در تازه ترین تحولات عربستان، امروز خبری در شبکه های اجتماعی و رسانه ها همراه با تصویری از یک نامه دست به دست می شود که بر اساس آن، وزارت کشور عربستان با صدور دستورالعملی برخورد با زنان بی حجاب را از ۲۳ سپتامبر که روز ملی این کشور به شمار می آید ممنوع اعلام کرده است. بر اساس این دستور که در راستای برنامه های اصلاحات ولیعهد شاهزاده محمد بن سلمان صادر شده، زنان عربستانی در تمام نقاط کشور می توانند بدون اینکه کسی مانع آن ها شود بی حجاب باشند هر چند بر اساس این دستورالعمل، هنوز شهرهای مدینه و مکه شامل این حکم نخواهند بود.
بدین ترتیب زنان عربستانی دیگر به خاطر بدحجابی یا بی حجابی دستگیر و جریمه نخواهند شد. از زمان روی کار آمدن محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، اتفاقات زیادی در این کشور دارای مقامات محافظه کار رخ داده و در این میان تحولات زیادی در قوانین و محدودیت های مربوط به زنان رخ داده است. تا قبل از به قدرت رسیدن بن سلمان زنان این کشور اجازه رانندگی یا خروج از کشور بدون همراهی یکی از محارم مرد را نداشتند اما دستکم در دو سال گذشته این دو محدودیت برداشته شده اند. در یکسال اخیر و به خصوص چند ماه اخیر نیز تصاویر متعددی از زنان بی حجاب عربستانی در خیابان های این کشور دست به دست می شد و تبلیغ به بی حجابی سرعت بیشتری گرفته بود.
در ابتدا عبایه به عنوان پوشش رسمی زنان در عربستان کنار گذاشته شد و بعد از آن نوبت به مانتوها و لباس اهی جلو باز رسید. بدنبال این تغییرات، زنان سعی کردند از لباس های روشن به جای لباس های مرسوم سیاه برای زنان استفاده کنند و اکنون نوبت به برداشت کلی حجاب به معنای آزاد بودن برداشتن پوشش سر و مانتو رسیده است. در عربستان سعودی قانون مشخص و روشنی در مورد اجباری بودن حجاب وجود ندارد.
محمد بن سلمان دو سال پیش در مصاحبه با سی بی سی گفته بود که قصد دارد قوانین مربوط به ازدواج در این کشور را تعدیل کرده و در سخنانی مدعی شده بود که در اسلام قانون استفاده اجباری از عبایه وجود ندارد. در ماه های اخیر نادین البدیر از مجریان زن معروف عربستانی که او را نزدیک به بن سلمان می دانند هشتگی در شبکه های اجتماعی برای طرفداری از بی حجابی راه انداخته بود که در آن مدعی شده بود چادر و پوشاندن سر با دو متر پارچه نمی تواند دلیلی برای اخلاق مداری یا شرافت زن باشد.
محمد بن سلمان از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۷ همواره سعی داشته قوانین و چهارچوب های مذهبی در این کشور مسلمان را بشکند و بسیاری از تابوهایی که در این کشور وجود داشت را تغییر دهد، از جمله نمایش فیلم های هالیوودی در سینماها، رانندگی زنان، اجازه خروج از کشور به زنان بدون نیاز به اخذ رضایت از همسر یا ولی و بدون همراهی او، آزادی موسیقی و آواز و بسیاری از اقداماتی که در تاریخ این کشور بی سابقه بوده است.
در این میان اما بن سلمان همچنان به سرکوب مخالفان سیاسی و رقبای خود در قدرت متهم می شود و برخی این اصلاحات ظاهری را تلاش وی برای مخفی کردن این سرکوب ها می دانند. تا همین چند سال پیش پلیس های مذهبی زن در خیابان ها مزنانی که حجاب اجباری نداشتند را دستگیر کرده و متعهد با رعایت حجاب می کردند اما با دستورالعمل جدیدی که صادر شده دیگر حجاب در خیابان های این کشور و به طور کلی در ملاء عام نیز آزاد خواهد بود.
۱۲ سال پیش پدرم رفته بود. تو عربستان حجاب به اون صورت اصلا نیست. فقط تو مکه میگفتن الزامیه. تو جده تقریبا مثل تهران میگشتن. اکثر یه شال داشتن تموم. یکی کلا چادر میپوشه. یکی شال میندازه. عکسا اینطوری بود.
کی اجباری بوده ما خبر نداشتیم از اولش هم بجز مدینه و مکه باقی شهرهایش ازاد بوده
بفرما الان فقط تو ایران حجاب اجباریه
ما نمیتونیم تنها ی حکومت تشکیل بدیم هیچ کشوری نمیتونه همه باید با تکنکلوژی وپیشرفت دنیا برن جلو
به جای تحمیل حجاب برین مردا رو روان درمانی بکنید که اینقدر ذهنشون مریضه زنها نباید تاوان مردها رو بدن که
سلام
آدم مریض که هیچ! .. آدم سالم هم به زنهای بی حجاب نگاه میکنه مریض میشه.
بشه گور باباش خودش مریضه ک نمیفهمه و نفهم خواهد ماند
بشه گور باباش مشکل از خودشه
دقیقا
فقط ما کفرت داریم?هعیییییی زندگی
به امید کمرنگ شدن …در همه جای دنیا به خصوص کشورما که اصلا در فزهنگش جایی نداره …