پزشکان بریتانیایی: ویروس کرونا باعث ورم مغزی می شود

پزشکان بریتانیایی: ویروس کرونا باعث ورم مغزی می شود

پزشکان می گویند آلودگی به ویروس کرونا می تواند باعث هذیان گویی، سکته مغزی و آسیب عصبی شود و شمار افرادی که این علائم را تجربه می کنند به مراتب بیشتری از چیزی است که تصور می شد. متخصصان کالج لندن در گزارش تازه خود از رشد نگران کننده نوعی ورم مغزی نادر در انگلستان خبر داده اند که در نتیجه آلودگی های ویروسی ایجاد می شود و تصور می کنند که کرونا ویروس عامل اصلی ایجاد این ورم مغزی است.

این بیماری که عموما در کودکان دیده می شود التهاب حاد منتشره مغزی یا به اختصار بیماری ADEM نام دارد و هم مغز و هم نخاع بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد.

در التهاب حاد منتشره مغزی که به دنبال عفونت های جزئی نظیر سرماخوردگی در افراد ایجاد می شود سلول های ایمنی بدن برای حمله به پوشش محافظ چربی که عصب ها را پوشانده فعال می شوند.

محققان هشدار داده اند که تیم های پزشکی و مراکز درمانی باید از خطر اثرات عصب شناسی کرونا ویروس آگاه شوند تا بتوانند این بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهند.

ورم مغزی
دکتر مایکل زندی

مایکل زندی مولف این مقاله و عصب شناس مشاور از کالج سلطنتی لندن در این باره گفت:

ما شاهد افزایش بی سابقه تعداد افرادی بودیم که دچار شرایط عصبی نظیر ورم مغزی شده بودند. از آنجا که بروز این شرایط همواره به شدت علائم تنفسی ارتباط پیدا نمی کند باید کاملا هوشیار باشیم و بدنبال این شرایط در افرادی بگردیم که قبلا به کووید ۱۹ مبتلا شده اند.

اینکه در آینده شاهد افزایش آسیب های مغزی گسترده مرتبط با کووید ۱۹ خواهیم بود یا خیر مساله ایست که نیاز به گذر زمان دارد.

ورم مغزی

گفتنی است محققان همچنین با پیچیدگی های مغزی دیگر در بیماران کوویدی روبرو شدند که از هذیان گویی گرفته تا سکته و آسیب های عصبی را شامل می شد. دکتر زندی و همکارانش در پژوهش خود ۴۳ بیمار در بازه سنی ۱۶ تا ۸۵ سال را مورد بررسی قرار دادند. این افراد که یا ابتلایشان به کووید ۱۹ تایید شده بود یا مشکوک به بیماری بودند از نظر علائم عصبی تحت نظر قرار گرفتند. در ادامه اعلام شد که بسیاری از آنها هیچیک از علائم تنفسی مرتبط با کووید ۱۹ را تجربه نکرده اند. ۱۰ نفر از این افراد دچار اختلال موقت عملکرد مغزی و هذیان بودند، هشت مورد سکته را تجربه کردند و ۸ نفر دیگر دچار آسیب های مغزی شده بودند.

علاوه بر این ۱۲ نفر از آنها نیز دچار ورم مغزی شده بودند که ابتلای ۹ نفرشان به ADEM تایید گردید. پزشکان کالج لندن اعلام کردند که تحت شرایط عادی ماهانه یک نفر به خاطر ابتلا به ADEM به بیمارستان آنها مراجعه می کند اما این رقم در بحبوحه شیوع کووید ۱۹ دست کم به یک نفر در هفته رسیده است.

محققان خاطرنشان کردند ویروس SARS-CoV-2 که باعث بروز کووید ۱۹ می شود در مغز یا مایعات نخاعی هیچیک از بیماران مشاهده نشده است. این بدان معناست که ویروس کرونا مستقیما باعث بروز علائم عصبی در افراد نمی شود و برخی پیچیدگی های ناشی از ابتلا به این بیماری باعث تحریک سیستم ایمنی بدن میشوند که در نهایت ورم مغزی را به وجود می آورد.

 

بیشتر بخوانید:

کرونا باعث سکته مغزی می شود؟

مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود