نیروهای ویژه ایالات متحده مجهز به گلوله های زیرآبی جدید با قابلیت «فراحفره زایی»

نیروهای ویژه ایالات متحده مجهز به گلوله های زیرآبی جدید با قابلیت «فراحفره زایی»

یک خط جدید تولید گلوله می تواند به نیروهای ویژه ایالات متحده این امکان را بدهد که بتوانند در زیر آب نیز با سلاح های خود شلیک کرده، با غواصان دشمن و ماشین های زیردریایی آن ها وارد درگیری شوند. در حالی که گلوله های سنتی در زیر آب عملاً کاربردی ندارند، گلوله های جدید با ایجاد حبابی از هوا در اطرافشان باعث می شوند که گلوله با محدودیت های فیزیکی و اصطکاک کمتری حرکت کند. گلوله های معمول برای حرکت در هوا با سرعت هایی بیش از نیم مایل در ثانیه طراحی شده اند.

یک کمپانی آمریکایی در حال توسعه یک گلوله جدید برای نیروهای ویژه است که با استفاده از فرآیند «فراحفره زایی» (supercavitation) می تواند در آب نیز حرکت کند.

حرکت در یک فضای متفاوت اما معادلات را به طور کلی تغییر می دهد. گلوله ها وقتی که به یک فضا یا محمل متفاوت می رسند به شدت سرعت خود را از دست داده و بعد از مدت کوتاهی متوقف می شوند و البته این موضوع یک ویژگی کاربردی است و نه یک نقطه ضعف. اما وقتی که یک گلوله در فضایی غیر از هوا حرکت می کند، قبل از برخورد با هدف چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ در مقایسه با هوا باید بدانید که آب بیش از ۸۰۰ برابر چگالی و فشردگی بیشتری دارد. در چنین فضایی گلوله به سرعت شتاب و پیش روندگی خود را از دست داده و در مسیر عبور از آن و به دلیل اصطکاک ایجاد شده رفته رفته سرعت خود را از دست می دهد. در ویدیویی که در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد، یک گلوله تفنگ انفرادی با سرعت بیش از ۳,۰۰۰ فوت بر ثانیه (حدود ۹۱۵ متر بر ثانیه) از لوله خارج می شود و در کمتر از ۶ فوت (کمی بیش از ۱.۸ متر) سرعت آن کاهش یافته و به کلی متوقف می شود.

در واقع گلوله پس از طی فاصله دو فوت (۶۰ سانتیمتر) سرعت خود را از دست داده و کاهش سرعت و شتابش را آغاز می کند. این موضوع باعث شده که شلیک گلوله در زیر آب کاملاً غیرعملی و ناکارآمد باشد. با این وجود کمپانی DSG Technologies در حال توسعه یک گلوله جدید است که با قرار گرفتن در یک حباب گازی می تواند در آب نیز به سمت هدف خود پیش برود. این حباب گازی مقدار اصطکاک سطح گلوله را آب را کاهش داده و سرعت آن در زیر آب را حفظ می کند. این فرآیند که با عنوان «فراحفره زایی» (supercavitation) در اژدر روسی VA-111 Shkval به کار گرفته شده که می تواند سرعت آن را به ۵ برابر سرعت حرکت اژدرهای معمول برساند.

یک کمپانی آمریکایی در حال توسعه یک گلوله جدید برای نیروهای ویژه است که با استفاده از فرآیند «فراحفره زایی» (supercavitation) می تواند در آب نیز حرکت کند.

گلوله جدید با نام CAV-X Supercavitating Ammunition به عنوان یک «گلوله چند محیطی» شناخته شده و به گفته کمپانی سازنده در مقابل اهداف زیر آب و اهداف هوایی به یک اندازه موثر است. بسته به اسلحه و نسخه گلوله مورد استفاده، این گلوله برای استفاده در سلاح های کاملاً غوطه ور یا نیمه غوطه ور (شناور و نیمه شناور) مناسب بوده، بدون توجه به اینکه هدف در داخل آب یا روی سطح آن باشد. در تعریف، یک شیء دارای قابلیت فراحفره زایی باید یک حباب گازی در اطراف خود ایجاد کند که حرکت آن را در زیر آب ممکن سازد. از این رو گلوله های DSG باید به نحوی حبابی را در اطراف خود ایجاد کنند. یک احتمال این است که این گلوله ها به نحوی گازهای داغ و انفجاری ناشی از سوختن باروت را کنترل کرده- همان گازهایی که باعث به پیش راندن گلوله در طول لوله و بدور از محل پرتاب می شوند- و از آن برای ایجاد یک حباب فراحفره زایی استفاده می کنند.

کمپانی مذکور در حال کار بر روی دو نوع گلوله است. نمونه A2 از هوا به دیگر اهداف هوایی یا اهداف واقع در زیر آب شلیک می شود و نمونه X2  نیز طوری طراحی شده که برای مقابله با غواصان و نیروهای ویژه در زیر آب استفاده شود. نکته دیگر در مورد این گلوله ها این است که باید قابلیت شلیک توسط سلاح های انفرادی موجود نیروهای ویژه را داشته باشند. این گلوله ها به نیروهای آمریکایی امکان خواهند داد که از سلاح های یکسانی در بالا یا زیر سطح آب استفاده کنند در حالی که تفنگ روسی APS اگر چه در داخل آب موثر است اما در خارج از آب کاربرد چندانی ندارد. در مورد گلوله جدید گفته شده که دقت آن نیز قابل توجه بوده و کمپانی سازنده ادعا کرده که دقت گلوله X2 شلیک شده از یک تفنگ M2  از فاصله ۵۰ یاردی (۴۵.۷ متر) دارای دقت ۲ دقیقه زاویه ای است.

دو دقیقه زاویه حدود ۲.۱ اینچ (۵.۳ سانتیمتر) در فاصله ۱۰۰ یاردی (۹۱.۵ متر) است و بدین ترتیب این گلوله می تواند در فاصله ۵۰ یاردی با فاصله ای حداکثر ۲.۵ سانتیمتری نسبت به نقطه هدف قرار گرفته شده به آن برخورد نماید. با توجه به اینکه گلوله های معمول در زیر آب در فاصله کمتر از ۶۰ سانتیمتری شروع به سقوط کرده و قدرت آیرودینامیکی خود را به کلی از دست می دهند، چنین میزانی از دقت در گلوله های جدید بسیار قابل توجه است. گلوله های دارای قابلیت فراحفره زایی می توانند به قابلیت های نیروهای ویژه در زیر دریا اضافه کنند. بدین ترتیب، بدون محدود بودن به مقابله با نیروهای دشمن با چاقو و نبرد تن به تن، تفنگداران ویژه دریایی و دیگر نیروهای ویژه ایالات متحده می توانند تفنگ دیگری نیز در آستین خود داشته باشند.

از مخاطبان عزیز روزیاتو که علاقمند به موضوعات نظامی هستند می خواهیم که نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود در مورد این مطلب و مطالب مشابه در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارند.

بیشتر بخوانید: پس از گلوله خوردن چه اتفاقی در بدن شما می افتد و چگونه می توانید نجات پیدا کنید؟

منبع: popularmechanics
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود