اولین نیروگاه هسته ای جهان عرب؛ راه‌اندازی اولین رآکتور هسته‌ای در امارات متحده عربی

اولین نیروگاه هسته ای جهان عرب؛ راه‌اندازی اولین رآکتور هسته‌ای در امارات متحده عربی

امارات متحده عربی روز گذشته اعلام کرد که یک نیروگاه هسته ای را با ۴ رآکتور راه اندازی کرده و بدین ترتیب این کشور به اولین کشور جهان عرب تبدیل می شود که دارای نیروگاه هسته ای است. واحد اول نیروگاه بَرَکه در منطقه الظفره در ابوظبی روز شنبه تولید گرما را آغاز کرد. این واحد اولین رآکتور از رآکتورهای چهارگانه نیروگاه هسته ای برکه است که کار خود را آغاز می کند. شرکت انرژی هسته ای امارات اعلام کرده است که ساخت واحد دوم این نیروگاه نیز به تازگی به پایان رسیده در حالی که ساخت دو واحد دیگر همچنان ادامه دارد. بر اساس برنامه ریزی ها قرار بود این نیروگاه در سال ۲۰۱۷ به طور کامل عملیاتی شود که این برنامه ریزی محقق نشد.

نیروگاه هسته ای امارات

بعد از پایان ساخت و عملیاتی شدن این چهار رآکتور که توسط یک کمپانی متعلق به کره جنوبی ساخته شده اند، نیروگاه هسته ای برکه می تواند ۵.۶ گیگاوات برق تولید کرده و تا حدود ۲۵ درصد از نیاز امارات به برق را تامین سازد. محمد ابراهیم الحمادی، مدیر اجرایی شرکت نیروی هسته ای امارات عملیاتی شدن رآکتور اول این نیروگاه را «یک لحظه واقعاً تاریخی برای امارات متحده عربی» توصیف کرده است: «ما اکنون یک گام دیگر به رسیدن به هدف تامین بیش از یک چهارم نیاز ملت مان به برق و تامین نیروی لازم برای رشد آینده کشورمان با نیروی برق ایمن، قابل اطمینان و بدون آلودگی نزدیک تر شده ایم».

نیروگاه هسته ای امارات

این نیروگاه هسته ای جدید بخشی از برنامه درازمدت دولت امارات برای وابستگی کمتر به منابع نفتی و گازی است که اکنون بخش زیادی از انرژی مورد نیاز این کشور را تامین می کنند. امارات متحده عربی همچنین در زمره کشورهایی است که بیشترین سوخت های فسیلی را تامین می کنند. در دهه های اخیر امارات متحده با رشد سریعی در همه شاخه ها روبرو شده که بخش بزرگی از آن ناشی از استخراج منابع گازی و نفتی وسیع این کشور بوده است به نحوی که نفت و گاز تقریباً یک سوم تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص می دهد. امارات در سال ۲۰۱۹ بیش از ۵۰ میلیارد دلار نفت خام فروخته است.

نیروگاه هسته ای امارات

رشد سریع اما به معنای افزایش شدید تقاضا برای انرژی در این کشور و نیاز به منابع جایگزین نیز بوده است. آژانس بین المللی انرژی اتمی که وظیفه آن نظارت بر استفاده از انرژی هسته ای در سراسر جهان است، راه اندازی نیروگاه هسته ای برکه در امارات را یک «اتفاق بسیار مهم» توصیف کرده است. با این وجود برخی کارشناسان تمایل این کشور برای توسعه نیروگاه هسته ای را به چالش کشیده اند زیرا امارات از پتانسیل بالایی برای تولید انرژی خورشیدی داشته و تنش های موجود بر سر برنامه های هسته ای در خاورمیانه نیز بر جنجالی بودن این پروژه افزوده است. علاوه بر امارات متحده عربی، ایران و اسرائیل نیز تنها بازیگران منطقه خاورمیانه هستند که انرژی هسته ای دارند.

نیروگاه هسته ای امارات

جیم کرین، استاد مطالعات انرژی در موسسه بیکر دانشگاه رایس در این باره گفته است که تنها بر اساس هزینه ها، نیروگاه هسته ای «یک انتخاب غیررقابتی» برای امارات متحده عربی بوده است: «از لحاظ استراتژیک، انرژی هسته ای برای کشوری که به سرعت از دکترین بی طرفی غیرمداخله گرانه به یکی از شرکای فعال در درگیری های خاورمیانه، شمال آفریقا و فراتر از آن تبدیل شده بسیار مهم است» برنامه هسته ای امارات در سال ۲۰۰۹ آغاز شده و دولت این کشور بر صلح آمیز بودن آن تاکید دارد. نیروگاه هسته ای امارات در منطقه ساحلی غربیه قرار دارد که با کشورهای قطر و عربستان سعودی همسایه است. مصر نیز قصد دارد یک نیروگاه هسته ای با ۴ رآکتور بسازد و عربستان سعودی نیز در حال ساخت یک رآکتور هسته ای غیرنظامی در مشارکت با ایالات متحده است.

بیشتر بخوانید: ساره امیری؛ زن جوانی که ماموریت مریخ امارات متحده عربی را هدایت می کند

شهر مریخی دبی؛ پروژه جاه طلبانه امارات برای سکونت در مریخ در ۱۰۰ سال آینده

منبع: cnn
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۶ نظر

ورود

  • امیر احسان مرداد ۱۲, ۱۳۹۹

    اشتباه تعیین مسیر راهبردی تولید انرژی در این جا خودش را نشون میده ،ما به خاطر یک نیروگاه هفت صد و پنجاه مگاواتی که حدودا هیچ وقت تولید انرژی نداشت این همه بالا پایین پریدیم(سی هزار سانتریفوژ فعال داشتیم) با همه دنیا در افتادیم سال ها هم تحریم شدیم هزینه تحریم ها و دانشمندهایی که از دست دادیم و سختی که مردم کشیدن و از تکنولوژی ها و سرمایه گذاری های بخش های دیگه مثل انرژی های نوین محروم شدیم . اون وقت امارات تو سکوت خبری به دور از جنجال نیروگاه ۵.۶ مگاواتی اش را بهره برداری می کنه!?

  • علیرضا مرداد ۱۲, ۱۳۹۹

    نکته مهمی وجود داره و اونم اینه که این فناوری های تو چشم کشورهای عربی بخصوص حاشیه خلیج از نظر راهبردی ارزشی ندارند وقتی فقط مصرف کننده این فناوری ها هستند. درست مثل مصرف کننده بودن چندین و چند کالا و برند دیگه خارجی… اینا افتخاری نیست خلاصه تا زمانی که خودشون به این توانایی نرسند. کافیه کوچک ترین مشکلی با اون کشور مبدع براشون ایجاد بشه تا چرخ حرکت اون تکنولوژی متوقف بشه و این خودش یک نوع استعمار هستش از نظر من. هرچند که کلیت این موضوع مثبت هست و نشان پیشرفت ولی هیچ کشوری با استفاده از توانایی های دیگران و متوصل شدن به این و اون پیشرفت واقعی رو کسب نمیکنه

    • باقرزاده مرداد ۱۳, ۱۳۹۹

      وای خدای من واقعا هنوز شماها وجود دارین؟
      اره عربا خیلی خیلی خیلی خرن. تنها باهوشای دنیا ماییم که برا یه تیکه گوشت مرغ باید مثل سگ له له بزنیم و از جوب اب گوشتو برداریم .

      ولی جدا فکر میکردم شماها منقرض شدین.
      با ۲۰ هزار هیئت مذهبی که بودجه تک تکشون از اوقاف و پول نفت تامین میشه خوش باش.

      • علی مرداد ۱۳, ۱۳۹۹

        قصصیه سادس. همسایه ها هرچه بیشتر پیشرفت کنن بیشتر فحش میخورن. چون داریم پسرفت میکنیم. اما برا اونا اصلا مهم نیست کسایی که پراید سوار میشن چی میگن.

      • محمد شهریور ۸, ۱۳۹۹

        وای خدای من واقعا شماهایم هنوز وجود دارید؟؟ منقرض نشدید یعنی؟فرق تکنولوژی بومی با غیر بومی درکش اینقدر براتون سخته؟!آره بابا اینقدر هوششون بالاست ک فهمیدن پول بدن، سواری جریان صیهونیست رو بدن تا تکنولوژی هسته‌ای و پهپادی نظامی رو ب نام خودشون بزنن

        ینی شماها اینقدر وژدان ندارید درک کنید جریان عزاداری امام حسین تنها جریان خود جوشیه از ۱۳۰۰ سال پیش بدون بودجه حکومت ها همینجور جلو اومده ،از تیز هوشی شما میشه پول اقافو نفت رو بقل هم گذاشت نسلتون پایدار باد؛:)))

  • حیدر شهریور ۲۴, ۱۳۹۹

    نظراتو که خوندم فهمیدم شما بدبختا چقدر احمقید یا خودتونو زدید به حماقت. وقتی که ما هسته ایمون به اوج رسید همتون گفتین که وای بمب اتم.اینا میخان دنیارو نابود کنن. ما صلح دوستیم و کاری با نظام نداریم. حالا که عربایی که به قول خودتون سوسمار خورن و هیچ چی نیستن دارن پیشرفت میکنین دارین به افتخارشون دست میزنین و بلند شدین. خاک تو سر بی شرف و ضد وطنتون. هرکی باشه باید افتخار کنه که جوونا ی مملکت به کجاها که نرسیدن. اعراب که به همه جا برسن عالیه و نایسه ولی برا ما مشکلی هست