با فواید و مضرات بوسه آشنا شوید

با فواید و مضرات بوسه آشنا شوید

ما آدم ها از بوسیدن برای ابراز علاقه ی خود به عزیزان زندگی مان و ایجاد پیوند با آن ها استفاده می کنیم. اما بوسه فقط نمادی از عشق و محبت نیست بلکه می تواند فواید زیادی هم برای بدن ما داشته باشد. با این حال، بوسه ضررهایی هم دارد که باید آن ها را هم در نظر بگیریم. در ادامه با فواید و مضرات بوسه آشنا خواهیم شد.

فواید و مضرات بوسه

دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کند

طبق تحقیقات، بوسه ممکن است به کمتر بیمار شدن ما کمک کند چون ما را بیشتر در معرض میکروب های دیگری قرار می دهد و بنابراین دستگاه ایمنی بدن ما را قوی می کند. در حقیقت، با بوسه های مادرانه ای که نثار نوزاد عزیزتان می کنید به او کمک می کنید دستگاه ایمنی تازه شکل گرفته ی بدن خود را تقویت کند.

کالری ها را می سوزاند

عمل بوسیدن می تواند باعث سوختن ۲ تا ۲۶ واحد کالری در هر دقیقه شود، که میزان آن به نحوه ی انجام این کار بستگی دارد. درست است که برای خوش اندام شدن تان نمی توانید روی آن حساب کنید اما در هر حال بهتر از هیچی است! علاوه بر این ها، بوسه ی میان یک زوج می تواند به برقراری رابطه ی جنسی منتهی شود که این عمل هم تا حدود ۱۰۰ کالری را در عرض نیم ساعت می سوزاند.

ماهیچه های صورت را قوی نگه می دارد

اگر قصد قوی کردن عضلات بدن تان را دارید، از بوسه و ورزشی که به صورت و حتی تمام بدن تان می دهد غافل نشوید. بوسه های ساده فقط دو ماهیچه ی صورت را به کار می اندازند اما بوسه های عاشقانه و پرحرارتی که در حین معاشقه میان یک زوج رد و بدل می شود ۲۳ تا ۳۴ ماهیچه ی صورت و ۱۱۲ ماهیچه ی پاسچرال (ماهیچه هایی که وضعیت بدن را حفظ می کنند) را درگیر می کنند.

باعث آرامش می شود

به گفته ی دانشمندان، بوسه سطح اکسی توسین را در بدن بالا می برد، ماده ای شیمیایی که به هورمون عشق معروف است و باعث احساس شادی و آرامش می شود. بوسه سطح اندورفین و دوپامین را هم در بدن بالا می برد، دو ماده ی شیمیایی شادی آور که احساس تندرستی و پیوند را در ما افزایش می دهند.

می تواند اضطراب را کاهش دهد

بعد از سپری کردن یک روز سخت و پر استرس، هیچ چیزی بهتر از یک بوسه ی طولانی نیست. بوسه فقط باعث نمی شود مقدار زیادی هورمون آرامش بخش اکسی توسین در بدن تولید شود، بلکه تحقیقات نشان می دهد بین عمل بوسیدن و کاهش سطح کورتیزول یا همان هورمون اضطراب در بدن ارتباط وجود دارد. بوسه سطح هورمون سروتونین را هم در بدن افزایش می دهد که باعث احساس آرامش و خوشنودی در ما می شود.

می تواند فشار خون را کاهش دهد

شاید متوجه بالا رفتن ضربان قلب تان در هنگام بوسیدن شده باشید. این موضوع برای شما بی فایده نیست. هر گونه فعالیت هوازی که ضربان قلب را بالا ببرد، به پمپاژ شدن خون به اندام های بدن و کاهش فشار خون کمک می کند. به علاوه بوسه سطح کوتیزول که همان هورمون اضطراب است را پایین می آورد که این مسأله هم می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

می تواند سردرد را تسکین دهد

همانطور که یک آغوش گرم و محبت آمیز می تواند از تلخی یک روز سخت و بد کم کند، بوسه هم ممکن است به کاهش سردرد کمک کند. به لطف همه ی مواد شیمیایی شادی آوری که به واسطه ی بوسه در بدن تولید می شود، بوسیدن می تواند روحیه ی ما را بهتر کند و اضطراب ما را کاهش دهد، دو مسأله ای که به رفع سردردهای اضطرابی کمک می کنند. به علاوه، احساس اهمیت داشتن برای دیگران می تواند به کاهش درد کمک کند. اگر سردرد یک عامل بیولوژیک داشته باشد، بوسه کمکی به رفع آن نمی کند اما کمک زیادی می کند بتوانید بهتر از پس درد بربیایید.

اما بوسه با همه فوایدش، مضراتی هم دارد. این مسأله به ویژه در مورد بوسه هایی مثل بوسه فرانسوی صدق می کند که با دهان باز انجام می شوند. وارد شدن زبان و آب دهان یک شخص به دهان شما، می تواند بدن شما را در معرض انواع عوامل بیماری زا قرار دهد. اما مضرات بوسه چه هستند؟

می تواند شما را در معرض باکتری های مضری قرار دهد

دهان می تواند محلی برای انتقال میکروب ها باشد چون ارتباط نزدیکی میان سیستم های معده ای روده ای و تنفسی بدن وجود دارد و این سیستم ها از عمده نقاط وقوع عفونت های میکروبی در بدن هستند. این مسأله در مورد کسانی که به ظاهر از سلامت کامل برخوردارند هم صدق می کند، چون ظرف چند روز قبل و بعد از بروز نشانه های بیماری، ما می توانیم عوامل بیماری زا را از طریق آب دهان خود به دیگران سرایت دهیم.

به ویژه بوسه هایی مثل بوسه فرانسوی که با دهان باز انجام می شوند، می توانند ما را در معرض باکتری های مضری قرار دهند. این نوع بوسه ها در مقایسه با بوسه هایی که با دهان بسته انجام می شوند، میکروب بیشتری را انتقال می دهند. هر چه در معرض میکروب بیشتری قرار بگیرید، احتمال بیمار شدن تان بیشتر می شود.

البته تنها راه برای اینکه کاملاً در امان بمانید این است که به کلی از بوسیدن دیگران صرف نظر کنید. با این حال، خودداری از بوسیدن کسی که دچار تب شده (که یکی از نشانه های آشکار مسری بودن بیماری به شمار می رود)، آبریزش بینی دارد یا به نظر بیمار می آید، هم می تواند کمک کننده باشد. در غیر اینصورت، بوسیدن می تواند مترادف با ابتلا به عفونت های باکتریایی استرپتوکوک یا استافیلوکوک، یا در بعضی موارد، ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوانزا باشد (گرچه حقیقت آن است که احتمال ابتلا به این بیماری ها از طریق تنفس ذراتی که یک فرد بیمار هنگام سرفه کردن بیرون می دهد، بیشتر است، چون وقتی میکروب ها در هوا معلق باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که از راه تنفس به اعماق مجرای تنفسی راه پیدا کنند).

می تواند باعث سرایت ویروس های بیماری هایی مثل مونونوکلئوز و مننژیت شود

این دو بیماری که می توانند هفته ها یا حتی ماه ها شما را درگیر کنند، دو مورد از شایع ترین بیماری هایی هستند که از طریق بوسه انتقال پیدا می کنند. ویروس مونونوکلئوز می تواند مقاومت کند و در بعضی افراد به مدت بیش از ۶ ماه باعث بروز نشانه هایی مثل احساس خستگی شدید شود. مننژیت یا همان التهاب غشای مغز و ستون فقرات، می تواند حدود ۱۰ روز به طول انجامد و گاهی صدماتی دائمی یا حتی خطرناک وارد می آورد.

می تواند باعث انتقال عفونت های مقاربتی شود

میکروب هایی که باعث ابتلا به سوزاک، سیفلیس، هرپس و اچ پی وی می شوند می توانند از طریق آب دهان هم منتقل شوند. این بیماری ها که اغلب بی نشانه هستند، می توانند از طریق یک بوسه ی پرحرارت عاشقانه انتقال پیدا کنند.

می تواند منجر به تبخال شود

بوسه می تواند باعث انتقال تبخال شود، نوعی عفونت که از طریق ویروس هرپس ایجاد می شود و نشانه ی آن ظاهر شدن تاول های چرکین در اطراف دهان است. تبخال ها چه آشکار باشند و چه نه، این ویروس می تواند سرایت پیدا کند، به همین دلیل بوسیدن کسی که در ظاهر مبتلا به تبخال نیست هم می تواند منجر به سرایت این عفونت دهانی شود.

می تواند شما را در معرض ویروس های خونی ای مثل اچ آی وی قرار دهد

گرچه اچ آی وی معمولاً از منی، ترشحات واژنی و خون منتقل می شود، اما عمل بوسیدن هم می تواند منجر به انتقال این ویروس شود، به شرطی که از میان شما و شریک عاطفی تان یکی مبتلا به این ویروس باشد و پارگی هایی در لثه های هر دوی شما وجود داشته باشد. این پارگی ها می تواند به دلیل محکم مسواک زدن، استفاده ی غلط از نخ دندان یا التهاب/ ژنژیویت لثه (در مراحل اولیه) به وجود آمده باشد. همگی این موارد فرصتی برای انتقال خون از طریق دهان ایجاد می کنند.

می تواند باعث پوسیدگی دندان شود

از آنجایی که بوسه می تواند شما را در معرض باکتری هایی قرار دهد که در پلاک های و پوسیدگی های دندانی دیگران وجود دارند، پوسیدگی دندان هم یک مشکل مسری محسوب می شود. به خاطر داشته باشید خوشبویی دهان شریک عاطفی شما به معنای بعید بودن انتقال پوسیدگی دندانی به شما نیست، چون از هر کسی می توانید یک عفونت دهانی بگیرید.

می تواند باعث واکنش آلرژیک شدیدی شود

بوسیدن کسی که ماده ی غذایی ای که شما به آن آلرژی دارید را خورده باشد می تواند باعث یک واکنش آلرژیک در شما شود. در واقع طبق تحقیقات، نزدیک به ۱۲ درصد افراد بر اثر چنین بوسه ای دچار این مشکل می شوند. اگر شریک عاطفی شما ماده ی غذایی ای که شما به آن آلرژی دارید را تازه خورده باشد، احتمال بروز این واکنش آلرژیک در شما بیشتر می شود، اما میزان حساسیت شما به شدت آلرژی شما بستگی دارد. این واکنش آلرژیک می تواند به شکل کهیر، ورم صورت، تنگی نفس و استفراغ ظرف چند دقیقه بعد از بوسه باشد. بنابراین بهتر است قبل از بوسیدن شریک عاطفی تان مطمئن شوید که او از همه ی آلرژی های شما اطلاع دارد.

منبع: thehealthy ، cosmopolitan
مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود