مخالفت وزارت ورزش با حضور زنان در رشته‌های پاورلیفتینگ، بوکس و زورخانه‌ای: زنان «ریحانه» اند

مخالفت وزارت ورزش با حضور زنان در رشته‌های پاورلیفتینگ، بوکس و زورخانه‌ای: زنان «ریحانه» اند

مهین فرهادی‌ زاد معاون زنان وزارت ورزش در مخالفت با حضور زنان در رشته‌های پاورلیفتینگ، بوکس و ورزش زورخانه‌ای گفت که زنان «ریحانه» هستند و هیچ ورزشی نباید «فیزیولوژی» آنان را تحت تأثیر قرار دهد.

فرهادی‌ زاد در مصاحبه با ایسنا گفت که نامه ی کتبی این سه رشته به وزارت ورزش رسیده است و در بررسی درخواست آن ها «به ملاحظات فرهنگی هم توجه می‌ کنیم».

او اضافه کرد: «با توجه به اینکه در مبانی اعتقادی ما از زن به عنوان ریحانه یاد شده، نمی‌توانیم رشته‌ ای را قبول کنیم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت‌ تأثیر قرار دهد».

فرهادی‌ زاد تأکید کرد که اگر در رشته پاورلیفتینگ بحث پرورش اندام مطرح باشد، وزارت ورزش «به سرعت و پس از دریافت نامه پاسخ منفی» خواهد داد.

او اضافه کرد: «بحث پرورش اندام و حجیم شدن عضلات شیوه‌ های خود را دارد که با شرایط زنان جور در نمی‌ آید اما مسئولان پاورلیفتینگ سه حرکت را معرفی کرده‌ اند که دلایل خود را هم دارند».

معاون زنان وزارت ورزش گفت که این وزارتخانه این سه حرکت را «از نظر فیزیولوژی و سلامتی» زنان بررسی خواهد کرد.

زهره مرزوقی، نایب رییس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام، پیش از این اعلام کرده بود که این فدراسیون از سه سال پیش درخواست راه اندازی رشته پاورلیفتینگ زنان را به وزارت ورزش داده اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.

معاون زنان وزارت ورزش و جوانان درباره ی ورزش زورخانه‌ای نیز گفت که «زورخانه برای مردان بوده و لباس آن هم کاملاً برای مردان است مگر اینکه کار دیگری انجام بدهیم».

ماه گذشته و در پی حضور چند ورزشکار زن در زورخانه ولیعصر شهر قدس تهران، مرشد و کلیددار زورخانه برکنار شدند.

این ورزشکاران زن روز جمعه ۲۳ خرداد، به همراه دختر بچه‌ ای ۸ ساله‌ به این زورخانه رفتند و در حالی که ورزشکاران مرد در زورخانه حضور نداشتند، برای لحظاتی با پوشش کامل به داخل گود زورخانه رفتند.

تنها چند ساعت پس از انتشار فیلم کباده کشی بانوی ورزشکار که با پوشش مانتو و با حجاب کامل صورت گرفت، مسئولان هیأت ورزش‌ های زورخانه‌ ای استان تهران و هیأت شهر قدس بلافاصله با ولی‌کارگر، کلیددار زورخانه ولیعصر تماس گرفتند و ضمن احضار وی به هیأت شهر قدس، او را به دلیل اجازه دادن به زنان برای ورود به زورخانه از سمت دبیری هیأت ورزش‌ های زورخانه‌ ای شهر قدس برکنار کردند.

مرشد کیانی نیز که سال‌ ها است مشغول مرشدی در زورخانه ولیعصر است، به دلیل نواختن ضرب زورخانه برای کباده کشی یکی از بانوان ورزشکار از مرشدی این زورخانه کنار گذاشته شد.

بعد از این اتفاق کلیددار زورخانه ولیعصر در گفتگویی اظهار کرد: «من نمی‌ دانم وقتی مراجع و علمای دینی ما صراحتاً اعلام کرده‌ اند، به شرط رعایت موازین شرعی، هیچ منعی برای حضور و فعالیت بانوان در زورخانه وجود ندارد، چرا آقایان در مقابل آن مقاومت می‌ کنند و نمی‌ گذارند بانوان در رشته‌ ای که ریشه در فرهنگ، آیین و دین این مملکت دارد ورزش کنند؟ وقتی بانوان با حجاب کامل و لباس پوشیده می‌ خواهند در این رشته و در فضایی زنانه ورزش کنند چرا نباید به آن‌ ها اجازه بدهیم در حالی که بانوان در رشته‌ های وارداتی و با موسیقی غربی آزادانه ورزش می‌ کنند.»

این پیشکسوت ورزش‌ های زورخانه‌ ای در پایان گفت: «چند سال برای حل مشکل برق زورخانه ولیعصر سراغ هر مسئولی رفتیم کاری انجام نشد و فایده‌ ای نداشت، اما فقط چند ساعت بعد از حضور بانوان، خیلی از مسئولان تماس گرفتند و این موضوع را پیگیری کردند.»

منبع: ایسنا ، ایسنا
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۲ نظر

ورود