اگر هر از گاهی دچار مشکلات گوارشی مانند معدهدرد، سوزش معده، تهوع، اسهال یا یبوست میشوید، این ناراحتیها ممکن است با افزایش سن و کاهش آنزیمهای دستگاه گوارش به تدریج بیشتر شوند.
به همین منظور، به شما توصیه میکنیم برای سلامت دستگاه گوارش خود و رهایی از دردهای عذابآور معده، این ۸ مکمل گوارشی را مصرف کنید که در ادامه مطلب، فواید آنها را به شما معرفی میکنیم.
پروبیوتیک: باکتریهای دوست و مفید
پروبیوتیکها حاوی ارگانیسمهای زندهای هستند که در اصل باکتری و یک نوع از مخمرها را در خود دارند. اینها به مثابه باکتریهای خوب و مفید در معده میتوانند به هضم و گوارش غذا کمک کنند. مکملهای پروبیوتیک برای برطرف کردن مشکلات گوارشی خاص و در سلامت عمومی دستگاه گوارش کاربرد دارند. برخی از انواع پروبیوتیک میتوانند شما را از شر اسهال نجات دهند و علائم سندروم روده تحریکپذیر یا IBS را از بین ببرند. بهتر است این مکمل را به شیر مالت یا ماست اضافه کرده و مصرف کنید.
شیرین بیان: تسکین سوزش سر معده
شیرین بیان مدتهای زیادی است که برای درمان مشکلات سوء هاضمه مانند سوزش سر معده و ریفلاس اسید معده (بازگشت اسید معده به مری) کاربرد دارد. اگر چه این را هم باید بگوییم که استفاده از این گیاه پشتوانه علمی ندارد. شیرین بیان در نوع خالصش میتواند عوارض جانبی شدیدی به همراه داشته باشد که شامل افزایش فشار خون در برخی افراد است. داروی گیاهی DGL عصاره خاصی از شیرین بیان است که برخی از مواد شیمیایی مضر از آن حذف شده است و بنابراین، عوارض جانبی خطرناک قبل را نخواهد داشت. با این حال، زنان باردار نباید DGL یا هر مکمل دیگری را بدون مشورت با پزشک و تجویز او خودسرانه مصرف کنند.
عصاره نعنا: تسکین سندروم روده تحریکپذیر
برخی از مطالعات علمی نشان میدهند که عصاره نعنا درد و تورم ناشی از سندروم روده تحریکپذیر یا IPS را بهبود میبخشد. قرصها یا کپسولهایی که روکش رودهای دارند در معده حل نمیشوند. این کپسولها از روده کوچک و بزرگ عبور میکنند و همان جا عصاره یا روغن را آزاد میکنند. مصرف عصاره نعنا در دوز پایین بیخطر به نظر میرسد.
بابونه: فراتر از یک چای آرامبخش
بابونه برای درمان دردهای زیادی کاربرد دارد. طبیعتگرایان از بابونه برای درمان مشکلات گوارشی مانند معدهدرد، کولیک و تهوع و همین طور از بین بردن اضطراب و بیخوابی استفاده میکنند. افرادی که به داروهای گیاهی مانند کهنهواش (ragweed) حساسیت دارند ممکن است به بابونه هم واکنش حساسیتی نشان دهند. همیشه قبل از این که از هر نوع مکملی استفاده کنید، حتما با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
زنجبیل: برای تسکین و راحتی معده
طب آسیایی از زنجبیل برای درمان معدهدرد استفاده میکند. در غرب، از زنجبیل برای درمان تهوع و استفراغ در هنگام بارداری بهره میبرند. زنجبیل به شکل پودر، کپسول، قرص یا برشهای تازه از ریشه گیاهی در دسترس مردم است. وقتی مصرف زنجبیل در دوز کوچک یک یا ۲ گرمی در روز استفاده شود عموما بیخطر خواهد بود.
ال-گلوتامین: کمککننده روده
گلوتامین به طور طبیعی در بدن یافت میشود. این ماده از رودهها و اندامها محافظت میکند. برخی کارشناسان بر این باورند که مکمل ال-گلوتامین (L-glutamine) میتواند در درمان اسهال ناشی از عمل جراحی، عفونت یا استرس کمک کند. گلوتامین به جذب بهتر مواد مغذی در برخی افراد کمک میکند. این شامل افرادی میشود که باکتریهای غیرمفید زیادی در دستگاه و مجاری گوارشی خود دارند؛ آنهایی که داروهای سرطان مصرف میکنند و افرادی که قسمتی از روده خود را با جراحی برداشتهاند جزو این دسته از بیماران به شمار میروند. اما قطعا در این مورد تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
اسفرزه یا پسیلیوم: فیبری برای رفع یبوست
پسیلیوم حاوی ترکیباتی است که مسهل یا ملین حجیم هستند. این مکمل به دلیل برخورداری از محتوای فیبر بالا، به راحتی میتواند آب موجود در رودهها را جذب کند. با خوردن پسیلیوم مدفوع حجیم میشود و به راحتی از رودهها عبور میکند. برای درمان یبوست مهم است که به مقدار فراوانی آب یا مایعات دیگر مصرف کنید. این کار به شما کمک میکند بدن شما دچار کمآبی نشده یا یبوست شما بدتر از قبل نشود. افرادی که واکنشهای حساسیتی به گرده درخت چنار، گرده علف یا خربزه دارند، ممکن است با مصرف مکمل پسیلیوم دچار واکنشهای حساسیتی شدید شوند.
کنگر فرنگی: تسکین ناراحتیهای معده
عصاره برگ کنگر فرنگی در تسکین علائم سوء هاضمه مفید است. این عصاره وقتی به طور روزانه مصرف شود میتواند تهوع، استفراغ، گاز معده و درد شکم را کمتر کند. عصاره برگ کنگر فرنگی برای درمان سندروم روده تحریکپذیر هم مفید است و انقباض و درد معده را کاهش میدهد. تا امروز، عصاره کنگرفرنگی با هیچ دارویی تداخل نداشته اما میتواند منجر به واکنشهای حساسیتی در افرادی شود که به کهنهواش (ragweed) و گردههای مشابه حساسیت دارند.
اولویت درمان: مشورت با پزشک
مکملهای رژیمی و غذایی توسط سازمان غذا و دارو با جدیت زیاد تایید نمیشوند. به این معنی که هیچ تضمینی برای مؤثر بودن، کیفیت یا بیخطر و امن بودن مصرف این مکملها وجود ندارد. مهم است همیشه روی برچسب محصولات مکمل غذایی را بخوانید. توجه به این نکته هم حائز اهمیت است که قبل از مصرف هر نوع مکملی، ابتدا با پزشک معالج خود مشورت کنید و بعد از تجویز و تایید او اقدام به مصرف نمایید؛ مخصوصا اگر باردار هستید، در حال حاضر داروی خاصی مصرف میکنید، یا هر نوع داروی شیمیایی، داروی گیاهی یا مکمل دیگری برای مصرف فعلی شما تجویز شده است.
بدون نظر