۶ فیلم تاثیرگذار و تکان دهنده در مورد تاریخچه سیاه پوستان که هر کسی باید ببیند

۶ فیلم تاثیرگذار و تکان دهنده در مورد تاریخچه سیاه پوستان که هر کسی باید ببیند

این روزها مرگ جورج فلوید بار دیگر سیاه پوستان و تبعیض علیه آن ها و به طور کلی نژادپرستی را در کانون توجه جهانیان قرار داده است. سیاه پوستان از دیرباز به خاطر رنگ پوستشان بیشتر از غیرسفید پوستان دیگر مورد تبعیض و اذیت و آزار قرار گرفته و قرن ها به عنوان برده خرید و فروش می شدند. امروزه نیز اگر چه وضعیت برای سیاه پوستان تغییر کرده اما همچنان تبعیض نژادی وجود دارد. با این وجود صدها زن و مرد سیاه پوست در طول تاریخ برای آزادی و حقوق برابر نسبت به سفید پوستان تلاش کرده اند. بدین بهانه در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۶ فیلم برتری که تاریخ سیاه پوستان را به تصویر می کشند آشنا کنیم.

سیاه پوستان

۱- Just Mercy

فیلم Just Mercy که در سال ۲۰۱۹ اکران شده و جدیدترین فیلم این فهرست است داستان یک وکیل جوان سیاه پوست با بازی مایکل بی جوردن را روایت می کند که تلاش دارد مردی بیگناه که در آستانه اعدام شدن قرار دارد را از مرگ نجات دهد. این فیلم بر اساس خاطرات و زندگی یک وکیل واقعی به نام برایان استیونسون نوشته شده است. یکی از اولین پرونده های او مربوط به مردی به نام والتر مک میلان بود که در سال ۱۹۸۷ و به خاطر قتل یک دختر ۱۸ ساله به مرگ محکوم شد. استیونسون به مشارکت خود در پرونده هایی که به آزادی و نجات جان دهه زندانی محکوم به اعدام منتهی شد ادامه داد و تلاش بسیاری برای اصلاح سیستم قضایی و بررسی پرونده های جنایی در ایالات متحده انجام داد.

سیاه پوستان

۲- I Am Not Your Negro

فیلم I Am Not Your Negro یک فیلم مستند ساخته شده در سال ۲۰۱۶ است که در بخش بهترین مستند سال نامزد اسکار نیز شد و تمرکز اصلی آن بر روی زندگی یک فعال اجتماعی و نویسنده ای به نام جیمز بالدوین است. در این مستند، ساموئل ال جکسون بخش هایی گلچین شده از نسخه دستی ناتمام کتاب «این خانه را به خاطر بسپار» (Remember This House ) که شرح نامه ها و گفتگوهای نویسنده و برخی از دوستانش، از جمله مالکوم ایکس و مارتین لوتر کینگ جونیور است را بازخوانی می کند. فیلم مستند I Am Not Your Negro مورد تمجید منتقدان قرار گرفت و در قالب یک نسخه چاپی نیز منتشر شده است.

سیاه پوستان

۳- Blacks Britannica

فیلم Blacks Britannica یک مستند ساخته شده در سال ۱۹۷۸ توسط شبکه PBS است که نژادپرستی را از دریچه نگاه بریتانیایی های سیاه پوست طبقه کارگر در دهه ۱۹۷۰ به تصویر می کشد. این فیلم توسط ایالات متحده آمریکا تهیه شده اما پخش آن در ایالات متحده با سانسور رخ داده و در بریتانیا به کلی ممنوع شد. این مستند برای سال های بسیاری سرکوب شد اما محتویات آن به خوبی تاثیرات نژادپرستی در بریتانیا که هنوز هم موجود است را به نمایش در می آورد.

سیاه پوستان

۴- The Hate U Give

فیلم The Hate U Give بر اساس رمانی به همین نام در سال ۲۰۱۷ ساخته شد که داستان دو دانشجوی جوان را روایت می کند که شاهد تیراندازی نیروی پلیس با پیش زمینه نژادپرستانه هستند. کتاب انجی توماس که فیلم بر اساس آن ساخت شده در برخی از دانشگاه های و مدارس ایالات متحده به بهانه توهین و فحاشی ممنوع شد اما همانند نسخه تلویزیونی مورد استقبال منتقدان قرار گرفت. این فیلم همچنان به روشنی فرهنگ دار و دسته های خلافکار و خشونت پلیس علیه سیاه پوستان و دیگر اقلیت های قومی را به تصویر کشید.

سیاه پوستان

۵- Do the Right Thing

فیلم Do the Right Thing ساخت اسپایک لی در سال ۱۹۸۹ به خاطر تصویرسازی خارق العاده و تاثیرگذار خود از تنش های نژادی در منطقه بروکلین مورد توجه منتقدان قرار گرفت. در این فیلم، یک مرد که پیک پیتزارسان است (با بازی خود لی) در یک تنش نژادی فزاینده مرتبط با یک پیتزافروشی ایتالیایی-آمریکایی گرفتار می شود و شخصیت های دیگر نیز به این کمدی تلخ می افزایند. علیرغم کمدی بودن، این فیلم تنش های نژادی در دهه ۱۹۸۰ آمریکا را به تصویر می کشد که در روزگار امروزی نیز قابل درک است.

سیاه پوستان

۶- ۱۳th

فیلم مستند نامزد اسکار ۱۳th از آوا دوورنی  ساخته سال ۲۰۱۶ به بررسی متهم سازی جامعه آمریکایی های آفریقایی تبار و پر شدن زندان های ایالات متحده از این نژاد از دیدگاه محققان، فعالان اجتماعی و سیاستمداران می پردازد. این فیلم با صحبت های باراک اوبام در مورد اینکه ایالات متحده ۵ درصد از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده آغاز شده اما ۲۵ درصد از زندانیان جهان را دارد شروع می شود. بدنبال این صحبت ها، گروهی از متفکران، محققان، سیاستمداران و تاریخ نگاران در مورد تاریخچه بردگی، سیستم های کنترل نژادی موجود در ایالات متحده و نقش آن ها در بحران کنونی زندان ها در ایالات متحده اظهارنظر کرده و در ادامه به خشونت پلیس علیه سیاه پوستان و دیگر اقلیت های رنگین پوست نیز نگاه انداخته می شود.

بیشتر بخوانید: ۱۰ فیلم اکشن دیدنی و بی‌نقص تاریخ سینما که نیازی به دنباله و بازسازی ندارند [قسمت دوم]

منبع: express
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۶ نظر

ورود

  • سهیل خرداد ۱۸, ۱۳۹۹

    سلام
    اگر میشه فیلم هایی معرفی کنید که در یک هفته بالای ۲۵۰۰ نفر در آن کشته بشند
    اول یک سوزن به خودت بزن بعد یک…

    • Siyavash خرداد ۲۰, ۱۳۹۹

      بعد یک جوالدوز به دیگران…از کسی که یه ضرب المثل ساده رو هم بلد نیس نباید توقعی بیش از این نظر احمقانه داشت:سهیل عزیز فرق حکومت آمریکا و ایران اینه که اولی به خاطر نژاد پرستی آدم میکشه،دومی مجبور میشه از خجالت یه عده اوباش که جهت داده شدن برا به خطر انداختن منافع ملی در بیاد:این مواجب خورای اغتشاش گر اگه دستشون به ناموس تو هم برسه رحمی ندارن:یه فرض دیگه م وجود داره:خودت جیره خور سرویسای امنیتی دشمنای ملت ایرانی و شرور…

  • مبین خرداد ۱۹, ۱۳۹۹

    پس green bookچی؟اونم نسبتا اشاره داشت

  • Ali خرداد ۱۹, ۱۳۹۹

    جای green book خالی…

  • Siyavash خرداد ۱۹, ۱۳۹۹

    ایستگاه فروتویل رو هم هر کسی باید ببینه:فوق العادس…

  • Siyavash خرداد ۲۱, ۱۳۹۹

    ۲۵۰۰ نفر هم تلقین رسانه و تبلیغات جانبدارانه ست…قابل توجه شما،سهیل خان:از طرف آشوب گر و از طرف نیرو های امنیتی رقم خیلی کمتری فوت شدن و شهید…