با جنگجویان، زنان و کودکان داعشی زندانی در خاورمیانه چه باید کرد؟

با جنگجویان، زنان و کودکان داعشی زندانی در خاورمیانه چه باید کرد؟

یک کارشناس مسائل امنیتی گفته است که شمیمه بیگم و دیگر جهادی های بریتانیایی زندانی در خاورمیانه باید این اجازه را بیابند که به کشورشان بازگردند «تا زنجیره افراط گرایی بریده شود». علی صوفان، از ماموران سابق اف بی آی در مقاله خود از کشورهای اروپایی خواسته است تا «در دیدگاهشان نسبت به بازگرداندن [این افراد] به موطنشان تجدید نظر کرده و شهروندانشان را به خانه بازگردانند».

زنان و کودکان داعش در زندان

او که مدیریت مرکزی به نام صوفان سنتر فعال در عرصه تحقیقات امنیتی بین المللی را بر عهده دارد ادعا کرده که افراط گرایان وطنی نسبت به تروریست های زندانی در سوریه و عراق تهدید بسیار بزرگتری برای امنیت ملی خواهند بود اگر این افراد به موطنشان بازگردانده شوند. به ادعای این گزارش، بدون کشور گذاشتن جنگجویان داعش زندانی شده و کودکانی که در داخل خلافت به دنیا آمده اند تقریباً تضمین می کند که این افراد هیچ گزینه دیگری غیر از اینکه خود را شهروندان دولت اسلامی بدانند نخواهند داشت. دستکم ۲۰ جنگجوی بریتانیایی داعش اکنون در سوریه، عراق و ترکیه در زندان به سر می برند.

زنان و کودکان داعش در زندان
الشافی الشیخ (چپ) و الکساندا کوتی (راست) که عضو جوخه چهار نفره اعدام موسوم به بیتل های داعش بوده اند

کودکان و زنان داعشی بسیاری نیز از جمله شمیمه بیگم در کمپ های بازداشت در سوریه نگهداری می شوند. از جمله داعشی های بریتانیایی می توان به الشافی الشیخ و الکساندا کوتی اشاره کرد که متهم به عضویت در گروه چهار نفره اعدام در سوریه هستند، گروهی که مسئولیت قتل تعدادی از گروگان های غربی را بر عهده داشته و اکنون در بازداشتگاه های نیروهای دموکراتیک سوریه هستند. همه آن ها اعلام کرده اند که می خواهند به بریتانیا بازگشته و در کشوری که شهروندی آن را دارند زندگی کنند. آمار وزارت کشور بریتانیا نشان می دهد که حدود ۹۰ درصد از ۴۳.۰۰۰ افراط گرایی که در فهرست تحت نظر سازمان های اطلاعاتی این کشور قرار دارند از گروه های افراط گرای اسلامی مانند داعش هستند.

زنان و کودکان داعش در زندان
شمیمه بیگم

در روزهای اخیر نیز خبر رسید که مردی ۲۵ ساله به نام خیری سعدالله اهل لیبی که اکنون ظاهراً شهروندی بریتانیا را کسب کرده به خاطر حمله تروریستی به مردم در شهر ردینگ دستگیر شده است. صوفان در مقاله خود چنین می گوید: «اغلب اوقات، کسانی که بعد از ترک خلافت به کشور محل تولدشان باز می گردند به دولت اسلامی با ترکیبی از درماندگی و سرخوردگی نگاه می کنند. واضح تر بگوییم اینکه هنوز تهدیدی واقعی و محسوس از جانب افرادی وجود دارد که در برابر آوای دلفریب تبلیغات جهادی آسیب پذیر هستند». وی در ادامه می افزاید: «اما مسئله همیشه همین بوده است. در کمال ناباوری، تهدید از جانب کسانی که هرگز کشور را ترک نکرده و بدین ترتیب هرگز وحشت های خلافت را تجربه نکرده اند می تواند بسیار قابل توجه تر از کسانی باشد که کشور را به مقصد دولت اسلامی ترک کرده و سپس به خانه باز می گردند».

زنان و کودکان داعش در زندان
جک جهادی

یک منبع اطلاعاتی بریتانیایی در مصاحبه با روزنامه میرور گفته است :«تحت رهبری دولت جانسون این احتمال بسیار اندک است که این افراد اجازه یابند بازگردند اما در درازمدت نمی توان از این موضوع فرار کرد، با توجه به شرایط دائماً در حال تغییر در خاورمیانه». کشورهای غربی مانند بریتانیا و ایالات متحده نمی خواهند شهروندان خود که به عضویت داعش درآمده و اکنون در خاورمیانه در زندان هستند را به کشورشان بازگردانده و تابعیت بسیاری از آنان را لغو کرده اند. اکنون بحث بر سر این است که آیا این افراد باید تا زمان مرگ در زندان های سوریه، عراق و ترکیه بمانند (که هم هزینه بالایی داشته و هم کشورهای مذکور با آن موافقت نمی کنند) یا اینکه اجازه یابند به کشورهای غربی بازگشته و محاکمه شوند.

بیشتر بخوانید: «خون به پا خواهد شد»؛ سخنان ترسناک و انتقام جویانه همسران خارجی داعش در باغوز

منبع: dailymail
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود