۱۳ چیزی که نمی‌دانستید می‌توانید با ماشین لباسشویی بشویید

۱۳ چیزی که نمی‌دانستید می‌توانید با ماشین لباسشویی بشویید

در گوشه ی آشپزخانه های ما یک ماشین جادویی وجود دارد که می تواند چیزهایی بیشتر از لباس، حوله، پرده و ملحفه را بشوید.

در ادامه می خواهیم درباره ی وسایلی صحبت کنیم که آن ها را هم می توانید با ماشین لباسشویی بشویید. رمز موفقیت در شستشوی این وسایل، استفاده از سیکل شستشوی ملایم (Delicate / Gentle / Hand Wash Cycle)  و دمای مناسب برای آب، قرار دادن وسایل کوچک در کیسه های توری مخصوص شستشو در ماشین لباسشویی و عدم استفاده از خشک کن است. در خصوص وسایل بزرگ تر، اگر ماشین لباسشویی دارای همزن مرکزی (Center Agitator) نباشد نتیجه ی بهتری خواهید گرفت.

شما می توانید یک ماده ی ضدعفونی کننده هم به آب ماشین لباسشویی اضافه کنید تا باکتری های وسایل از بین بروند. مایع سفید کننده به بعضی وسایل آسیب نمی زند اما برای تمیز کردن بعضی وسایل می توانید از روغن کاج یا ضدعفونی کننده های حاوی فنول استفاده کنید تا آسیبی به آن ها وارد نشود.

۱-  کوله و ساک باشگاه

شستن وسایل با ماشین لباسشویی

کوله ها و ساک های باشگاه پارچه ای یا از جنس وینیل را می توان با ماشین لباسشویی شست، مگر اینکه کیف از جنس چرم باشد. همه ی جیب های کیف را خالی کنید. لکه ها را با ماده ی لکه بر پاک کنید. ماده ی لکه بر را با استفاده از یک برس نرم روی لکه بکشید و قبل از شستن، اجازه دهید دست کم ۱۵ دقیقه روی لکه باقی بماند.

کیف را پشت و رو کنید و آن را با یک شوینده ی قوی (Heavy Duty Detergent) و آب گرم شستشو دهید. اگر نگران باقی ماندن باکتری ها، به ویژه قارچ های عامل بیماری پای ورزشکاران هستید، یک ماده ی ضدعفونی کننده به سیکل شستشو اضافه کنید.

۲- کفش های پارچه ای و کتانی

کفش های پارچه ای را می توانید با ماشین لباسشویی بشویید، مگر اینکه در راهنمای شستشوی کفش صراحتاً از استفاده از ماشین لباسشویی منع شده باشید. بندهای کفش را حتماً درآورید (جداگانه بشویید یا یک بند تمیز جایگزین شان کنید)، کفی های کفش را هم بیرون آورید، کفش را داخل یک کیسه ی توری مخصوص در ماشین لباسشویی بگذارید و با یک شوینده ی مناسب و آب گرم شستشو دهید.

اگر لکه های کفش زیاد و سرسخت هستند، ابتدا ماده ی لکه بر را به لکه ها بمالید و اجازه دهید لکه بر ۱۵ دقیقه روی آن ها بماند، سپس کفش را در ماشین لباسشویی بگذارید. برای رفع بوی نامطبوع کفش ها یک فنجان جوش شیرین یا ماده ی ضدعفونی به آب ماشین لباسشویی اضافه کنید.

۳- اسباب بازی های کوچک

بچه ها همیشه دست های خود را نمی شویند و ممکن است با همان دست های آلوده با اسباب بازی های خود بازی کنند. اسباب بازی های کوچک مثل لگوها را می توانید داخل کیسه های توری مخصوص در ماشین لباسشویی بشویید.

کافی است اسباب بازی ها را با آب گرم شستشو دهید. بعد از اتمام شستشو آن ها را بیرون آورید و اجازه دهید خود به خود خشک شوند. اگر کسی در خانواده بیمار بوده، کمی ماده ی ضدعفونی کننده اضافه کنید تا میکروب ها از بین بروند.

۴- عروسک های پارچه ای

عروسک های پارچه ای را می توانید با ماشین لباسشویی بشویید، مگر اینکه داخل عروسک قطعه ی مکانیکی وجود داشته باشد یا خود عروسک قدیمی باشد. اول مطمئن شوید که عروسک پارگی ای ندارد تا محتویات آن هنگام شستشو بیرون نریزد؛ اگر متوجه پارگی شدید حتماً ابتدا آن را تعمیر کنید. سپس سراغ لکه ها روید؛ اگر لکه ها زیاد یا سرسخت هستند، ابتدا با مقداری شوینده یا ماده ی لکه بر آن ها را پاک کنید. در انتها عروسک را داخل کیسه های توری مخصوص در ماشین لباسشویی قرار دهید.

برای شستشو از آب گرم یا سرد و سیکل مخصوص شستشوی ملایم (Delicate / Gentle / Hand Wash Cycle) استفاده کنید. بعد از پایان شستشو، عروسک را بیرون آورید و اجازه دهید خود به خود خشک شود.

۵- ساک های خرید

ساک های خرید قابل استفاده مجدد، به خصوص آن هایی که برای حمل مواد غذایی بدون بسته بندی استفاده می شوند باید بعد از هر بار استفاده شسته شوند تا از آلوده شدن مواد غذایی به باکتری ها جلوگیری شود. ساک هایی که از آن ها برای حمل مواد غذایی و دیگر محصولات دارای بسته بندی استفاده می شوند را می توان دیرتر شست.

بعضی ساک ها راهنمای شستشو دارند که در آن ها نحوه ی شستشوی ساک در ماشین لباسشویی ذکر شده و برای این کار باید طبق همان دستورالعمل عمل کنید. در مورد آن هایی که راهنمای شستشو ندارند، ابتدا باید هر قسمتی مثل بندها و بخش بندی ها که قابلیت جدا شدن دارند را از ساک جدا کنید. ساک را بعد از شستشو از ماشین لباسشویی خارج کنید، از چوب لباسی آویزان کنید و اجازه دهید خود به خود خشک شود یا می توانید از خشک کن لباسشویی برای خشک کردن آن ها استفاده کنید. ساک های پلاستیکی هم به همان شکل شسته می شوند اما فقط باید در معرض هوا خشک شوند نه با خشک کن لباسشویی.

اگر ساک خریدتان پارچه ای است آن را با آب داغ و شوینده ی همیشگی تان بشویید. آب داغ برای از بین بردن باکتری ای. کولای و دیگر انواع باکتری لازم است.

۶- تشک های ورزشی

اگر ماشین لباسشویی تان همزن مرکزی (Center Agitator) نداشته باشد بهتر است چون این نوع ماشین ها کمتر به پارچه ها آسیب می زنند. اما اگر ماشین لباسشویی تان همزن مرکزی دارد کافی است تشک را باز کنید و تا جایی که می توانید به صورت یکنواخت دور همزن ماشین بپیچانید. برای جلوگیری از تکان خوردن ماشین لباسشویی، چند حوله هم اضافه کنید تا مخزن به اندازه ی کافی پر شود.

از سیکل مخصوص شستشوی ملایم (Delicate / Gentle / Hand Wash Cycle) و آب گرم یا سرد استفاده کنید. شوینده هم باید از نوع قوی (Heavy Duty Detergent) باشد تا چربی های بدن و کثیفی ها را از بین ببرد.

اگر تشک را به زودی نیاز دارید، آن را روی یک حوله ی خشک و نم گیر پهن کنید و فشار دهید تا آب آن تا جایی که ممکن است خارج شود.

تشک را از چوب لباسی یا رخت آویز، به دور از نور خورشید و حرارت مستقیم آویزان کنید. تشک را هرگز با خشک کن لباسشویی خشک نکنید چون می تواند باعث تغییر شکل تشک یا خراب شدن آن شود.

۷- ظروف سیلیکونی آشپزخانه

اگر در آشپزخانه ی خود وسایل و ظروف سیلیکونی زیادی دارید، برای تمیز کردن آن ها می توانید از ماشین لباسشویی استفاده کنید. از آب گرم رو به داغ و یک شوینده ی قوی (Heavy Duty Detergent) استفاده کنید تا چربی های باقیمانده از مواد غذایی پاک شوند. وسایل کوچک را داخل یک کیسه ی توری مخصوص در ماشین لباسشویی قرار دهید و در انتها از سیکل Gentle Spin (خشک کن ملایم) استفاده کنید تا وسایل تغییر شکل ندهند.

۸- دستگیره های آشپزخانه و دستکش های مخصوص فر

دستگیره ها و دستکش های مخصوص فر اغلب با مواد غذایی در تماس هستند، به همین دلیل شستشوی آن ها را نباید از قلم انداخت. آن ها را به همراه حوله ی آشپرخانه می توانید در ماشین لباسشویی بشویید.

۹- پادری های کوچک

اغلب پادری ها، حتی آن هایی که یک لایه ی لاستیکی پشت خود دارند را می توان با ماشین لباسشویی شست، مگر اینکه در راهنمای شستشوی آن ها به وضوح ذکر شده باشد که فقط باید خشک شویی شوند.

بهتر است قبل از شستشو، لکه های پادری، به ویژه لکه های غذا و چربی را پاک کنید. برای شستشوی هر جنس پادری ای باید از آب سرد و شوینده ی مایع استفاده کنید. اگر پشت پادری یک لایه ی لاستیکی وجود دارد، هرگز برای سفید یا ضدعفونی کردن آن از مایع سفید کننده استفاده نکنید، چون باعث پوسته پوسته شدن لاستیک می شود.

بعد از اتمام شستشو و بیرون آوردن پادری، اجازه دهید خود به خود خشک شود. حرارت زیاد می تواند باعث آب رفتن پادری یا خراب شدن لاستیک پشت آن شود.

۱۰- بالش ها

بالش ها چه از جنس پر باشند وچه از جنس پلی استر، آن ها را می توانید با ماشین لباسشویی بشویید. از یک شوینده ی مناسب استفاده کنید و ماشین را بیش از حد پر نکنید. قسمتی از مخزن را خالی بگذارید تا بالش ها جای حرکت داشته باشند.

برای خشک کردن بالش ها می توانید از خشک کن ماشین استفاده کنید اما مدتی طول می کشد تا بالش ها کامل خشک شوند. قرار دادن بالش ها در معرض هوای آزاد به فرآیند خشک شدن آن ها سرعت می بخشد و به از بین رفتن بوهای نامطبوع کمک می کند. یک روز آفتابی و بادی را برای این کار انتخاب کنید.

۱۱- سر تی های زمین شوی، دستکش های لاستیکی و وسایل نظافت

بعد از نظافت خانه باید وسایلی که از آن ها استفاده کردید را تمیز کنید. سر تی های زمین شوی، اسفنج ها، دستکش های لاستیکی و برس ها می توانند به پناهگاهی برای باکتری ها تبدیل شوند، به این ترتیب بار دیگری که از آن ها استفاده کنید این باکتری ها را به همه جای خانه منتقل خواهید کرد.

سر تی های زمین شوی را از دسته ی آن ها جدا کنید و وسایل نظافت کوچک را داخل یک کیسه ی توری مخصوص قرار دهید. آن ها را به همراه چند حوله داخل مخزن لباسشویی بگذارید تا به اندازه ی کافی پر شود. از آب داغ و یک شوینده ی مناسب استفاده کنید. وسایل را از ماشین لباسشویی خارج کنید و اجازه دهید کامل خشک شوند تا قارچ و کپک در آن ها رشد نکند.

۱۲- کیف های غذا

کیف های غذا می توانند به محل تجمع باکتری های خطرناکی مثل سالمونلا، لیستریا و ای. کولای و همینطور قارچ ها و کپک ها تبدیل شوند، مسأله ای که می تواند باعث ابتلا به مشکلات گوارشی و حتی بیماری های جدی تری شود. کیف های غذا را می توانید با آب گرم یا سرد و سیکل شستشوی ملایم (Delicate / Gentle / Hand Wash Cycle) شستشو دهید، سپس آن ها را از ماشین لباسشویی خارج کنید تا خود به خود خشک شوند. هر بار که از یک کیف غذای قابل استفاده ی مجدد استفاده می کنید، احتمال آلوده شدن کیف به باکتری وجود دارد، مگر آنکه کیف را درست تمیز کرده باشید.

۱۳- تجهیزات ورزشی

تجهیزات ورزشی از کفش های ورزشی گرفته تا شین گاردها، زانوبندها و آستین های فشرده سازی، بعد از هر بار استفاده مملوء از آلودگی و عرق می شوند.

همه ی قسمت های چسبی و بندهای وسایل را ببندید و آن ها را داخل یک کیسه توری مخصوص در ماشین لباسشویی بگذارید. از سیکل شسشتوی ملایم (Delicate / Gentle / Hand Wash Cycle) و یک شوینده ی معمولی استفاده کنید. هرگز از خشک کن ماشین لباسشویی برای خشک کردن این وسایل استفاده نکنید؛ آن ها را از ماشین خارج کنید و اجازه دهید به دور از حرارت مستقیم، خود به خود خشک شوند.

منبع: thespruce
مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود