طاعون خیارکی در مغولستان جان یک پسر ۱۵ ساله را گرفت

طاعون خیارکی در مغولستان جان یک پسر ۱۵ ساله را گرفت

یک پسر پانزده ساله اهل مغولستان بر اثر ابتلا به طاعون خیارکی جان خود را از دست داد و حالا ده ها نفر از خویشاوندان و نزدیکان او در قرنطینه به سر می برند. چین و روسیه به محض انتشار خبرها در مورد شیوع طاعون خیارکی در مغولستان نسبت به گسترش این بیماری به داخل مرزهایشان ابراز نگرانی کردند.

این پسر پانزده ساله که نامی هم از او به میان نیامده ظاهرا همراه با دو تن از دوستانش گوشت موش خرمای کوهی خورده بود و سه روز بعد از مصرف گوشت این حیوان جانش را از دست داد. مقامات بهداشتی مغولستان حالا برای مهار شیوع طاعون خیارکی کلیه نزدیکان و خویشاوندان او را قرنطینه کرده اند.

طاعون خیارکی نوعی بیماری باکتریال است و از طریق کک هایی منتقل می شود که روی بدن جوندگانی نظیر موش خرمای کوهی زندگی می کنند. این بیماری در صورتی که بلافاصله درمان نشود ظرف کمتر از ۲۴ ساعت فرد را به کام مرگ میکشاند.

پسر ۱۵ ساله قربانی طاعون، در استان غربی مغولستان به نام Govi-Altai جانش را از داده است؛ شهری که حالا پنج ناحیه مختلف از آن برای مهار طاعون خیارکی در قرنطینه به سر می برند.

طاعون خیارکی

گفتنی است به تازگی دو مورد جدید ابتلا به طاعون خیارکی در استان مجاور به محل زندگی این پسر ۱۵ ساده به نام Khovd پیدا شده که یک مرد ۲۷ ساله و برادر ۱۷ ساله اش هستند. پس از تایید ابتلای این دو برادر صدها نفر از افرادی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با آنها تماس داشتند از سوی دولت مغولستان واکسینه شدند.

طاعون خیارکی

در آوریل سال گذشته نیز یک زن و شوهر مغول در استانی به نام Bayan-Ulgii بعد از مصرف گوشت موش خرمای کوهی به طاعون خیارکی مبتلا شدند و جان خود را از دست دادند.  در ماهی که گذشت همچنین ابتلای یک نفر در چین به این بیماری تایید شد اما خبری از شیوع بیماری در سرزمین اژدهای سرخ نیست.

با این حال وزیر بهداشت مغولستان تایید کرده است که منطقه کوهستانی Altai در چین و روسیه و همچنین مغولستان به خاطر وجود موش خرماهای آلوده در معرض خطر شیوع طاعون خیارکی قرار دارند.Dorj Narangerel از مقامات ارشد وزارت بهداشت مغولستان از مردم کشورش خواسته که از شکار یا مصرف گوشت موش خرمای کوهی خودداری نمایند.

به گفته این مقام مسئول طاعون خیارکی بسیار سمی است و مردم باید در جریان باشند که شکل ریوی این بیماری به اندازه عفونت کووید سریع اتفاق می افتد با این تفاوت که خیلی سریع باعث مرگ می شود. در قرن ۱۴ میلادی بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا به خاطر ابتلا به طاعون خیارکی یا همان مرگ سیاه جان خود را از دست دادند.

منبع: dailymail
بدون نظر

ورود