کتابخانه چوبی میان جنگل، بهانه‌ای برای گریز از کرونا

کتابخانه چوبی میان جنگل، بهانه‌ای برای گریز از کرونا

کتابخانه چوبی در اتاقی به مساحت ۲۷ مترمربع ایده‌ی هنرمند و عکاسی نروژی-بریتانیایی برای گریز از کرونا بود. او قصد داشت برای خانواده‌اش کلبه‌ای تفریحی در شمال ایالت نیویورک بسازد اما باید حجم قابل توجهی از درختان را برای این کار قطع می‌کرد. او که نامش جیسون کاکسوُلد است می‌گوید حجم الوارها آنقدر زیاد شد که نه می‌توانست بفروشد و نه آنکه به جای هیزم از آن‌ها استفاده کند، به همین دلیل هم تصمیم گرفت با این چوب‌های اضافی چیزی بسازد؛ تصمیمی که در نهایت چوب درختان بلوط قرمز را به اتاقی ۲۷ مترمربعی تبدیل کرد که هم کتابخانه چوبی است و هم اتاق مهمان.

جیسون کاکسولد می‌گوید اسم این اتاق را گذاشته «هِمِلیگ رُم» که درواقع یعنی: «اتاق اسرارآمیز».

کتابخانه چوبی
این کتابخانه چوبی بخشی از خانه‌ی کاکسولد است.

ایده‌ی این اتاق اصالتاً نروژی است و طراحی‌اش الهام‌گرفته از معماری ژاپنی

آقای کاکسولد در مصاحبه‌اش گفته خانواده‌اش در نروژ از سال ۱۹۵۰ صاحب زمینی زراعی بوده‌اند و خانه‌شان را نیز نخستین‌بار پدربزرگش بنا کرد. طی زمان ساختمان‌های دیگری به خانه‌شان افزودند که در نهایت نیز به یک مجموعه ساختمان در اطراف زمینشان بدل شد.

او خانه‌ی خودش در شمال ایالت نیویورک را «تفسیری معاصر» از ساختمان‌های پدربزرگش توصیف می‌کند و می‌گوید: «تصورم این بود که چرا خودم چنین کاری نکنم؟»

کتابخانه چوبی
کاکسولد همراه چند تن از دوستانش این کتابخانه چوبی را طی قریب به ۲ سال بنا کردند.

او می‌گوید روش ضد فرسایش ژاپنی‌ها به اسم شو سوگی بَن* را می‌ستاید. در این روش نمای بیرونی سازه‌ی چوبی را نیم‌سوز می‌کنند. همچنین در کشورهای اسکاندیناوی این روش را برای آن دسته از خانه‌هایی به کار می‌برند که طرح تیره دارند. او در ادامه اشاره می‌کند رنگ مشکی کلبه‌اش از نظر او بهترین راه برای ترکیب اصالت نروژی او با دیزاین ژاپنی مورد علاقه‌اش بوده.

(* کاربرد این روش اساساً بهینه‌سازی چوب است اما در غرب جنبه‌ی تزئینی پیدا کرده.)

کتابخانه چوبی
کاکسولد نمای بیرونی کلبه‌اش را تماماً سیاه کرده است.

کاکسولد می‌گوید یکی از دوستانش دیزاین این کلبه را بر عهده داشت و پیمانکاری نیز اسکلت آن را ساخت و پنجره‌ها و سقف را کار گذاشت. از سویی دیگر نیز او همراه گروهی از دوستانش که پیش‌زمینه‌ای در ساخت‌وساز نداشتند طی حدود دو سال کلبه‌اش را ساختند.

او می‌گوید: «با زور بازو و یوتیوب تقریباً کاری نیست که نشه انجام داد. صدالبته که اگر از پیمانکارانی حرفه‌ای استفاده نکنید بیشتر طول می‌کشه اما مسائل زیادی هم در این بین یاد می‌گیرید که بسیار هم لذتبخشه.»

برای ساخت این کتابخانه چوبی الوارهای چوب را در فضای داخلی اتاق به دیوار تکیه داده‌اند و برای این کار نیز از روش انباشت بهره برده‌اند و میان هر ردیف فاصله‌ای افتاده که فضای کافی و بسیار مناسبی برای کتاب می‌سازد.

کتابخانه چوبی
این کتابخانه اساساً به روش انباشت الوار طراحی شده

افزودن هزاران کتاب به آن اتاق و ساختن کتابخانه چوبی ایده‌ای ناگهانی بود

کاکسولد می‌گوید: «از وقتی یادمه عاشق کتاب بودم و کلی کتاب داشتم و برای خیلی جالب بود که این این اتاق آرامش کافی‌و برای کتابخوانی داره. مدتی طولانی کتاب‌هامو نگه می‌دارم و دل می‌خواست از اون‌‌ها به نحوی معماری‌گونه هم استفاده کنم.»

او اشاره می‌کند که در ابتدا تمام کتاب‌هایی را که قصد خواندنش را نداشت در آن کتابخانه چوبی جا داد اما بعدها همین کتاب‌ها تبدیل شدند به کتاب‌هایی که خوانده بود و به آن‌ها علاقه پیدا کرده بود. فضای این اتاق غرق در آسایش است و تخت خواب دارد و یک مبل و یک میز؛ روشنایی‌اش با برق است و به وای‌فای نیز مجهز است و اینکه یک اجاق گاز سنتی نروژی نیز در آن گذاشته‌اند. گرچه فضایی برای حمام و دست‌شویی در نظر گرفته نشده اما فاصله‌ی این اتاق با کلبه‌ی اصلی بسیار کم است.

کتابخانه چوبی
تمام این اتاق با پسمانده‌های الوار خانه‌اش ساخته شده

کاکسولد پیش‌تر قصد اجاره‌ی این کلبه را داشت اما اکنون و در مدت همه‌گیری ویروس کرونا با خانواده‌اش از بروکلین به آنجا نقل مکان کرده است. فضای آرام کتابخانه برای او همسرش چنان لذت‌بخش شده که هر کدامشان مدتی را از دو فرزند کوچکشان فاصله می‌گیرند و تنهایی در آن اتاق سر می‌کنند.

دیگر مطالب خواندنی:

یک روش جدید برای آب دادن به گیاه در مسافرت و نجات گیاه آپارتمانی از غرق شدگی

لباس سایز بزرگ : ایده‌هایی که ثابت می‌کنند مرز و محدوده‌ای برای زیبایی نیست

دکوراسیون های محبوب گذشته که حالا دیگر طرفداری ندارند

با اصول فنگ شویی در خانه آشنا شوید

منبع: insider
مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود