پاول دوروف ، بنیانگذار پیام رسان تلگرام در بیانیه ای که در کانال شخصی اش در این رسانه منتشر کرده به اظهارنظر در مورد رفع فیلترینگ تلگرام در روسیه در روزهای اخیر و فیلتر ماندن آن در برخی کشورها مانند ایران و چین پرداخته است. وی در این اعلامیه چنین گفته است: « در آوریل ۲۰۱۸، رگولاتوری ارتباطات روسیه Roskomnadzor تلگرام را در خاک این کشور فیلتر کرد. ما انتظارش را داشتیم، به همین دلیل وقتی فیلترینگ انجام شد، از پیش اپلیکیشن های تلگرام را با پشتیبانی از سرورهای پروکسی چرخشی، راه هایی برای مخفی کردن ترافیک و دیگر ابزارهای ضدسانسور روزآمد کرده بودیم. هزاران مهندس روسی به ما پیوستند تا پروکسی های خود را برای کاربران اینستاگرام راه اندازی کنند که یک جنبش غیرمتمرکز به نام مقاومت دیجیتال را شکل دادند».
موسس و مالک تلگرام در ادامه می افزاید: «اولین هفته فیلتر چالش برانگیز بود و بسیاری از کاربران ما در روسیه با مشکلاتی در اتصال مواجه شدند. در تلاش برای جلوگیری از دسترسی به تلگرام، Roskomnadzor میلیون ها آدرس آی پی را در فهرست سیاه قرار داد. اما به کمک جنبش مقاومت دیجیتال بعد از مه ۲۰۱۸، تلگرام به شکل گسترده در روسیه در دسترس قرار گرفت. از این رو، تعداد کاربران تلگرام در روسیه کاهش پیدا نکرده است – در واقع از سال ۲۰۱۸ تاکنون دو برابر نیز شده است. در می ۲۰۲۰، از ۴۰۰ میلیون کاربر فعال تلگرام در ماه، دستکم ۳۰ میلیون نفر از روسیه بوده اند. این بدان معناست که رشد ما در روسیه با رشدمان در دیگر کشورها مطابقت داشته است. به بیان ساده، فیلترینگ موثر نبوده است».
پاول دوروف در ادامه بیانیه خود به برداشته شدن فیلترینگ تلگرام در روسیه اشاره می کند: «هفته گذشته، Roskomnadzor که دو ماه پیش ریاست آن تغییر کرده بود، تصمیم گرفت که واقعیت را پذیرفته و اعلام کرد که تلگرام دیگر در روسیه فیلتر نیست. در این اعلان، آن ها به پیام من در ۴ ژوئن ارجاع دادند که در آن تشریح کرده بودم که چرا فیلترینگ معنایی ندارد. این تغییر را باید به فال نیک گرفت و امیدواریم که دوام داشته باشد. اما اگر اینچنین نباشد امیدوارم که کاربران اندکی متوجه تغییرات شوند». موسس پیام رسام تلگرام در ادامه تصریح می کند: «در طی دو سال گذشته، ما مجبور بوده ایم به طور مرتب تکنولوژی ضدفیلترینگ خود را روزآمد کنیم تا یک گام جلوتر از سانسورها باشیم. به دستاوردهایمان افتخار می کنم- این دستاورد در میان اپلیکیشن های شبکه های اجتماعی منحصربفرد است».
وی در بخش پایانی بیانیه خود افزود: « نمی خواهیم این فناوری کهنه یا بلااستفاده شود. به همین دلیل است که تصمیم گرفتیم منابع ضد سانسورمان را بر مکان های دیگری که تلگرام هنوز توسط دولت ها فیلتر شده متمرکز کنیم – جاهایی مثل ایران و چین». پاول دوروف در آخر به این موضوع اشاره کرده که باید انتظار چالش های جدید را داشته و با توجه به شرایط سیاسی جهان، این بیم وجود دارد که کشورای بیشتری سعی در فیلتر کردن اپلیکیشن هایی مانند تلگرام داشته باشند که تمرکزشان بر امنیت فضای خصوصی کاربران است.
بیشتر بخوانید: صدای فیلتر اینستاگرام به گوش میرسد؛ واکنش قالیباف، نمایندگان مجلس و وزیر ارتباطات
بدون نظر