اضطراب هم خوب و بد دارد؛ با انواع اضطراب و آثار آن ها آشنا شوید

اضطراب هم خوب و بد دارد؛ با انواع اضطراب و آثار آن ها آشنا شوید

زندگی بدون اضطراب مثل یک رویا می ماند، اما محققان می گویند اگر بتوانید از حاشیه ی امن خود بیرون بیایید، اضطراب در واقع مفید هم هست. جنبه ی مثبت این مسأله آن است که می تواند باعث رشد شما شود. اما هر نوعی اضطرابی نمی تواند برای ما انگیزه بخش باشد. در ادامه به انواع اضطراب و تأثیرات آن ها خواهیم پرداخت.

اضطراب خوب و بد

انواع اضطراب و آثار آن ها

سراسر زندگی ما مملوء از چالش هایی است که باعث مضطرب شدن ما می شوند، اما مفید یا مضر بودن اضطراب را میزان آن تعیین می کند:

  • واکنش مثبت بخشی طبیعی از روند رشد ما است که باعث اندک افزایشی در ضربان قلب و سطح هورمون های اضطراب در بدن می شود.
  • واکنش قابل تحمل به دلیل مشکلات پیش آمده، سیستم های هشدار دهنده ی بدن را فعال می کند و آن ها را به سطح بالاتری می رساند. این مشکلات می تواند برهم خوردن یک رابطه عاطفی یا صدمات جسمانی باشند، اما همه ی ما توانایی تحمل آن ها را داریم.
  • واکنش سمی طبیعی نیست و به سلامت ما صدمه می زند.

اما برای اینکه متوجه شویم چرا بدن ما واکنش های متفاوتی دارد، باید بتوانیم انواع مختلف اضطراب را از هم تشخیص دهیم.

۱- اضطراب حاد

اضطراب حاد شایع ترین نوع اضطراب است. نوعی واکنش است که نسبت به چالش ها و وقایع جدید رخ می دهد، مثل مرتکب شدن یک اشتباه در محل کار، دعوا با بهترین دوستان خود، یا سخت و پیچیده بودن تکالیف مدرسه.

اگر بخواهید به کودک تان دوچرخه سواری یاد دهید، این مسأله اضطراب شدیدی به هر دوی شما وارد خواهد کرد. اما در عین حال، این آموزش سرگرم کننده هم خواهد بود.

مقدار مناسبی از اضطراب حاد می تواند مغز را فعال و به سلامت شما کمک کند.

با این حال اضطراب خیلی کم هم می تواند باعث بی حوصلگی و حتی افسردگی شود. احتمالاً برای بسیاری از ما پیش آمده در دوره ای از زندگی مان که هیچ اتفاقی رخ نمی داد، به همین دلیل احساس دلمردگی و کسلی می کردیم.

۲- اضطراب حاد اپیزودیک

اگر اضطراب حاد زیاد تکرار شود، به ان اضطراب حاد اپیزودیک گفته می شود. وقتی دائماً نگران چیزهای جزئی باشید، احساسات منفی می تواند بر شما چیره شود. این مسأله می تواند باعث خستگی، سردرد و تضعیف سیستم ایمنی بدن شود.

به همین دلیل بسیار مهم است که سبک زندگی خود را اصلاح کنید و به خودتان یاد دهید که بعضی چیزها را راحت تر بگیرید.

بعضی از ما معمولاً با این نوع اضطراب درگیر هستیم. برای مثال، آدم های زود خشم و نگران، اضطراب بیشتری دارند.

۳- اضطراب مزمن یا سمی

اضطراب حاد اگر برطرف نشود و تا مدتی طولانی ادامه پیدا کند، به تدریج تبدیل به اضطراب مزمن می شود. ریشه ی این مسأله می تواند ناموفق بودن ازدواج، نامناسب بودن شغل یا فقر باشد.

این نوع اضطراب بسیار خطرناک و سمی است. این اضطراب می تواند سلامت جسمی و روانی شما را تخریب کند و حتی منجر به سرطان، بیماری های قلبی و چاقی شود. تحقیقات نشان داده اضطراب حاد می تواند حتی سطح بعضی هورمون ها را در بدن بالا ببرد که باعث مختل شدن حافظه می شوند.

گاهی هم علت اضطراب مزمن می تواند داشتن یک کودکی سخت باشد. در اینصورت، بعضی افراد جلسات روان درمانی یا مدیتیشن را امتحان می کنند. اگر متوجه شده اید هر چه می گذرد زندگی برایتان پیچیده تر می شود، لازم نیست دنبال جنبه های مثبت این اضطراب بگردید. اگر علاقه ای ندارید نقش یک قربانی را بازی کنید، وقتش رسیده تغییراتی در خود و زندگی تان به وجود آورید.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود