را نمی توانند مثل این واقعه نام ببرند که صدها هزار نفر، هر چه داشته و دارند را به میدان آورده و در خدمت شرکت کنندگان در این ایونت بین المللی قرار داده اند. خواه چندین تن گوشت باشد، خواه چند کیلو سیب باشد و خواه چند بسته واکس برای واکس زدن کفش شرکت کنندگان! کدام ایونت روی کره زمین سراغ دارید که چنین استقبالی از آن صورت بگیرد؟ آن هم ایونتی در بیابان سوزان!
  • موضوع پنجم در بحث راهپیمایی اربعین این است که در طول برگزاری این رویداد شگفت انگیز، میلیون ها نفر در بیابان، اطعام می شوند. خوابگاه دارند. پزشک دارند. به لوازم آسایشی و بهداشتی در طول ۹۰ کیلومتر مسیر دسترسی دارند و فاصله بین عمودها، برای آن ها یک پیاده روی جذاب و هیجان انگیز است به گونه ای که برای سال بعد، لحظه شماری می کنند.
  • موضوع ششم آن است که عراقی ها، بزرگ ترین میزبان های مهمان نواز جهان هستند. مردمی خسته از رژیم صدام حسین تکریتی و ۴۰ سال جنگ و محرومیت که قطب انرژی جهان را به یکی از محروم ترین کشورهای منطقه خاورمیانه تبدیل کرده است. اما، مهمان نوازی آن ها از ده ها میلیون زائر اربعین، وصف ناشدنی ، باور نکردنی و شگفت انگیز است. این سطح از مهمان نوازی، در طول یک سال میلادی، در هیچ کجای دنیا مسبوق به سابقه نیست.

اربعین

این ها، ۶ واقعیت از هزاران واقعیت بزرگ ترین راهپیمایی بین المللی کره زمین در جاده نجف به کربلا است. این واقعیت ربطی به این ندارد که من و شما مخالف این راهپیمایی هستیم یا موافق ان هستیم. ربطی به این ندارد که ۳ میلیون از ۳۰ میلیون شرکت کننده این راهمپیمایی، ایرانی است. ربطی به این ندارد که ایران، هم  مرز عراق است. ربطی به این ندارد که درصدی از کل موکب ها، متعلق به نهادهای خصوصی یا دولتی ایران است. به هیچ کدام از این موضوعات ربط ندارد.

وقتی شاهد حضور هزاران تن از مسیحیان از شهروندان فرانسوی و موکب داران سوئدی تا شهروندان غیر مسلمان آمریکا و نیوزلند و آفریقای جنوبی در  این اجتماع عظیم هستیم و سال به سال بر شما آن افزوده می شود، این از یک واقعیت غیر قابل انکار خبر می دهد که رسانه ها، آن را به خوبی درک کرده و تلاش می کنند تا تنور آن را داغ نکنند.

اما گویا حماسه حسینی،  داستان دیگری روایت می کند که با تصورات و داستان های دیگران، خیلی فرق دارد. . .

بگذریم. . .

فرصت های طلایی راهپیمایی اربعین

هر  جور حساب کنیم، هر جور نگاه کنیم، راهپیمایی میلیونی اربعین که سالانه بر مشتاقانش افزوده می شود، برای ایرانیان، یک فرصت طلایی است.

  • سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که مدتی است به وزارت خانه تبدیل شده، برای اربعین ۱۳۹۹، از ۲۸ مهر ۹۸ برنامه ریزی کند. ظرفیت های گردشگری ایران در اختیار میلیون ها شهروند از صدها کشور جهان به چندین زبان قرار بگیرد.
  • ستاد اربعین، ظرفیت هایی برای معرفی قابلیت های فرهنگی، هنری،‌ گردشگری، گردشگری سلامت و هم چنین معرفی واقعی و چند زبانه و حتی چند رسانه ای ایران به میلیون ها شهروند شرکت کننده در این راهپیمایی، ارائه کند.
  • ایران هیچ گاه چنین تجمع و میعادگاه عالی برای بازاریابی محصولات و خدماتش به طیف گسترده ای از زائران ۵ قاره جهان پیدا نخواهدکرد. بر خلاف تصور عوام، بخشی از این شرکت کنندگان راهپیمایی را مدیران شرکت ها،‌مسئولان دولتی و غیر دولتی کشورها و هم چنین متخصصانی در حوزه صنایع تشکیل می دهد که این اکوسیستم، می تواند نمایشگاه صنعتی بزرگ و رایگان با بیننده میلیونی برای کارآفرینان ایرانی باشد. حضور شرکت های تولیدی ایران از لبنیات گرفته تا پوشاک در این ایونت با تاسیس موکب اختصاصی در سال های اخیر، سبب شده تا طعم و مزه و جنس و کیفیت محصولات ایرانی به اطلاع بازاریاب ها، کارشناسان و متخصصان حوزه های مختلف صنعتی و خدماتی کشورهای مختلف دنیا برای واردات این محصولات از ایران، برسد.
  • عراق، سرزمین کارآفرینی برای مهندسان و متخصصان و صنعتگران و دانشمندان و شرکت های مهندس مشاور تا پیمانکاران ایران است. آنجا، جایی است که عین افغانستان، همه چیز نیاز دارد و پول نقد فراوان است. این را ازهجوم گردشگران سلامت عراقی به نقاط مختلف ایران و استفاده از صنعت سلامت ایران می توان دریافت. از صحبت های بازاریابان و کاسبان نجف و بغداد و کربلا که مشتاقانه علاقمند به فروش محصولات ساختمانی، غذایی، پوشاکی، صنعتی و . . . ایران هستند، می توان دریافت. اربعین، نمایشگاه بزرگی است برای کارآفرینان ایرانی تا از اتحاد آزاد اندیشان استفاده کرده و ظرفیت های ملی را معرفی کنند.

به نظر می رسد، دولت و ملت ایران، می تواند از این امتیاز بزرگ، در راه رفاه ملت عراق و ایران و سایر کشورهای مسلمان، بیش  از پیش استفاده کند. حضور گسترده شرکت کنندگان غیر مسلمان از کشورهای مختلف، یک امتیاز رقابتی این ایونت محسوب می شود که باید دانشگاه ها و مراکز دولتی و مطالعاتی ایران، روی آن توجه ویژه داشته باشند.

این که اربعین ۲۰ سال آینده، با حضور ۱۰۰ میلیونی زائران امام همام همراه شود و شاهد حضور ۱ درصد از جمعیت کره زمین در جاده نجف به کریلا باشیم، جای تعجب نخواهد داشت. ما باید از امروز برای ۲۰  سال آینده و حضور حرفه ای تر و هوشمندانه تر در این رویداد عظیم معنوی برای معرفی فرهنگ و صنعت ایران زمین، برنامه ریزی کنیم. اربعین، درس های بزرگی در قرن بیست و یکم دارد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۶ نظر

ورود

  • صالح مهر ۲۱, ۱۳۹۸

    بزرگترین اجتماع مسالمت آمیز جهان در هندوستان در مراسم کوم میلا بوده با جمعیتی حدود ۳۰ میلیون نفر؛ پیاده روی اربعین در جایگاه دوم با جمعیتی حدود ۲۰ میلیون نفر در دسامبر ۲۰۱۴ رخ داده است.

    آمار غلط لطفاً ندید.

    • علی زمانی مهر ۲۱, ۱۳۹۸

      شما رفتی شمردی در هندوستان و جاده نجف به کربلا رفیق؟ یه خورده این ذهن فریبکار رو لطفا اصلاح کن.

      • صالح مهر ۲۱, ۱۳۹۸

        نه شما شمردی کفایت میکنه.
        یه سرچ می تونه شما رو از گمراهی رها کنه

        (کوم میلا یا کومبه میلا (‎/ˌkʊm ˈmeɪlə/‎ یا ‎/ˌkʊm məˈlɑː/‎; دیواناگری: कुम्भ मेला) یا جشنوارهٔ کوم میلا، یک مراسمِ مذهبی است که توسط هندوها برگزار می‌شود و آن را بزرگ‌ترین مراسم زیارتی جهان می‌دانند.)

        • علی زمانی مهر ۲۱, ۱۳۹۸

          صحبت از مراسم مذهبی نیست رفیق. صحبت از راهپیمایی میلیونی ۹۰ کیلومتری است. این که یه عده جایی جمع بشن که ربطی به راهپیمایی میلیونی نداره.

          • صالح مهر ۲۱, ۱۳۹۸

            لطفاً یه مقاله در مورد سفسطه و اصول مغالطه هم بنویسید.

          • علی زمانی مهر ۲۱, ۱۳۹۸

            منتظر دریافت مقاله شما در این حوزه هستیم. ذهن فریبکار شما، CASE STUDY خوبی برای نوشتن این مقاله است.